Ухвала
від 10.11.2011 по справі 3/280
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА



 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа №  3/280

10.11.11

За позовом   Товариства з обмеженою відповідальністю «Свіспорт Україна»

До                  Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія Міжнародні авіалінії

                      України»                      

Про                визнання договору укладеним та визнання результатів торгів недійсними

Суддя Сівакова В.В.

Представники сторін:

Від позивача                       ОСОБА_1 –по дов. № б/н від 10.05.2011

Від відповідача                   ОСОБА_2 –по дов. № 1.7-54 від 08.11.2011

                                             ОСОБА_3 –по дов. № 1.7.-54 від 08.11.2011

Від ТОВ «Аерохендлінг»  ОСОБА_4 –по дов. № б/н від 09.08.2011

СУТЬ СПОРУ:

На розгляд Господарського суду міста Києва передані вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «Свіспорт Україна»до Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України»про визнання укладеним з 01.01.2012 договір між Товариством з обмеженою відповідальністю «Свіспорт Україна»та Приватним акціонерним товариством «Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України»на умовах господарського договору, який був наданий позивачем в складі тендерної пропозиції та про визнання недійсними результатів конкурсу проведеного Приватним акціонерним товариством «Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України»з закупівлі послуг з наземного обслуговування в аеропорту Бориспіль згідно ІАТА Standart Ground Handlind Agreement 2008 (SGHA 2008) по лоту 2 «Обслуговування пасажирів (Passenger Services)») в частині визнання переможцем конкурсу (торгів) TOB «Аерохендлінг»та акцепту тендерної пропозиції TOB «Аерохендлінг»за лотом 2 «Обслуговування пасажирів (Passenger Services)».

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 28.10.2011 порушено провадження у справі № 3/280 та призначено її до розгляду на 10.11.2011.

Відповідач письмовий відзив на позов  не надав, вимог суду викладених в ухвалі про порушення провадження у справі від 28.10.2011 частково не виконав.

Відповідачем в судовому засіданні 10.11.2011 подано клопотання про витребування у позивача рішення Спостережної ради ТОВ «Свіспорт Україна»про надання згоди особі, за підписом якої подано позовну заяву, на вчинення відповідної дії. Клопотання мотивовано тим, що згідно підпункту12.3.5. пункту 12.3. статуту ТОВ «Свіспорт Україна»надавати згоду на розгляд, ініціювання, участь, врегулювання або припинення будь-яких судових, арбітражних проваджень або інших процесуальних дій від імені позивача віднесено до компетенції Спостережної ради позивача, а не генерального директора, яким підписано позовну заяву.

Позивач проти задоволення клопотання відповідача про витребування документів заперечував.

Суд розглянувши клопотання відповідача вважає, що воно підлягає задоволенню з огляду на необхідність встановлення повноважень особи, якою підписана позовна заява, на вчинення даної дії.

Відповідачем в судовому засіданні 10.11.2011 подано клопотання про залучення до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Аерохендлінг». При цьому посилаючись на те, що дану юридичну особу визнано переможцем конкурсу (торгів), результати якого оскаржуються позивачем, а тому рішення суду з даного господарського спору може вплинути на право ТОВ «Аерохендлінг»вимагати від відповідача виконання умов акцептованої за результатом конкурсу (торгів)  пропозиції.

Товариством з обмеженою відповідальністю «Аерохендлінг»в судовому засіданні подано клопотання про залучення його до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. Заявник вважає, що оскільки позивач оспорює результати проведених відповідачем торгів із закупівлі послуг з наземного обслуговування, рішення господарського суду по даній справі може вплинути на права та обов‘язки переможця торгів - TOB «Аерохендлінг»по відношенню до організатора торгів - Приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України», що випливають з умов акцептованої відповідачем тендерної пропозиції TOB «Аерохендлінг».

Позивач проти залучення до участі у справі третьої особи заперечень не навів.

Розглянувши подане клопотання суд відзначає наступне

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов’язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Суд дійшов висновку, що прийняття рішення з даного господарського спору може вплинути на права або обов’язки Товариства з обмеженою відповідальністю «Аерохендлінг»щодо відповідача, тому господарський суд вважає доцільним залучити останнього до участі у справі  третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Враховуючи те, що не невиконання відповідачем вимог суду викладених в ухвалі про порушення провадження у справі від 28.10.2011, перешкоджає вирішенню спору в даному судовому засіданні, а також необхідність залучення до участі у справі третьої особи та необхідність витребування додаткових доказів, господарський суд вважає доцільним відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 77, 86  ГПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Аерохендлінг»(аеропорт, м. Бориспіль-7, Київська область, 08300).

 2. Розгляд справи відкласти на  22.11.2011 о 15:10. Зал судових засідань № 37.

           

             3. Зобов‘язати позивача надіслати копію позовної заяви та додані до неї документи залученій третій особі, докази надіслання подати в засідання суду; подати письмові обґрунтовані пояснення з наданням належних доказів щодо підтвердження повноважень Генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Свіспорт Україна»на підписання позовної заяви  від 21.10.2011 визнання договору укладеним та визнання результатів торгів недійсними.

 

4. Зобов‘язати відповідача виконати вимоги ухвали господарського суду про порушення провадження у справі від 28.10.2011, а саме надати  письмовий відзив на позов з наданням доказів, що стверджують викладені в ньому обставини.

5. Зобов‘язати третю особу ознайомитись з матеріалами справи Господарського суду міста Києва № 3/280 та подати письмові пояснення з приводу заявлених позивачем позовних вимог.

6. Сторонам направити в судове засідання своїх повноважних представників.

7. Попередити сторони, що при невиконанні вимог суду та ухиленні від участі в засіданні суду до них будуть застосовані санкції передбачені п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.

8. Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимог суду та участі в судовому засіданні справа буде розглянута відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України за наявними в ній матеріалами.

Суддя

Сівакова В.В.

         

                                                                                                    

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.11.2011
Оприлюднено22.11.2011
Номер документу19234849
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/280

Ухвала від 31.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 10.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 03.07.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Постанова від 24.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Чернов Є.В.

Постанова від 07.02.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Коротун О.М.

Рішення від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 28.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Рішення від 14.02.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні