Постанова
від 07.11.2011 по справі 42/76б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.11.11 р. Справа № 42/76б

за заявою боржника Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „КИЇВСЬК ИЙ ЦЕНТРАЛЬНИЙ УНІВЕРМАГ”, м .Донецьк

про визнання банкрутом

Суддя О.В.Попов

Представники:

від боржника: Конкін Р.В. - г олова ліквідаційної комісії , ОСОБА_1 - за довіреністю

Ухвалою від 27.10.11 за заяв ою Товариства з обмеженою ві дповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІ М „КИЇВСЬКИЙ ЦЕНТРАЛЬНИЙ УНІ ВЕРМАГ”, м.Донецьк господарс ьким судом Донецької област і відносно нього порушена сп рава про банкрутство по ст. 51 З акону України „Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”.

У ході розгляду справи госп одарський суд встановив:

Протоколом загальних збор ів учасників Товариства з об меженою відповідальністю „Т ОРГОВИЙ ДІМ „КИЇВСЬКИЙ ЦЕНТР АЛЬНИЙ УНІВЕРМАГ”, м.Горлівк а від 04.07.11 прийнято рішення про ліквідацію товариства та ст ворено ліквідаційну комісію .

Як вбачається із витягу з Єд иного державного реєстру юри дичних та фізичних осіб - пі дприємців (надалі реєстр) ста ном на 06.07.11 боржник перебуває в стані припинення підприємни цької діяльності.

Відповідно до п.4 ст. 17 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” да ні про перебування юридичної особи в процесі припинення п овинні міститись в Єдиному д ержавному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців. Згідно п. 1 ст.18 вказан ого закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру , були внесені до нього, то т акі відомості вважаються до стовірними і можуть бути в икористані в спорі з третьо ю особою, доки до них не внесен о відповідних змін.

Таким чином надані боржник ом відомості з реєстру є нале жним та достатнім доказом об ставин щодо припинення боржн иком підприємницької діяльн ості.

Крім того, відповідно до вим ог ч.4 ст.105 ЦК України у Бюлетен і державної реєстрації №183 (18) в ід 07.07.11 було надане оголошення про припинення юридичної ос оби.

В передбачений законом стр ок із заявою з вимогами до бор жника звернувся наступний кр едитор: Товариство з обмежен ою відповідальністю „СЬОМА Л ІНІЯ”, м.Донецьк.

У ході роботи ліквідаційно ї комісії виявлена недостатн ість активів боржника для по гашення вимог перед кредитор ами.

Відповідно до вимог ч. 1 ст.111 Ц К України ліквідаційна коміс ія після закінчення строку д ля пред'явлення вимог кредит орами складає проміжний лікв ідаційний баланс, який місти ть відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідує ться перелік пред'явлених кр едиторами вимог, а також про р езультати їх розгляду. Промі жний ліквідаційний баланс за тверджується учасниками юри дичної особи або органом, яки й прийняв рішення про ліквід ацію юридичної особи.

Так, на виконання вимог ч. 1 ст. 111 ЦК України після закін чення строку для пред' явлен ня вимог кредиторів ліквідац ійною комісією складений про міжний ліквідаційний баланс , який затверджений загальни ми зборами учасників товарис тва (протокол від 19.10.11).

Листом від 08.07.11 №б/н Державна податкова інспекція у Вороши ловському районі м.Донецька повідомлена про те, що згідно з протоколом від 04.07.11 учасника ми Товариства з обмеженою ві дповідальністю „ТОРГОВИЙ ДІ М „КИЇВСЬКИЙ ЦЕНТРАЛЬНИЙ УНІ ВЕРМАГ”, м.Донецьк прийнято р ішення про ліквідацію товари ства та створено ліквідаційн у комісію.

Згідно з відомостями надан ими боржником та доданими до заяви документами, а саме: бал ансом підприємства станом на 18.10.11, інвентаризаційними опис ами від 18.10.11 - фінансовий стан ха рактеризується неплатоспро можністю, кредиторська забор гованість боржника, що неосп орюється складає 6 400 000,00 грн.

За матеріалами інвентариз ації майнові активи боржника складаються з дебіторської заборгованості у сумі 1 833 420,00 гр н.

Таким чином, кредиторс ька заборгованість не може б ути погашена внаслідок недос татності майнових активів бо ржника.

Голова ліквідаційної комісії звернувся до господ арського суду із заявою про п орушення справи про банкрутс тво, за правилами ст.51 Закону У країни " Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" з ура хуванням строку, передбачено го ч. 4 ст. 105 ЦК України.

За результатами розгл яду заяви про порушення спра ви про банкрутство, господар ський суд визнає за необхідн е визнати юридичну особу - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю „ТОРГОВИЙ ДІМ „КИ ЇВСЬКИЙ ЦЕНТРАЛЬНИЙ УНІВЕРМ АГ”, м.Донецьк банкрутом та по класти виконання обов' язкі в ліквідатора на голову лікв ідаційної комісії Конкіна Р. В.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 22-34, 51 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, господа рський суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом бо ржника - Товариство з обмеж еною відповідальністю „ТОРГ ОВИЙ ДІМ „КИЇВСЬКИЙ ЦЕНТРАЛЬ НИЙ УНІВЕРМАГ”, м.Донецьк (код ЄДРПОУ 36216443), що зареєстроване з а адресою: 83001, Донецька область , м.Донецьк, вул. Постишева, буд . 117.

2. Відкрити ліквідацій ну процедуру строком на 4 міся ці до 07.03.12.

3. Призначити ліквідат ором - Товариства з обмежен ою відповідальністю „ТОРГОВ ИЙ ДІМ „КИЇВСЬКИЙ ЦЕНТРАЛЬНИ Й УНІВЕРМАГ”, м.Донецьк голов у ліквідаційної комісії Конк іна Романа Вікторовича (іден тифікаційний номер НОМЕР_1 ; що проживає за адресою: А ДРЕСА_1).

4. Ліквідатору у 5 денни й термін опублікувати оголош ення про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури в офіційних друкованих органах, з зазнач енням відомостей передбачен их п. 5 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

5. Ліквідатору до закін чення ліквідаційної процеду ри представити до суду звіт т а ліквідаційний баланс с дод аними документами, передбаче ними ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Суддя Попов О.В.

< Текст >

< Текст >

Вик < Текст > тел. < Текст >

Надруковано примірників - < Текст > : господарському суд у Донецької області - < Текст >, сторонам - < Текст > .

< Текст >

Дата ухвалення рішення07.11.2011
Оприлюднено18.11.2011
Номер документу19158777
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —42/76б

Ухвала від 23.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 06.01.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Постанова від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 28.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 13.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні