Ухвала
від 19.04.2011 по справі 50/11
КАМ’ЯНОБРІДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЛУГАНСЬКА

19.04.2011

                              

У Х В А Л А

19.04.11 р.                               Кам’янобрідський районний суд м. Луганська у складі:

          

головуючого –судді                                                  С.О. Родіонова

          при секретарі -                                                      Е.В. Тодоренко

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду м. Луганська подання старшого державного виконавця Кам’янобрідського ВДВС Луганського МУЮ про обмеження у праві виїзду за межі України з вилученням паспорту,-

В С Т А Н О В И В:

19.04.11 р. до Кам’янобрідського районного суду м. Луганська звернувся старший державний виконавець Кам’янобрідського ВДВС Луганського МУЮ з вказаним поданням. В обґрунтування якого вказавши, що в Кам’янобрідському відділі державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції знаходяться виконавчі листи № 2-266 від 29.07.09 р. про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 суми боргу у розмірі 5430,00 грн., 3000,00 грн. та 114,30 грн.

05.08.09 року державним виконавцем була винесена постанова про відкриття виконавчого провадження, копія якої, була направлена сторонам виконавчого провадження, але боржник до теперішнього часу рішення суду не виконує. Тому, заявник просив  розглянути питання щодо обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, з вилученням паспорту.

Дослідивши подання та матеріали справи, суд вважає, що подання не підлягає задоволенню.

Згідно ст. 377-1 ЦПК України, питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника –юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Відповідно до ст. 6 Закону України від 21.01.1994 № 3857-XII "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках коли він ухиляється від зобов’язань, накладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов’язань. При цьому паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами, та консульською службою України. Порядок такої процедури визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 № 231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення". Але державним виконавцем не надано відомостей та доказів, які б свідчили про наміри ОСОБА_1 здійснити виїзд за кордон, а також даних підтверджуючих про наявність у боржника паспорта громадянина України для виїзду за кордон.    

Не долучені до подання і документи про те, що державним виконавцем відповідно до вимог ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження»були прийняті усі можливі та необхідні заходи щодо виконання виконавчого документу, передбачені Законом України «Про виконавче провадження».    

За таких обставин суд приходить до висновку, що подання старшого державного виконавця Кам’янобрідського ВДВС Луганського МУЮ не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись Конституцією України, Законом України «Про виконавче провадження», Законом України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.1995 № 231 "Про затвердження Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і проїзного документа дитини, їх тимчасового затримання та вилучення", ст. 377-1 ЦПК України,-           

У Х В А Л И В:

         У задоволенні подання старшого державного виконавця Кам’янобрідського ВДВС Луганського МУЮ про обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1, з вилученням паспорту - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Луганської області через Кам’янобрідський районний суд м. Луганська шляхом подання апеляційної скарги протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу  було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                                     С.О. Родіонов

Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено11.11.2011
Номер документу19043865
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —50/11

Ухвала від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 19.04.2011

Цивільне

Кам’янобрідський районний суд м. Луганська

Родіонов С. О.

Ухвала від 29.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 15.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 05.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 05.05.2011

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 30.04.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 15.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 27.04.2009

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дзюбко П.О.

Постанова від 13.11.2008

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Тищенко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні