Ухвала
від 17.10.2011 по справі б8/156-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерн у, 16. тел. 230-31-77

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"17" жовтня 2011 р. Справа № Б8/156-11

Господарський суд Київс ької області в складі судді Скутельника П.Ф., розгляну вши матеріали за заявою приватного акціонерного то вариства «Фоззі», яке є право наступником закритого акціо нерного товариства «Фоззі», ідентифікаційний код: 25294089, міс цезнаходження: 08132, Київська об л., Києво-Святошинський р-н, м. В ишневе, вул. Промислова, 5, пред ставник: Сінельник Катерина Борисівна, адреса для листув ання: 02232, АДРЕСА_1 (надалі за текстом: «Заявник» / « Кредитор»),

до боржника, - товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Сільпо-68», ідентифікаційн ий код: 33278816, місцезнаходження: 0 8132, Київська обл., Києво-Святоши нський р-н, м. Вишневе, вул. Пром ислова, 5 (надалі за текстом: «Боржник»),

про порушення справи про б анкрутство, -

ВСТАНОВИВ:

11 жовтня 2011 року до госп одарського суду Київської об ласті звернулось приватне ак ціонерне товариство «Фоззі» , яке є правонаступником закр итого акціонерного товарист ва «Фоззі», ідентифікаційний код: 25294089, місцезнаходження: 08132, К иївська обл., Києво-Святошинс ький р-н, м. Вишневе, вул. Промис лова, 5 (Заявник / Креди тор), із заявою від 21 вересня 2011 року за №295 про порушення спр ави про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відп овідальністю «Сільпо-68», іден тифікаційний код: 33278816, місцезн аходження: 08132, Київська обл., Ки єво-Святошинський р-н, м. Вишне ве, вул. Промислова, 5, з підстав , передбачених ст. ст. 1, 6, 52 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом».

Пунктом 4.7. Рекомендацій Вищ ого господарського Суду Укра їни від 04 квітня 2004 року № 04-5/1193 «П ро деякі питання практики за стосування Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що у вирішенні питання про по рушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника згідно зі статтею 52 Закону, судам слід враховува ти, що наявність хоча б однієї з ознак відсутнього боржник а, передбачених частиною пер шою статті 52 Закону, є достатн ьою для порушення провадженн я у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 34 Господ арського процесуального код ексу України, обставини спра ви, які відповідно до законод авства повинні бути підтверд жені певними засобами доказу вання, не можуть підтверджув атись іншими засобами доказу вання.

Положенням п. 105 Постанови Пл енуму Верховного Суду Україн и від 18 грудня 2009 року 15 «Про суд ову практику в справах про ба нкрутство» вказано, що згідн о зі статтею 17 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців" в Єдиному держа вному реєстрі містяться відо мості про місцезнаходження ю ридичної особи (частина друг а), а також про відсутність юридичної особи за її місцез находженням, про відсутні сть підтвердження відомосте й про юридичну особу (частина п'ята). Згідно з частиною перш ою статті 18 цього Закону відом ості, внесені до Єдиного держ авного реєстру, вважаютьс я достовірними і можуть бути використані в спорі з третьо ю особою, доки до них не внесен о відповідних змін. А в ста тті 20 вказаного Закону визнач ено, що відомості, які містять ся в Єдиному державному реєс трі, є відкритими і загальнод оступними, за винятком ідент ифікаційних номерів фізични х осіб - платників податків; ві домості, що містяться в Єдино му державному реєстрі, над аються у вигляді витягу з Єди ного державного реєстру та д овідки про наявність або від сутність в Єдиному державном у реєстрі інформації, яка зап итується. Тому відповідно до вимог статті 34 ГПК допусти мими доказами, які можуть під тверджувати дані про відсутн ість керівних органів боржни ка - юридичної особи за її місц езнаходженням, є зазначені в итяг чи довідка.

Заявником надано довідку з Єдиного державного реєстр у юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 19 вересня 2011 року, згідно якої 19 б ерезня 2010 року державним реєс тратором Києво-Святошинсько ї районної державної адмініс трації Київської області Сер гієнко Юлією Миколаївною вне сено до Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців інфор мацію щодо відсутності юриди чної особи за вказаною адрес ою.

Представлених матеріалів достатньо для порушення спра ви про банкрутство суб' єкта підприємницької діяльності боржника-юридичної особи за особливостями, передбаченим и ст. 52 Закону України «Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом»щодо відсутнього б оржника та призначення розгл яду до справи у підготовчому засіданні.

Суд звертає увагу на наступ не.

Частиною 3 ст. 5 зазначеного З акону встановлено, що провад ження у справах про банкрутс тво окремих категорій суб'єк тів підприємницької діяльно сті регулюється з урахува нням особливостей, передбаче них розділом VI цього Закону.

Статтею 41 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»розділу «Осо бливості банкрутства окреми х категорій суб' єктів підпр иємницької діяльності»пере дбачено, що відносини, пов'яза ні з банкрутством містоутвор юючих, особливо небезпечних, сільськогосподарських підп риємств, страховиків, інших к атегорій суб'єктів підприємн ицької діяльності, регулюють ся цим Законом з урахуванн ям особливостей, передбач ених цим розділом.

Частиною 3 ст. 6 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом»встановле но, що справа про банкрутст во порушується господарськи м судом, якщо безспірні вим оги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складаю ть не менше трьохсот мінімал ьних розмірів заробітної пла ти, які не були задоволені бор жником протягом трьох місяці в після встановленого для їх погашення строку, якщо інше н е передбачено цим Законом .

Частиною 1 ст. 52 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом» передбаче но, що у разі, якщо громадянин- підприємець - боржник або к ерівні органи боржника - юрид ичної особи відсутні за її мі сцезнаходженням, або у раз і ненадання боржником протяг ом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових д екларацій, документів бухгал терської звітності, а також з а наявності інших ознак, що св ідчать про відсутність підпр иємницької діяльності боржн ика, заява про порушення спра ви про банкрутство відсутньо го боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань.

Таким чином, особливості б анкрутства юридичних осіб, к ерівні органи яких відсутні за місцезнаходженням не пере дбачають усунення вимог с тосовно безспірності в имог боржника до кредитора.

Частиною 6 п. 13 Постанови Пле нуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №15 «Про суд ову практику в справах про ба нкрутство»визначено, що кред итори, вимоги яких забезпече но заставою майна боржника. В имоги цієї категорії задовол ьняються в межах порушеної с прави про банкрутство, але не можуть бути підставою для по рушення такої справи, оскіль ки відповідно до частини дру гої статті 8 Закону господарс ький суд відмовляє у прийнят ті заяви про порушення справ и про банкрутство, якщо вимог и кредиторів повністю забезп ечені заставою.

Згідно ч. 4 ст. 12 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом», моратор ій на задоволення вимог кред иторів вводиться одночасно з порушенням провадження у сп раві про банкрутство, про що з азначається в ухвалі господа рського суду.

Згідно ч. 1-2 ст. 28 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, справи юридичних осіб в господарському суді вед уть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм зако нодавством та установчими до кументами, через свого пре дставника.

Керуючись ст. ст. 28, 38, 64, 65 Господ арського процесуального код ексу України, ст.ст. 1, 2, 6-8, 11, 12, 52 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », п. 105 Постанови Пленуму Верхо вного Суду України від 18 грудн я 2009 року за №15 «Про судову прак тику в справах про банкрутст во», п. 4.7. Рекомендацій Вищого г осподарського Суду України в ід 04 квітня 2004 року № 04-5/1193 «Про дея кі питання практики застосув ання Закону України «Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом», суд -

УХВАЛИВ:

1. Порушити прова дження у справі про банкрутс тво, прийняти заяву до розгля ду.

2. Призначити справ у до розгляду у підготовчо му засіданні на 01 листоп ада 2011 року на 09 год. 45 хв. в при міщенні господарського суду Київської області (м. Київ, ву л. Комінтерну, 16, каб. 201).

3. Зобов'язати учасн иків провадження до дня засі дання подати письмові док ази в оригіналі для огляду та належним чином засвідчен і копії (за винятком поданих к опій) для долучення до матері алів справи.

4. Зобов'язати Заявник а подати до суду на признач ене судове засідання для огл яду оригінали поданих ним документів та належним чино м засвідчені копії для долуч ення до матеріалів справи (за винятком тих, що було пода но в належним чином засвідче них копіях), в тому числі :

- що підтверджують п ідстави виникнення (відповід ний договір, інший правочин н а підставі якого виникла заб оргованість), розмір кредито рської заборгованості та стр оки виконання зобов' язань ; установчі та реєстрацій ні документи (статут / поло ження - в останній редакції; свідоцтво про державну реєс трацію), кадровий наказ про пр иступання до виконання обов' язків керівника; витяги з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців про знаходження в Єдиному державному юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців Заявника та Борж ника станом на дату після о держання ухвали про поруш ення провадження у справі пр о банкрутство (з заповненими усіма полями витягу); докумен т, що визначає повноваження к ерівника Заявника;

- надати письмові пояс нення з питання чи забезпече ні заставою вимоги Заявника, якщо так, - надати документи, щ о підтверджують забезпечені сть вимог Заявника заставою, її предмет, обсяг; докази того , що вартість предмета застав и є недостатньою для повного задоволення вимоги, забезпе ченої заставою у разі, якщо єд ина підтверджена вимога кред итора, який подає заяву, забез печена активами боржника.

- власне письмове підт вердження того, що у провадже нні господарських судів Укра їни або іншого органу, відсут ня справа між тими ж сторонам и, про той же предмет із тих же підстав або є рішення цих орг анів з такого предмету, інші д окази, що підтверджують викл адені в заяві обставини.

5. Зобов'язати Боржник а на призначене судове зас ідання подати до суду для огл яду оригінали документів та належним чином засвідчені ко пії документів відповідно до ч. 2 статті 36 Господарського-пр оцесуального кодексу Україн и для долучення до справи:

- установчих та реєстр аційних документів (в тому чи слі: статуту - в останній редак ції, свідоцтва про державну р еєстрацію, довідки про включ ення до Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців), доку ментів про призначення керів ника (протокол про обрання на посаду, кадровий наказ про пр иступання до виконання обов' язків керівника); витяг з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців про знаходження Бо ржника в Єдиному державному юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців станом на дату після одержання ухвали про порушення провадженн я у справі про банкрутство (з з аповненими усіма полями витя гу);

- відзив на заяву про по рушення справи про банкрутст во відповідно до п. 3 ст. 11 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом» з підтвердженням чи заперече нням щодо факту неплатоспром ожності та розміру вимог Зая вника, загальною сумою забор гованості боржника перед кре диторами, у тому числі по заро бітній платі працівникам бор жника станом на поточну дату , а також заборгованості із ст рахових внесків на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхування п о податках і зборах (обов'язко вих платежах), відомості про н аявне у боржника майно, у тому числі і кошти, які знаходятьс я на його рахунках у банках чи інших фінансово-кредитних у становах, поштові адреси бан ків чи інших фінансово-креди тних установ;

- баланс боржника стан ом на 11 жовтня 2011 року чи на оста нню звітну дату (Форма 1 або фо рму 1-м відповідно), форму 2 (або форму 2-м відповідно) фінансов ої звітності боржника, розши фровку балансу боржника стан ом на останню звітну дату по о сновним засобам, інші відомо сті про фінансовий та майнов ий стан підприємства; пере лік (розшифровку балансу бор жника станом на останню звіт у дату) по всім дебіторам і кре диторам із зазначенням сум з аборгованості, підстав їх виникнення з документальним підтвердженням; дані про заб оргованість по заробітній пл аті станом на останню звітну дату; дані про всі наявні раху нки в банківських установах та відомості про місцезнаход ження коштів на рахунках у ба нках і інших фінансово-креди тних установах;

- документи оцінки вар тості наявних майнових актив ів боржника; правовстановлюю чі документи боржника на нал ежне йому нерухоме майно, вит яги Бюро технічної інвентари зації про реєстрацію права в ласності на нерухоме майно, т ехнічну документацію та прав овстановлюючі документи на з емельні ділянки, на яких розт ашоване нерухоме майно боржн ика та інші ділянки, які належ ать боржнику, свідоцтва про д ержавну реєстрацію транспор тних засобів належних боржни ку;

- перелік і повний оп ис заставленого майна із заз наченням його місцезнаходже ння та вартості на момент вин икнення права застави;

- місцезнаходження ба нків, що здійснюють розрахун ково-касове обслуговування б оржника; довідки з банку (на ба нківському фірмовому бланку , завірені печаткою банківсь кої установи) про обороти кош тів по всіх рахунках по місяц ях за 12 останніх місяців;

- довідки всіх банкі в, які здійснюють розрахунко во-касове обслуговування бор жника, про внесення документ у на безспірне стягнення кош тів, в тому числі до карт отеки на окремий позабалансо вий рахунок.

6. Зобов' язати бор жника провести аудит за оста нні 24 календарних місяців йог о господарської діяльності н а надати аудиторський виснов ок суду.

7. Визнати обов' яз ковою участь в судовому підг отовчому засіданні належним чином уповноважених предста вників кредитора та боржника .

8. Ввести мораторій на задоволення вимог кредит орів відповідно до ст. 12 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом», у зв' язку з чим заборонити о рганам стягнення та органам виконавчої служби стягнення на підставі виконавчих доку ментів та інших документів, з а якими здійснюються стягнен ня відповідно до законодавст ва.

9. Попередити сторо ни про матеріальну відповіда льність невиконання вимог су ду, зокрема, попередити учасн иків провадження про те, що ві дповідно до п. 5 ст. 83 Господарсь кого процесуального кодексу України, господарський суд, п риймаючи рішення, має право: с тягувати в доход Державного бюджету України з винної сто рони штраф у розмірі до ста не оподатковуваних мінімумів д оходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на стор ону.

10. Ухвалу надіслат и: Відділу державної викон авчої служби Києво-Святошинс ького районного управління ю стиції (08152, Київська область м. Вишневе, вул. Л.Українки, 86), дер жавному реєстратору Києво-Св ятошинскої районної державн ої реєстрації (03115, м. Київ, просп ект Перемоги, 126), державному но таріусу Києво-Святошинської районної державної нотаріал ьної контори (08150, Київськ а обл., Києво-Святошинський ра йон, м. Боярка, вул. Б.Хмельниць кого, 113);

11. Копію ухвали н адіслати: Заявнику (08132, Київ ська обл., Києво-Святошинськи й р-н, м. Вишневе, вул. Промислов а, 5), представнику Заявника - Сінельник К.Б. (02232, АДРЕСА_1), Б оржнику (08132, Київська обл., Києв о-Святошинський р-н, м. Вишневе , вул. Промислова, 5), Управлінню з питань банкрутства у м. Києв і та Київській області (03680, Киї в, вул. П. Любченка 15), Державній податковій інспекції Києво- Святошинського района (08132, м. В ишневе, вул. Ломоносова, буд. 34); Управлінню Пенсійного фонду України у Києво-Святошинськ ому районі (08132, м. Вишневе, вул. С вятошинська, буд. 50), Відділенн ю виконавчої дирекції Фонду соціального страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України у Києво-Святош инському районі (03170, м. Київ, вул . Янтарна, 12 а, к. 10).

Дата набрання чинност і ухвалою - 17 жовтня 2011 року;

Термін пред' явлення вико навчого документу до виконан ня - до 17 жовтня 2012 року.

Дана ухвала виконуєть ся в порядку встановленому д ля виконання судових рішень, та відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 17 Зак ону України «Про виконавче п ровадження»є виконавчим док ументом.

Суддя Скутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18720356
СудочинствоГосподарське
Сутьб анкрутство

Судовий реєстр по справі —б8/156-11

Ухвала від 17.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 15.10.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні