Ухвала
від 04.10.2011 по справі 28/164/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

04.10.11 Справа № 28/164/2011

Суддя Семендяєва І.В ., при секретарі судового з асідання Мартинцевій Н.М., роз глянувши матеріали за позов ом

Товариства з обмеженою від повідальністю "Вайрас плюс", м. Дніпропетровськ

до Відкритого акціонерн ого товариства "Сєвєродонець кий завод хімічного нестанда ртизованого обладнання", м . Сєвєродонецьк

про стягнення 960 161 грн. 52 коп.

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1., до віреність б/н від 03.10.2011, заступн ик директора;

від відповідача: ОСОБА_2 ., представник за довіреністю б/н від 21.09.2011.

в с т а н о в и в:

Обставини справи: поз ивачем заявлені вимоги про с тягнення з відповідача забор гованості у сумі 887 089 грн. 93 коп., п ені у сумі 73 071 грн. 59 коп.

У заяві про уточнення позов них вимог № 108 від 03.10.2011 позивач п росить стягнути з відповідач а заборгованість у сумі 617 089 гр н. 93 коп., пеню у сумі 48 076 грн. 46 коп.

Дана заява приймається суд ом до розгляду як заява про зм еншення позовних вимог.

Відповідач у відзиві не по годився з позовними вимогами , оскільки ні у договорі, ні у с пецифікаціях до договору не встановлено строки оплати по ставленого товару; пеня, на ду мку відповідача, не вірно нар ахована. Крім того, відповіда ч просить зупинити проваджен ня у справі, оскільки підприє мство відповідача було припи нено у зв' язку з реорганіза цією підприємства на Товарис тво з додаткової відповідаль ністю "Сєвєродонецький заво д хімічного нестандартизова ного обладнання". Також відпо відач просить оголосити пере рву для проведення звірення розрахунків та переговорів щ одо мирного врегулювання спо ру.

Відповідно до ч. 2 ст. 79 ГПК Укр аїни господарський суд має п раво зупинити провадження у справі за клопотанням сторон и, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за сво єю ініціативою у випадках: пр изначення господарським суд ом судової експертизи; надси лання господарським судом ма теріалів до слідчих органів; заміни однієї з сторін її пра вонаступником.

Клопотання відповідача пр о зупинення провадження у сп раві судом відхиляється, оск ільки, як зазначено у відзиві відповідача, реорганізація шляхом перетворення Відкрит ого акціонерного товариства на Товариство з додаткової в ідповідальністю завершилас ь, що підтверджується також С татутом відповідача, в якому зазначено, що Товариство з до датковою відповідальністю "С євєродонецький завод хімічн ого нестандартизованого обл аднання" є правонаступником усього майна, усіх прав та обо в' язків Відкритого акціоне рного товариства "Сєвєродоне цький завод хімічного нестан дартизованого обладнання".

Відповідно до ст. 25 Господар ського процесуального кодек су України у разі смерті або о голошення фізичної особи пом ерлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шля хом реорганізації (злиття, пр иєднання, поділу, перетворен ня), заміни кредитора чи боржн ика в зобов'язанні, а також в і нших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник с пір, господарський суд залуч ає до участі у справі правона ступника відповідної сторон и або третьої особи на будь-як ій стадії судового процесу. У сі дії, вчинені в судовому про цесі до вступу у справу право наступника, обов'язкові для н ього так само, як вони були обо в'язкові для особи, яку правон аступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторо ни чи третьої особи її правон аступником господарський су д виносить ухвалу.

Згідно викладеному, суд вва жає за необхідне замінити ві дповідача - Відкрите акціоне рне товариство "Сєвєродонець кий завод хімічного нестанда ртизованого обладнання" його правонаступником - Товарис твом з додатковою відповідал ьністю "Сєвєродонецький заво д хімічного нестандартизова ного обладнання".

За таких обставин, враховую чи клопотання відповідача пр о оголошення перерви, суд вва жає за необхідне відкласти р озгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 25, 77, 86 Господар ського процесуального кодек су України, господарський су д Луганської області

у х в а л и в :

1. Замінити відповідач а - Відкрите акціонерне това риство "Сєвєродонецький заво д хімічного нестандартизова ного обладнання" (м. Сєвєродон ецьк, вул. Пивоварова, 5, іденти фікаційний код 04643841) правонаст упником - Товариством з дод атковою відповідальністю "Сє вєродонецький завод хімічно го нестандартизованого обла днання" (м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, 5-д6/1, ідентифікаці йний код 04643841).

2. Розгляд справи відкласти на 25.10.2011 об 11 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Луганськ, в ул. Коцюбинського, 2, 6-й поверх , кімната № 603.

4. Зобов' язати:

позивача - подати:

- письмові пояснення н а відзив відповідача, докуме нтальне підтвердження поясн ень;

- нормативне обґру нтування зазначення у розрах унку боргу та пені строку опл ати 01.04.2011 за видатковою накладн ою від 29.03.2011 та 26.05.2011 за видатковою накладною від 24.05.2011 з урахуванн ям умов розділу 5 договору від 19.01.2011 № 034/19-01/11;

- розрахунок пені з зазначенням періоду її нар ахування (початок нарахуванн я та кінцева дата) з урахув анням дати пред' явлення вим оги (претензії № 75 від 17.06.2011);

- письмове пояснен ня розрахунку пені щодо сум, з яких вона обраховується;

- провести за своєю ін іціативою звірення розрахун ків з відповідачем на день сл ухання справи, за результата ми звірення скласти акт, в яко му вказати суму боргу; підпис аний повноважними представн иками сторін акт звірення у н алежній формі надати господа рському суду; при наявності - докази часткового або повног о погашення боргу відповідач ем (оригінали для огляду, нале жні копії до справи);

відповідача - пода ти відзив по суті вимог заяви про уточнення позовних вимог позовну заяву, докази його надсилання позивачу, до кументальне підтвердження в икладених у відзиві доводів; Статут (оригінал - на огляд, н алежну копію - до справи); у ра зі погашення суми, заявленої в позові, подати оригінали ві дповідних платіжних докумен тів для огляду, копії до справ и; при наявності заперечень у справі - документальне підт вердження; прийняти участь у звіренні розрахунків з пози вачем, за результатами звіре ння скласти акт, в якому вказа ти суму боргу; підписаний пов новажними представниками ст орін акт звірення у належній формі надати господарському суду; при незгоді з сумою борг у, пені надати контррозрах унок.

Звертається увага учас ників судового процесу про н еобхідність надіслання пошт ової кореспонденції в даній справі на адресу: 91016, м. Лугансь к, вул. Коцюбинського, 2.

Явка повноважних та компе тентних представників сторі н у судове засідання - на їх р озсуд.

Суд вважає за не обхідне попередити сторони, що за ненадіслання витребува них судом документів і за ухи лення від вчинення дій, покла дених судом на сторони, на під ставі п.5 ст.83 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни з них може бути стягнутий ш траф у сумі до 1700 грн.

Суддя І.В . Семендяєва

Надр. 4 прим.

1-до справи

2-позивачу: м. Дніпропетровс ьк, пр. Кірова, 59

3-позивачу: м. Дніпропетровс ьк, пр. Калініна, 42/20

4-відповідачу: Товариству з додатковою відповідальніст ю "Сєвєродонецький завод хім ічного нестандартизованого обладнання" (м. Сєвєродонецьк , вул. Пивоварова, 5-д6/1)

Вих. №

3 прим.

Дата ухвалення рішення04.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18721058
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/164/2011

Ухвала від 06.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Семендяєва І.В.

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Семендяєва І.В.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Семендяєва І.В.

Рішення від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Семендяєва І.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Семендяєва І.В.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Семендяєва І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні