Постанова
від 06.08.2008 по справі 16/116
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/116

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"06" серпня 2008 р.                                                                                            Справа № 16/116

за заявою                    Управління Пенсійного фонду України в Іршавському районі,               м. Іршава

до                                малого спільного підприємства „Контакт”, с. Сільце, Іршавський район

про                                банкрутство

Суддя Васьковський О.В.

          Представники:

від ініціюючого кредитора – Галинець Е.Д. – завідувач юридичного сектору                     (дов. від 30.07.08 №3728/01)

від боржника – не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Іршавському районі, м. Іршава звернулося до господарського суду Закарпатської області із заявою про порушення справи про банкрутство малого спільного підприємства „Контакт”, с. Сільце, Іршавський район (далі –МСП „Контакт”) у порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” від 14.05.92 №2343-XII (далі –Закон №2343-XII).

Ухвалою господарського суду Закарпатської області від 09.07.08 порушено провадження у справі №16/116 про банкрутство МСП „Контакт” та призначено засідання.

Представник ініціюючого кредитора у судовому засіданні подав витребувані судом докази.

Вимоги ініціюючого кредитора мотивовані тим, що за боржником як платником збору та внесків, що сплачуються до Пенсійного фонду України станом на 17.06.08 рахується заборгованість в сумі 6142,46 грн. по збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Вищевказана заборгованість підтверджується: розрахунками суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; рішеннями про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або органом Пенсійного фонду; рішеннями про застосування фінансових санкцій за неподання розрахунку сум страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування у строки, визначені законодавством;  картками особового рахунку страхувальника юридичної особи або фізичної особи, яка має найманих працівників, розрахунками пені та фінансових санкцій.

Судом встановлено, що сума 6142,46 грн. заборгованості МСП „Контакт” по збору на обов'язкове державне пенсійне страхування перед кредитором є безспірною сумою зобов'язання, яка не погашена боржником.

Щодо наявності ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності  боржника, ініціюючий кредитор наводить наступні обставини та надає докази в їх підтвердження: боржник останній розрахунок зобов'язання зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування в управління Пенсійного фонду України в Іршавському районі подав за червень 2005 року;  останню податкову звітність по податку на прибуток боржником подано за І квартал 2005 року (довідка ДПІ у Іршавському районі від 23.07.08 №7420); станом на 01.07.08 на поточному рахунку боржника у філії „Відділення Промінвестбанку в м. Іршава Закарпатської області” залишку не має.

У підтвердження відсутності боржника за місцезнаходженням ініціюючий кредитор подав акт знаходження суб'єкта підприємницької діяльності за місцем державної реєстрації від 21.07.08, в якому вказано, що МСП „Контакт” відсутнє за місцем державної реєстрації:   с. Сільце, вул. Виноградна, 7а. Державний реєстратор повідомив суд, що ТзОВ „Керамік” до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб не включалося засновниками, керівником та уповноваженими особами. У зв'язку із цим реєстраційні картки на щорічне підтвердження відомостей про юридичну особу державним реєстратором не надсилалися.

Боржник письмовий відзив на заяву про порушення справи про банкрутство не подав, участь уповноваженого представника у судовому засіданні не забезпечив.

Беручи у сукупності наведені обставини, що підтверджені відповідними доказами, достатньо обґрунтованим є висновок про відсутність підприємницької діяльності боржника, що дає підстави відповідно до ст. 52 Закону №2343-XII визнавати його банкрутом та відкривати ліквідаційну процедуру.

Представник ініціюючого кредитора підтримав клопотання від 22.07.08 №3556/06 про призначення ліквідатором МСП „Контакт” головного спеціаліста-юрисконсульта управління ПФУ в Іршавському районі Лапко Світлану Михайлівну.

За таких обставин, відповідно до ч.2 ст. 52 Закону №2343-XII, МСП „Контакт” визнається банкрутом, відкривається ліквідаційна процедура та призначається ліквідатор.

Керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

визнати мале спільне підприємство „Контакт” (Іршавський район, с. Сільце,             вул. Виноградна, 7а, код 13587283) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру в межах строку, передбаченого Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Призначити ліквідатором малого спільного підприємства „Контакт”, с. Сільце, Іршавський район головного спеціаліста-юрисконсульта управління Пенсійного фонду України в Іршавському районі Лапко Світлану Михайлівну.

Ліквідатору за результатами роботи подати суду відповідний звіт та ліквідаційний баланс.

Копію постанови надіслати кредитору, банкруту, ліквідатору, державному органу з питань банкрутства, органу Державної виконавчої служби.

Суддя                                                                                                  О.В. Васьковський

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення06.08.2008
Оприлюднено22.08.2008
Номер документу1916542
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/116

Ухвала від 19.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Калашник В. О.

Ухвала від 16.03.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Калашник В. О.

Ухвала від 24.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 20.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 01.06.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Манжур В.В.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Христенко О. О.

Ухвала від 27.08.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Здоровко Л.М.

Ухвала від 27.02.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 21.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ярмак О.М.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Моїсеєнко Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні