Ухвала
від 20.08.2009 по справі 10/20б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/20б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

20.08.09                                                                                 Справа № 10/20б.

За заявою

кредитора      -  ВАТ «Луганськобленерго»в особі Північних електричних мереж,

                              м. Щастя, м. Луганськ,

до боржника  -  Державного підприємства «Новоолександрівського кінного заводу

                             №64»,  с. Новоолександрівка  Біловодського району Луганської

                        області,

про  банкрутство

суддя Т.С. Кірпа,

представники:

від кредиторів:

- Іванко С.Б., дов. №3 від 08.01.09., Біловодська МДПІ в Луганській області;

- Просвіров В.Ф., дов. №2 від 12.01.09., ВАТ «Луганськобленерго»;

від боржника –Гонець О.О.,  дов. б/н  від 15.07.08., ДП “Новоолександрівський кінний

                         завод №64”;

розпорядник майна,  Дейнегіна В.М. - не прибула,

обставини справи: банкрутство, процедура розпорядження майном боржника, розгляд клопотання розпорядника майна боржника Дейнегіної В.М. про продовження терміну процедури розпорядження майном та повноважень розпорядника майна до 01.04.10.,

в с т а н о в и в :

На адресу господарського суду надійшло клопотання розпорядника майна боржника Дейнегіної В.М. від 06.08.09. за №263 про розгляд справи без участі останньої за об'єктивними обставинами.

Суд приймає зазначене клопотання до відома.

Господарським судом Луганської області, ухвалою від  26.05.06. по справі №10/20б введено процедуру санації боржника –Державного підприємства «Новоолександрівського кінного заводу №64», с. Новоолександрівка  Біловодського району Луганської області.

Постановою Луганського апеляційного суду від 12.09.06. ухвалу господарського суду Луганської області від 26.05.06. у справі №10/20б скасовано та передано до господарського суду  Луганської області на новий розгляд.

З огляду на ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий має право подавати до   господарського   суду   заяву   про  дострокове припинення своїх обов'язків.

У зв'язку з надходженням заяви арбітражного керуючого Роя О.А. про звільнення останнього від виконання повноважень розпорядника майна, суд задовольнив клопотання Роя О.А., припинив його повноваження, як розпорядника майна боржника на підставі ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначив за пропозицією Державного департаменту з питань банкрутства,  розпорядником майна Державного підприємства «Новоолександрівський кінний завод №64»арбітражного керуючого Дейнегіну Вікторію Миколаївну  (ліцензія АВ №081154 від 04.08.06., мешкає за адресою: м. Луганськ, вул. Радянська, буд. 59А, кв. 13, ідентифікаційний код 3001120128).   

Як вбачається із матеріалів справи, на адресу господарського суду надійшло клопотання розпорядника майна Дейнегіної В.М. від 06.08.09. за вих. №262 про наступне.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 26.01.09. термін процедури розпорядження майном продовжено до 01.09.09. та зобов'язано комітет кредиторів у термін до 20.08.09. надати суду рішення щодо подальшої судової процедури по справі (укладення мирової угоди).

На виконання вимог ухвали господарського суду Луганської області від 26.01.09. №10/20б розпорядником майна організоване та проведено засідання комітету кредиторів з порядком денним: розгляд питання щодо подальшої судової процедури (укладення мирової угоди) по справі про банкрутство Новоолександрівського кінного заводу №64.

Згідно п. 5. ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", положення цього Закону застосовуються до юридичних осіб - підприємств, що є об'єктами права державної власності, які не підлягають приватизації, в частині санації чи ліквідації після виключення їх у встановленому порядку з переліку таких об'єктів.

Таким чином, на даний час введення процедури санації чи ліквідації по відношенню до ДП «Новоолександрівський кінний завод №64» не є можливим.

На засіданні комітету кредиторів 05.08.09. одноголосно прийняте рішення про неможливість укладення мирової угоди через збитковість діяльності боржника. Разом з тим, враховуючи можливість отримання додаткових джерел погашення існуючої заборгованості боржника за рахунок реалізації сільськогосподарських культур, збирання яких буде закінчено у вересні 2009 року, а реалізація планується у першому кварталі 2010 року, прийняте рішення про необхідність звернення до господарського суду Луганської області з клопотанням про продовження строку процедури розпорядження майном Новоолександрівського кінного заводу №64 до 01.04.10.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та рішенням комітету кредиторів від 05.08.09., розпорядник майна просить суд винести ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном ДП „Новоолександрівський кінний завод №64" до 01.04.10.

Оцінивши доводи розпорядника майна та комітету кредиторів у їх сукупності, розглянувши матеріали справи, суд вважає клопотання розпорядника майна Дейнегіної В.М. та комітету кредиторів таким, що підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 7 ст. 13 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” розпорядник майна призначається на строк не більше шести місяців. Цей термін може бути продовжено або скорочено судом за клопотанням комітету кредиторів або самого розпорядника майна чи власника (органу, уповноваженого управляти майном) боржника.

Враховуючи зазначене, фактичні обставини справи, з метою відновлення платоспроможності боржника та задоволення вимог кредиторів, суд задовольняє клопотання розпорядника майна та комітету кредиторів та продовжує термін процедури розпорядження майном Державного підприємства «Новоолександрівський кінний завод №64»та повноваження розпорядника майна Дейнегіної В.М. до 01.04.10.

Суд зобов'язує комітет кредиторів у термін до 10.12.09. на засіданні комітету вирішити питання щодо подальшої судової процедури боржника (укладення мирової угоди), протокол з зазначеного питання надати суду.

          На підставі викладеного,  керуючись ст. ст. 43, 50, 77, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, ст. ст. 1, 31, 5, 13, 44 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд

    у х в а л и в :

1. Продовжити термін процедури розпорядження майном та повноваження арбітражного керуючого Дейнегіної В.М. по виконанню обов'язків розпорядника майна Державного підприємства  «Новоолександрівський кінний завод №64»,                                           с. Новоолександрівка Біловодського району Луганської області, до 01.04.10.

2. Відкласти розгляд справи на  10.12.09.,  на  10 год. 40 хв.,  у приміщенні господарського суду Луганської області,  каб. №333.

3. Зобов`язати комітет кредиторів у термін до 10.12.09. надати суду рішення комітету, відображене у протоколі засідання комітету кредиторів, щодо подальшої судової процедури боржника,  Державного підприємства  «Новоолександрівський кінний завод №64»,  с. Новоолександрівка Біловодського району Луганської області (укладення мирової угоди).

4. Зобов`язати розпорядника майна Дейнегіну В.М. у термін до 10.12.09. організувати проведення засідання комітету кредиторів, на якому вирішити питання щодо подальшої судової процедури боржника, Державного підприємства  «Новоолександрівський кінний завод №64»,  с. Новоолександрівка Біловодського району Луганської області.

5. Визнати обов'язковою явку у судове засідання членів комітету кредиторів, боржника та розпорядника майна.

          Дану ухвалу надіслати боржнику, розпоряднику майна, кредиторам у справі, Луганському обласному відділу з питань банкрутства, ВДВС Біловодського районного управління юстиції, Регіональному відділенню фонду Державного майна України по Луганській області.

Суддя                                                                                Т.С. Кірпа

Помічник судді                                                                             М.С. Скрипник

Надр. 15 прим.:

          1 –до справи;                     

          2-9 –кредиторам:                                                                                           

-          ТОВ «Агрофірма ЛББ», с. Литвинівка Біловодського району Луганської області, вул.. Шевченка, 5;

-          ВАТ «Луганськгаз»в інтересах філії «Марківкаміжрайгаз», м. Луганськ;

-          Біловодському районному центру зайнятості, смт. Біловодськ Луганської області;

-          Біловодській МДПІ Луганської області;

-          ВАТ «Укртелеком»в особі Центру електрозв'язку №3, смт. Біловодськ  Луганської області;

-          СУАП в формі ТОВ  Корпорація «Агродон», м. Донецьк;

-          ЛОВ Фонду соціального захисту інвалідів, м. Луганськ;

-          ЗАТ КБ «ПриватБанк» в особі Луганської філії, м. Луганськ;   

          10 –боржнику;                    

          11 –розпоряднику майна Дейнегіній В.М.;

          12 –Луганському обласному відділу з питань банкрутства;

     13 –Регіональному відділенню фонду Державного майна України по Луганській області;

          14 –ВАТ "Луганськобленерго";

          15 - ВДВС Біловодського районного управління юстиції.

Вих. №

14 прим.          

25.08.09.

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення20.08.2009
Оприлюднено30.09.2009
Номер документу4765514
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/20б

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 23.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 20.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.04.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 26.01.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні