Постанова
від 19.07.2011 по справі 5-174/2011
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

дата документу:

Справа № 5-174/2011

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2011 року м. Бориспіль

Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді Вознюка С.М.,

при секретарі Ярмак М.І.,

за участю прокурора Розум В.Д. та представника Бориспільської міжрайонної кримінально-виконавчої інспекції Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в м. Києві та Київській області Угру В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання Бориспільської міжрайонної кримінально-виконавчої інспекції про звільнення від відбування покарання засудженого

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Гостомель Київської області, українця, громадянина України, з середньо-спеціальною освітою, неодруженого непрацюючого, проживаючого: АДРЕСА_1, -

в с т а н о в и в :

Вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 10 липня 2008 року ОСОБА_2 засуджено за ст. 307 ч.2 КК України на 5 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю три роки

У відповідності до ст.76 КК України на засудженого судом покладено обовязки, а саме: повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично зявлятись до них для реєстрації.

12 липня 2011 року Бориспільська міжрайонна кримінально-виконавча інспекція звернулась до суду з поданням про звільнення ОСОБА_2 від покарання на підставі ч.1 ст.78 КК України та ч.2 ст.165 КВК України у звязку з закінченням іспитового строку.

В поданні зазначається, що засуджений за час перебування на обліку в кримінально виконавчій інспекції характеризується позитивно, до адміністративної відповідальності не притягувався. Один раз не зявився на реєстрацію без поважної причини.

В судовому засіданні представник кримінально-виконавчої інспекції подання підтримав.

Засуджений в судове засідання не зявився.

Прокурор подання підтримав й зазначив, що для цього є всі підстави.

Заслухавши представника інспекції, засудженого та думку прокурора, дослідивши особову справу засудженого №42/2008 р., суд прийшов до висновку про необхідність задоволення подання з наступних підстав.

Вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 10 липня 2008 року суд зобовязав ОСОБА_2 на час іспитового строку, протягом трьох років повідомляти інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично зявлятись до них для реєстрації.

На момент направлення подання іспитовий строк випробування, визначений вироком суду, відносно засудженого закінчився.

За правилами ч.1 ст. 78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обовязки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Під час судового розгляду висновки подання знайшли своє підтвердження.

Так, з матеріалів особової справи вбачається, що ОСОБА_2 протягом іспитового строку до адміністративної відповідальності не притягувався, перебуваючи на обліку в кримінально-виконавчій інспекції та за місцем проживання характеризується переважно позитивно, що підтверджується рапортами дільничного інспектора, довідками ЖРЕУ та поясненнями сусідів з місця проживання засудженого (а.с.23,28,36,40,43,6468,7476,77,87-89,96-100,116,122).

Разом з цим, з матеріалів особової справи на засудженого вбачається, що ОСОБА_2 один раз не зявився на реєстрацію до кримінально-виконавчої системи без поважних причин, за що йому було винесено попередження (а.с.82).

Оскільки вищевказане порушення є одиничним випадком за весь час іспитового строку, суд не вважає його підставою для відмови у звільненні ОСОБА_2 від призначеного йому покарання.

Вирішуючи питання про звільнення від покарання, суд також враховує, що засуджений працює приватним підприємцем, за місцем проживання характеризується посередньо, протягом іспитового строку громадського порядку не порушував, нових злочинів не вчинив.

Таким чином, суд приходить до висновку, що ОСОБА_2 за час іспитового строку став на шлях виправлення і є всі підстави для звільнення його від призначеного покарання.

Враховуючи вищевикладене та те, що іспитовий строк закінчився, керуючись ч.1 ст.78 КК України та ч.2 ст.165 КВК України, суд

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Гостомель Київської області, українця, громадянина України, з середньо-спеціальною освітою, неодруженого непрацюючого, проживаючого: АДРЕСА_1 - звільнити від покарання у виді двох років обмеження волі, призначеного вироком Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 10 липня 2008 року за вчинений ним злочин, передбачений ч.2 ст.307 КК України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційний суд Київської області на протязі 15 діб через Бориспільський міськрайонний суд Київської області шляхом подання апеляції.

Суддя: С.М.Вознюк

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення19.07.2011
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу19541497
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —5-174/2011

Постанова від 04.05.2011

Кримінальне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Пулик В. В.

Постанова від 19.10.2011

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Філатов К. Б.

Постанова від 26.10.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Постанова від 31.08.2011

Кримінальне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л. В.

Постанова від 29.12.2011

Кримінальне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Алексєєнко І. П.

Постанова від 31.08.2011

Кримінальне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Гетьман Л. В.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Совєтський районний суд м.Макіївки

Любченко С. Д.

Постанова від 19.07.2011

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

Постанова від 30.08.2011

Кримінальне

Бахчисарайський районний суд Автономної Республіки Крим

Кошелєв В. І.

Постанова від 19.07.2011

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні