Ухвала
від 11.10.2011 по справі 18/255
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

18/255

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  18/255

11.10.11

За позовом          Прокуратури Автономної Республіки Крим в інтересах держави в особі Міністерства житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим;

до             Товариства з обмеженою відповідальністю «Схід-Газсервіс»;    

третя особа без самостійних вимог на предмет

спору          Кримське республіканське обєднання виробничих підприємств «Кримводоканал»;

про           розірвання договору та стягнення 423 598,80 грн.

Суддя  О.В. Мандриченко

Представники:

Від прокуратури:          не з'явилися;

Від позивача:            не з'явились;

Від відповідача:          не з'явилися;

Від третьої особи:          не з'явилися.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Прокурор Автономної Республіки Крим звернувся до господарського суду в інтересах держави в особі Міністерства житлово-комунального господарства Автономної Республіки Крим з позовною заявою, в якій просить розірвати договір №03/08-08 від 17.10.2008 р., укладений між Міністерством житлово-комунального господарства АР Крим та Товариством з обмеженою відповідальністю «Схід-Газсервіс»; стягнути з відповідача 423 598,80 грн.; судові витрати покласти на відповідача з мотивів, вказаних у позовній заяві.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 22.09.2011 р. порушено провадження у справі №18/255, справа призначена слуханням на 11.10.2011 р.; позивача було зобов'язано надати господарському суду оригінали документів, копії яких додані до матеріалів справи; довідки обслуговуючих банківських установ про наявність основних рахунків та їх найменування; установчі документи на підтвердження статусу юридичної особи; свідоцтво про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності та довідку з органів статистики про знаходження в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на дату прийняття даної ухвали (оригінали для огляду, належним чином засвідчені копії до матеріалів справи). Зазначеною ухвалою явка представників сторін була визнана обов'язковою.

Згідно з положеннями ст. 36 Господарського процесуального кодексу України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору; письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії; оригінали документів подаються, коли обставини справи відповідно до законодавства мають бути засвідчені тільки такими документами, а також в інших випадках на вимогу господарського суду.

Вимог ухвал суду в частині надання витребуваних документів позивачем не виконано.

Відповідно до статті 22 Господарського процесуального кодексу України сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами.

Неявка позивача в судове засідання та неподання позивачем  витребуваних судом документів перешкоджає з'ясуванню судом всіх обставин справи, всебічному та об‘єктивному дослідженню правомірності позовних вимог по справі та прийняттю правильного і обґрунтованого рішення в межах встановлених процесуальних строків.

Відповідно до статті 4 Господарського процесуального кодексу України рішення з господарського спору повинно прийматись у цілковитій відповідності з нормами матеріального і процесуального права та фактичними обставинами справи, з достовірністю, встановленими господарським судом. Рішення господарського суду має ґрунтуватись на повному з'ясуванні такого: чи мали місце обставини, на які посилаються особи, що беруть участь у процесі, та якими доказами вони підтверджуються; чи не виявлено у процесі розгляду справи інших фактичних обставин, що мають суттєве значення для правильного вирішення спору, і доказів на підтвердження цих обставин; яка правова кваліфікація відносин сторін, виходячи з фактів, установлених у процесі розгляду справи, та яка правова норма підлягає застосуванню для вирішення спору.

Враховуючи вищевикладене, судом встановлено, що позивач у даній справі витребуваних судом документів, які необхідні для вирішення спору щодо з'ясування обставин, на які він посилається як на підставу своїх вимог - не надав, також ним не надано належних доказів, які б доводили правову позицію позивача, а тому встановити фактичні обставини справи з відповідною достовірністю у суду не вбачається підстав, оскільки позивачем  не надано того обсягу відповідних документів, які в порядку статей 32, 33 Господарського процесуального кодексу України необхідні для повного та всебічного розгляду спору та винесення обґрунтованого і законного рішення.

Як визначено пунктом 5 частини 1 статті 81 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

З огляду на викладене, а також враховуючи те, що позивач без поважних причин не направив свого представника в засідання господарського суду та не надав витребуваних судом документів, необхідних для встановлення обставин справи та прийняття правильного і обґрунтованого рішення, жодних клопотань, повідомлень, документів до матеріалів справи від позивача не надходило, позов підлягає залишенню без розгляду на підставі пункту 5 частини 1 статті 81 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі викладеного та керуючись статтями 81 п. 5, 86 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1.          Позов залишити без розгляду.

2.          Ухвалу направити сторонам, третій особі і до прокуратури Автономної Республіки Крим.

СуддяО.В. Мандриченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.10.2011
Оприлюднено01.11.2011
Номер документу18781848
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/255

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Овсяннікова

Ухвала від 08.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 26.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Овсяннікова О.В.

Рішення від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Овсяннікова О.В.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Овсяннікова О.В.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Судовий наказ від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Судовий наказ від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні