Постанова
від 19.07.2011 по справі 5-174/2011
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

дата документу:

Справа № 5-174/2011

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2011 року м. Бориспіль

Бориспільський міськрай онний суд Київської області в складі:

головуючого судді Вознюка С.М.,

при секретарі Ярмак М.І.,

за участю прокурора Розум В .Д. та представника Бориспіль ської міжрайонної криміналь но-виконавчої інспекції Упра вління Державного департаме нту України з питань виконан ня покарань в м. Києві та Київс ькій області Угру В.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні подання Бо риспільської міжрайонної кр имінально-виконавчої інспек ції про звільнення від відбу вання покарання засудженого

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Гостомель Киї вської області, українця, г ромадянина України, з серед ньо-спеціальною освітою, не одруженого непрацюючого, про живаючого: АДРЕСА_1, -

в с т а н о в и в :

Вироком Бориспільськог о міськрайонного суду Київсь кої області від 10 липня 2008 року ОСОБА_2 засуджено за ст. 307 ч .2 КК України на 5 років позбавл ення волі та на підставі ст. 75 К К України звільнено від відб ування покарання з випробува нням протягом іспитового стр оку тривалістю три роки

У відповідності до ст.76 КК Ук раїни на засудженого судом п окладено обов' язки, а саме: п овідомляти інспекцію про змі ну місця проживання, роботи а бо навчання, періодично з' я влятись до них для реєстраці ї.

12 липня 2011 року Бориспільськ а міжрайонна кримінально-вик онавча інспекція звернулась до суду з поданням про звільн ення ОСОБА_2 від покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України та ч.2 ст.165 КВК України у зв' яз ку з закінченням іспитового строку.

В поданні зазначається, що з асуджений за час перебування на обліку в кримінально вико навчій інспекції характериз ується позитивно, до адмініс тративної відповідальності не притягувався. Один раз не з ' явився на реєстрацію без п оважної причини.

В судовому засіданні предс тавник кримінально-виконавч ої інспекції подання підтрим ав.

Засуджений в судове засіда ння не з' явився.

Прокурор подання підтрима в й зазначив, що для цього є вс і підстави.

Заслухавши представника і нспекції, засудженого та дум ку прокурора, дослідивши осо бову справу засудженого №42/2008 р ., суд прийшов до висновку про необхідність задоволення по дання з наступних підстав.

Вироком Бориспільського м іськрайонного суду Київсько ї області від 10 липня 2008 року су д зобов' язав ОСОБА_2 на ч ас іспитового строку, протяг ом трьох років повідомля ти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навча ння, періодично з' являтись до них для реєстрації.

На момент направлення пода ння іспитовий строк випробув ання, визначений вироком суд у, відносно засудженого закі нчився.

За правилами ч.1 ст. 78 КК Украї ни, після закінчення іспитов ого строку засуджений, який в иконав покладені на нього об ов' язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покар ання.

Під час судового розгляду в исновки подання знайшли своє підтвердження.

Так, з матеріалів особової с прави вбачається, що ОСОБА_ 2 протягом іспитового строк у до адміністративної відпов ідальності не притягувався, перебуваючи на обліку в крим інально-виконавчій інспекці ї та за місцем проживання хар актеризується переважно поз итивно, що підтверджується р апортами дільничного інспек тора, довідками ЖРЕУ та поясн еннями сусідів з місця прожи вання засудженого (а.с.23,28,36,40,43,6468,747 6,77,87-89,96-100,116,122).

Разом з цим, з матеріалів ос обової справи на засудженого вбачається, що ОСОБА_2 оди н раз не з' явився на реєстра цію до кримінально-виконавчо ї системи без поважних причи н, за що йому було винесено поп ередження (а.с.82).

Оскільки вищевказане пору шення є одиничним випадком з а весь час іспитового строку , суд не вважає його підставою для відмови у звільненні О СОБА_2 від призначеного йом у покарання.

Вирішуючи питання про звіл ьнення від покарання, суд так ож враховує, що засуджений пр ацює приватним підприємцем, за місцем проживання характе ризується посередньо, протяг ом іспитового строку громадс ького порядку не порушував, н ових злочинів не вчинив.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що ОСОБА_2 за ча с іспитового строку став на ш лях виправлення і є всі підст ави для звільнення його від п ризначеного покарання.

Враховуючи вищевикладене та те, що іспитовий строк закі нчився, керуючись ч.1 ст.78 КК Ук раїни та ч.2 ст.165 КВК України, су д

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Гостомель Киї вської області, українця, г ромадянина України, з серед ньо-спеціальною освітою, не одруженого непрацюючого, про живаючого: АДРЕСА_1 - звіль нити від покарання у виді дво х років обмеження волі, призн аченого вироком Бориспільсь кого міськрайонного суду Киї вської області від 10 липня 2008 р оку за вчинений ним злочин, пе редбачений ч.2 ст.307 КК України.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційний суд Київсь кої області на протязі 15 діб ч ерез Бориспільський міськра йонний суд Київської області шляхом подання апеляції.

Суддя: С.М.Вознюк

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено17.01.2012
Номер документу18679386
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —5-174/2011

Постанова від 04.05.2011

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Пулик В. В.

Постанова від 19.10.2011

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Філатов К. Б.

Постанова від 26.10.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Постанова від 31.08.2011

Кримінальне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л. В.

Постанова від 29.12.2011

Кримінальне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Алексєєнко І. П.

Постанова від 31.08.2011

Кримінальне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л. В.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Совєтський районний суд м.Макіївки

Любченко С. Д.

Постанова від 19.07.2011

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Бахчисарайський районний суд Автономної Республіки Крим

Кошелєв В. І.

Постанова від 19.07.2011

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні