Ухвала
від 12.09.2011 по справі 10/20б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

12.09.11 С права № 10/20б.

За заявою

кредитора - ВАТ « Луганськобленерго»в особі П івнічних електричних мереж,

м. Щ астя, м. Луганськ,

до боржника - Державн ого підприємства «Новоолекс андрівського кінного заводу

№64», с. Н овоолександрівка Біловодсь кого району Луганської

області,

про банкрутство

суддя Т.С. Кірпа,

представники:

розпорядник майна Дейн егіна В.М.,

за участю Прибіги І.О., прокурора відділу пред ставництва інтересів громад ян та держави в судах Прокура тури Луганської області, пос відчення № 984 від 13.05.2010, Прокурату ра Луганської області, обс тавини справи: банкр утство відповідно до положен ь ст.. 7 Закону України Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” від 14.05.1992 №2343, (в редакції Закону від 30 .06.1999 № 784-XIV), процедура розпорядже ння майном боржника,

в с т а н о в и в:

Господарським судом Л уганської області, ухвалою в ід 26.05.2006 по справі №10/20б введено п роцедуру санації боржника, Д ержавного підприємства «Нов оолександрівського кінного заводу №64», с. Новоолександрі вка Біловодського району Лу ганської області.

Постановою Луганського ап еляційного господарського с уду від 12.09.2006 ухвалу господарсь кого суду Луганської області від 26.05.2006. у справі №10/20б скасован о та передано до господарськ ого суду Луганської області на новий розгляд.

З огляду на ч. 4 ст. 31 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" арбітр ажний керуючий має право под авати до господарського су ду заяву про дострокове пр ипинення своїх обов'язків.

У зв' язку з надходженням з аяви арбітражного керуючого Роя О.А. про звільнення останн ього від виконання повноваже нь розпорядника майна, суд за довольнив клопотання Роя О.А . та припинив його повноважен ня, як розпорядника майна бор жника на підставі ч. 4 ст. 3-1 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", п ризначив за пропозицією Держ авного департаменту з питань банкрутства, розпорядником майна Державного підприємст ва «Новоолександрівський кі нний завод №64»арбітражного к еруючого Дейнегіну Вікторію Миколаївну (ліцензія НОМЕ Р_1 від 04.08.2006, мешкає за адресою : АДРЕСА_1, ідентифікаційн ий код НОМЕР_2).

Як вбачається із матеріалі в справи, на виконання вимог у хвали суду від 01.04.2010 №10/20б розпор ядником майна організовано т а проведено засідання коміте ту кредиторів з порядком ден ним: розгляд звіту в.о. директо ра боржника про виконану роб оту та питання щодо подальшо ї судової процедури (укладен ня мирової угоди) по справі пр о банкрутство Новоолександр івського кінного заводу №64.

Так, на засіданні комітету к редиторів (протокол від 21.12.2010 №1 7) розглянуто звіт виконуючог о обов' язки директора ДП «Н овоолександрівський кінний завод №64»про результати госп одарської діяльності підпри ємства станом на 01.12.2010, зі зміст у якого вбачається наступне.

За результатами фінансово -господарської діяльності за період з 01.01.2010 року по 01.12.2010 року в аловий прибуток ДП «Новоолек сандрівський кінний завод № 64»становив: - 915 847,60 грн. , в то му числі: 380 624,64 грн. - від реалізац ії сільськогосподарської пр одукції (сіно, силос солома);

- 505196,78 грн. - від реаліза ції сільськогосподарської п родукції (озима пшениця);

- 16022,94 грн. - від реалізаці ї іншої продукції та надання послуг;

- 14003,24 грн. - від реалізаці ї коней (3 шт.);

Отримані в 2010 року грошові кошти спрямовувалися підпри ємством виключно на підтримк у працездатності підприємст ва, а саме:

- виплату заробітної плати робітникам та виплату поточних податків, зборів до бюджету - 544 237,17 грн.;

- утримання коней - 1856,78 грн.;

- оплата за використану елек троенергію та природній газ - 97 288,37 грн. та інші витрати (попов нення оборотних активів, нео бхідних для нормальної госпо дарської діяльності підприє мства з ведення товарного сі льськогосподарського вироб ництва та вирощування коней, в тому числі: придбання насін ня, добрив, засобів захисту ро слин, ветеринарних препараті в, кормів для тварин, технічно го огляду та страхування тра нспортних засобів тощо).

Станом на 01.12.2010 у ДП «Новооле ксандрівський кінний завод № 64»відсутня заборгованість з виплати заробітної плати, по точних платежів по податках та зборах до бюджету, в тому чи слі з податку власників тран спортних засобів, податку за забруднення навколишнього п риродного середовища, фіксов аного сільськогосподарсько го податку.

Враховуючи існуючу забор гованість підприємства пере д основним кредитором - ТОВ «А грофірма ЛББ», на сьогоднішн ій день підприємство не має ф інансової змоги укласти миро ву угоду.

Отримання прибутку, необхі дного для погашення вказаної заборгованості, підприємств о планує за результатами зак інчення маркетингового 2011 рок у та реалізації зібраного вр ожаю.

Враховуючи вищезазначене, боржник вважає неможливим у кладення мирової угоди стано м на 20.12.2010 та вважає доцільним п одовження процедури банкрут ства підприємства (процедури розпорядження майном) на стр ок до 31.12.2011 для пошуку фінансови х можливостей погашення існу ючої у підприємства заборгов аності перед кредиторами.

Комітетом кредиторів зат верджено поточний звіт в. о. ди ректора про виконану роботу.

На засіданні комітету кред иторів 21.12.2010 одноголосно прийн яте рішення про неможливість укладення мирової угоди на д аний час через незадовільний фінансовий стан боржника. Ра зом з тим, враховуючи можливі сть отримання додаткових дже рел погашення існуючої забор гованості боржника за рахуно к реалізації сільськогоспод арських культур, збирання як их буде закінчено у вересні 201 0 року, прийняте рішення про не обхідність звернення до госп одарського суду Луганської о бласті з клопотанням про про довження строку процедури ро зпорядження майном ДП «Новоо лександрівський кінний заво д №64»до 31.12.2011.

В обґрунтування поданого к лопотання розпорядник майна також посилається на наступ не.

У 2010 році показники врожайно сті були досить низькими у зв ' язку з несприятливими пого дними умовами. На час проведе ння засідання комітету креди торів більша частина сільськ огосподарської продукції, от риманої підприємством у 2010 ро ці, не реалізована та знаходи ться на складах підприємства , задля подальшого продажу в з имово-весняний період за дог овірними цінами. Збір нового врожаю буде здійснюватися з вересня по жовтень місяці 2011 р оку у зв' язку з чим існує мож ливість отримання додаткови х джерел погашення існуючої кредиторської заборгованос ті боржника.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 16 Закону України „Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом" та рішенням ко мітету кредиторів від 21.12.2010, роз порядник майна просить суд в инести ухвалу про продовженн я строку процедури розпорядж ення майном ДП „Новоолександ рівський кінний завод №64" та п овноважень розпорядника май на до 31.12.2011.

Оцінивши доводи розпорядн ика майна та комітету кредит орів у їх сукупності, розглян увши матеріали справи, суд вв ажає клопотання розпорядник а майна Дейнегіної В.М. та комі тету кредиторів такими, що пі длягають задоволенню, з огля ду на наступне.

Згідно п. 5. ст. 5 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом", положення цього Закону застосовуються до юридичних осіб - підприємс тв, що є об'єктами права держав ної власності, які не підляга ють приватизації, в частині с анації чи ліквідації післ я виключення їх у встановлен ому порядку з Переліку таких об'єктів.

Таким чином, на даний час в ведення процедури санації чи ліквідації по відношенню до ДП «Новоолександрівський кі нний завод №64» не є можливим.

Відповідно до ч. 7 ст. 13 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” р озпорядник майна призначаєт ься на строк не більше шести м ісяців. Цей термін може бути п родовжено або скорочено судо м за клопотанням комітету кр едиторів або самого розпоряд ника майна чи власника (орган у, уповноваженого управляти майном) боржника.

Враховуючи зазначене, факт ичні обставини справи, з мето ю відновлення платоспроможн ості боржника та задоволення вимог кредиторів, суд задово льнив клопотання розпорядни ка майна та комітету кредито рів та продовжив термін проц едури розпорядження майном Д ержавного підприємства «Нов оолександрівський кінний за вод №64»та повноваження розпо рядника майна Дейнегіної В.М . до 31.12.2011.

Як свідчать матеріали спра ви, ухвалою суду від 23.12.2010 № 10/20б су д знову зобов' язав:

- боржника та комітет кредит орів надати рішення комітету , відображене у протоколі зас ідання комітету кредиторів щ одо подальшої судової процед ури боржника, Державного під приємства «Новоолександрів ський кінний завод №64», с. Ново олександрівка Біловодськог о району Луганської області, (укладення мирової угоди);

- розпорядника майна Дейнег іну В.М. організувати проведе ння засідання комітету креди торів, на якому вирішити пита ння щодо подальшої судової п роцедури боржника, Держ авного підприємства «Новоол ександрівський кінний завод №64», с. Новоолександрівка Біл оводського району Лугансько ї області.

Проте, на виконання зазначе ної ухвали суду розпоряднико м майна надано протокол засі дання комітету кредиторів ві д 06.09.2011 № 19, де постановлено рішен ня про неможливість укладенн я мирової угоди та відкладен ня розгляду питання щодо мож ливості укладення мирової уг оди на шість місяців.

Суд вважає відкладення роз гляду справи в подальшому не можливим, виходячи з наступн ого.

Провадження у справ ах про банкрутство регулюєть ся Законом України від 14.05.1992 №2343-ХІІ Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” (в редакції Закон у від 30.06.1999 №784-ХІV), Господарськ им процесуальним кодексом Ук раїни, іншими законодавчи ми актами України.

Закон містить спец іальні норми, які мають пріор итет у застосовуванні при ро згляді справ про банкрутство щодо інших законодавчих акт ів України.

Відповідно до ст. 4-1 Го сподарського процесуальног о кодексу України, господарс ькі суди вирішують господарс ькі спори у порядку позовног о провадження, передбаченого цим Кодексом.

Господарські суди ро зглядають справи про банкрут ство у порядку провадження, п ередбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, в становлених Законом України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” (ч. 1 Постано ви Пленуму Верховного Суду У країни №15 від 18.12.2009 «Про судову п рактику в справах про банкру тство»).

Відповідно до ч. 5 ст. 5 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” положення цього Закону засто совуються до юридичних осіб - підприємств, що є об' єкта ми права державної власності , які не підлягають приватиза ції, в частині санації чи лікв ідації після виключення їх у встановленому порядку з пер еліку таких об' єктів.

Судом встановлено, що боржн ик, Державне підприємство «Н овоолександрівський кінний завод №64», с. Новоолександрів ка Біловодського району Луга нської області входить до пе реліку об' єктів права держа вної власності, що не підляга ють приватизації, щодо Закон у України «Про перелік об' є ктів права державної власнос ті, що не підлягають приватиз ації»від 07.07.1999, орган управлінн я - Міністерство аграрної по літики України.

Згідно вимог ч. 5 ст. 5 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, под альший розгляд справи про ба нкрутство, Державного підпри ємства «Новоолександрівськ ий кінний завод №64», с. Новооле ксандрівка Біловодського ра йону Луганської області, а са ме, відкриття процедури сана ції чи ліквідації можливо ли ше після виключення боржника , у встановленому Законом пор ядку, з переліку об' єктів, що не підлягають приватизації.

У разі не виключення підпри ємства - боржника з такого п ереліку, у встановленому Зак оном порядку, провадження у с праві про банкрутство може б ути припинено шляхом укладан ня між боржником та кредитор ами мирової угоди згідно ст. 35 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

У випадку відсутності згод и між кредиторами та боржник ом щодо укладення мирової уг оди, провадження по справи пі длягає припиненню на підстав і ч. 1 ст. 80 Господарського проце суального кодексу України.

Зазначена позиція висловл ена і в Постанові Вищого госп одарського суду України ві д 17.03.2010 № 7-2-32/93-04-3524.

Як вбачається із матеріал ів справи, процедура розпоря дженням майном Державного пі дприємства «Новоолександрі вський кінний завод №64», с. Нов оолександрівка Біловодсько го району Луганської області триває понад п' ять років, бо ржник із переліку підприємст в, що не підлягають приватиза ції, у встановленому Законом порядку не виключений, миров а угода між кредиторами та бо ржником не укладалась і на за твердження до суду не подава лась, більш того, комітетом кр едиторів постановлено рішен ня про неможливість укладенн я мирової угоди.

Враховуючи зазначене проц едуру розпорядженням майном боржника слід припинити та п ровадження по справі підляга є припиненню на підставі ч. 1 с т. 81 Господарського процесуал ьного кодексу України.

На підставі викладе ного, керуючись ст. ст. 1, 31, 5, 7, 12, 13, 44 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, ст. ст. 1, 4-1, 38, 43, ч. 1 ст. 80, ст. ст. 86, 87 Господарського процесуал ьного кодексу України, , суд

у х в а л и в :

1. Припинити процедуру розпорядження майном Держав ного підприємства «Новоолек сандрівський кінний завод №6 4», с. Новоолександрівка Білов одського району Луганської о бласті та повноваження розпо рядника майна боржника Дейне гіної В.М.

2. Провадження у справі № 10/20б про банкрутство Державного п ідприємства «Новоолександр івський кінний завод №64», с. Но воолександрівка Біловодськ ого району Луганської област і, ідентифікаційний код 00846228, пр ипинити.

3. Мораторій на задоволення вимог кредиторів скасувати.

4. Дану ухвалу н адіслати: боржнику, арбітраж ному керуючому Дейнегіній В. М., кредиторам у справі, Відділ у з питань банкрутства у Луга нській області, Регіональном у відділенню фонду Державног о майна України по Луганські й області, Міністерству агра рної політики України, м. Київ , Прокуратурі Луганської обл асті; ВДВС Біловодського РУЮ Луганської області, Державн ому реєстратору Біловодсько го районної державної адміні страції Луганської області.

Суддя Т.С. Кірпа

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено24.10.2011
Номер документу18692031
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/20б

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 23.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 20.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 26.01.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні