Ухвала
від 14.11.2011 по справі 2/37-53
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"14" листопада 2011 р. Справа № 2/37-53

за позовом Волинського міжрайонного природоохорон ного прокурора в інтересах д ержави в особі Головного упр авління Держкомзему у Волинс ькій області,

Треті особи, які не заявляю ть самостійних вимог на пред мет спору на стороні позивач а:

1) Волинська обласна рад а

2) Головне управління Д ержавного казначейства у Вол инській області

3) Любомльська міська рад а

4) Любомльська районна ра да

до відповідача Прива тного підприємця ОСОБА_3 , м.Любомль

про стягнення 277 046,30 грн.

Суддя Черняк Л. О.

ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача:,

від відповідача : ОСОБА _4 - представник (дов. від 18.05.2010ро ку).

у судовому засіданні взяв участь: помічник Волинського міжрайонного природоохорон ного прокурора Скучинський Л .Є.

Оскільки прокурор та представник відповідача не з аявили клопотання про здійсн ення технічної фіксації судо вого процесу, то протокол суд ового засідання ведеться з д отриманням вимог ст. 81 - 1 ГПК У країни без забезпечення повн ого фіксування судового проц есу за допомогою звукозапису вального технічного засобу.

Відповідно до ст. 20 Господар ського процесуального кодек су України роз' яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22, 29 ГПК України роз' яснено пр оцесуальні права та обов' яз ки сторін.

Суть спору: Волинсь ким міжрайонним природоохор онним прокурором в інтересах держави в особі Державної ін спекції з контролю за викори станням та охороною земель у Волинській області пред' яв лено позов до підприємця ОС ОБА_3 про стягнення з останн ього 277 046,30 грн. в користь Держін спекції.

Позовну заяву прокурор обґ рунтовує тим, що рішенням Люб омльської міської ради №15/24 ві д 20.12.07 р. затверджено проект зем леустрою щодо відведення під приємцю земельної ділянки пл ощею 3,86 га пасовищ. Зазначена д ілянка передана відповідачу в оренду для будівництва та о бслуговування автосервісно го центру по вул.. 1 Травня. Цим ж е рішенням зобов' язано відп овідача у двомісячний термін відшкодувати втрати сільськ огосподарського виробництв а, спричинені вилученням сіл ьськогосподарських угідь, зг ідно з актом визначення втра т у сумі 277 046,30 грн. на спеціальні рахунки місцевих рад.(а.с. 8)

В позовній заяві прокурор п росить стягнути з підприємця заподіяні державі втрати сі льськогосподарського вироб ництва на користь Держінспек ції з контролю за використан ням та охороною земель на спе ціальні рахунки Волинської о бласної ради, Любомльської р айонної ради, Любомльської м іської ради.

В судовому засіданні прок урор подав клопотання №5-10 вих . 11 від 11.11.2011 року, в якому просить залучити до участі у справі Головне управління Держко мзему у Волинській області я к правонаступника Державної інспекції з контролю за вико ристанням та охороною земель у Волинській області, з огляд у на те, що наказом Державного комітету із земельних ресур сів №319 від 19.04.2010 затверджено лік відаційний баланс Державної інспекції з контролю за вико ристанням та охороною земель . Державна інспекція з контро лю за використанням та охоро ною земель у Волинській обла сті, як юридична особа припин ена 23.11.2010 про що було внесено ві дповідний запис в єдиному де ржавному реєстрі юридичних о сіб та фізичних осіб підприє мців.

У зв'язку із ліквідацією Дер жавної інспекції з контролю за використанням та охороною земель у Волинській області та інших територіальних орг анів Державної інспекції з к онтролю за використанням та охороною земель, наказом Дер жавного комітету із земельни х ресурсів №330 від 22.04.2010 зобов'яза но передати документи не зак інчені в діловодстві на збер ігання головним управлінням Держкомзему в областях.

Відповідно до Положення "Пр о Головне управління Дер жкомзему у Волинській област і", затвердженого наказом гол ови Держкомзему України №7 ві д 08.01.2010 року, головне управління Держкомзему у області на дан ий час є органом, на який держа вою покладено обов'язок щодо здійснення конкретної діяль ності у відповідних правовід носинах, а саме здійснення де ржавного контролю за викорис танням та охороною земель у ч астині додержання встановле ного законодавством порядку визначення та відшкодування втрат сільськогосподарсько го та лісогосподарського вир обництва.

Також у клопотанні прокур ор просить залучити Головн е управління Державного ка значейства у Волинській обла сті, Любомльську міську, Любо мльську районну ради та Воли нську обласну раду в якості т ретіх осіб на стороні позива ча, що не заявляють самостійн их вимог, оскільки прийняття рішення у справі за позовом п ро стягнення вказаних коштів з ОСОБА_3 буде впливати на надходження чи не надходжен ня коштів на рахунки вказани х вище сільських рад, отже їхн і права та обов'язки щодо одні єї з сторін у справі.

Представник відповідача у судовому засіданні подав кл опотання від 14.11.2011 року де зазна чив, що станом а 28.10.2009 року відпо відно до Постанови КМ Україн и №901 від 2008.2009 року в редакції від 28.10.2009 року фактично ліквідован о Державну інспекцію з контр олю за використанням та охор оною земель у Волинській обл асті та виведено з органу дер жавного управління, з огляду на даний факт просить поверн ути позовну заяву.

Також стороною було подане клопотання від 14.11.2011 року про з упинення провадження у справ і, оскільки обґрунтування по зовної заяви подане на підст аві рішення Любомльської міс ької ради №15/24 від 20.12.2007 року. На да ний час вказане рішення відм інене на підставі рішення ві д 20.04.2010 року №38/79 Про розірвання д оговору оренди. Так як рішенн я від 20.04.2010 року оскаржується в судовому порядку і наданий ч ас справа перебуває в Львівс ькому апеляційному адмініст ративному суді і тому не має м ожливості об'єктивно і в повн ому обсязі розглянути даний спір.

З огляду на вище викладене с уд приходить до висновку, що п озивачем по справі слід вваж ати Головне управління Д ержкомзему у Волинській обла сті замість Державної інспек ції з контролю за використан ням та охороною земель у Воли нській області, відповідно д о ст. 27 ГПК України залучити до участі у справі в якості трет іх осіб без самостійних вимо г на предмет спору на стороні позивача Головне управл іння Державного казначейств а у Волинській області, Любом льську міську, Любомльську р айонну ради та Волинську обл асну раду.

Клопотання представника в ідповідача від 14.11.2011 року про зу пинення провадження у справі суд ухвалив відхилити, оскіл ьки відсутні докази про прий няття апеляційної скарги до розгляду Львівським апеляці йним адміністративним судом .

Відповідно до п. 3 ст. 77 ГПК господарський суд відкл адає в межах строків, встанов лених статтею 69 цього Кодексу , розгляд справи, коли за якихо сь обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні . Такими обставинами, зокрема , є необхідність витребуванн я нових доказів..

З метою об' єктивного і п овного з' ясування обставин по справі, господарський суд , керуючись ст. 27, п. 3 ст. 77 ГПК Укр аїни,

У Х В А Л И В :

1. Розгляд справи відкласти на 07.12.2011 року на 14 год. 00 хв.

2. Вважати позивачем по справі Головне управ ління Держкомзему у Волинськ ій області замість Державної інспекції з контролю за вико ристанням та охороною земель у Волинській області

3. Залучити до участ і у справі в якості третіх осі б які не заявляють самостійн их вимог на предмет спору на с тороні позивача Головне управління Державного казна чейства у Волинській області (м. Луцьк, вул. Стрілецька, 4а), Лю бомльську міську раду (м. Любо мль, вул. Червоної армії, 2), Любо мльську районну раду(м. Любом ль, вул. Незалежності , 23) та Вол инську обласну раду (м. Луцьк, Київський майдан, 9)

4. Відповідачу по дати суду докази про прийнят тя апеляційної скарги до роз гляду Львівським апеляційни м адміністративним судом.

Суддя Л. О. Черняк

Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено01.12.2011
Номер документу19344559
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 277 046,30 грн.

Судовий реєстр по справі —2/37-53

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Постанова від 12.03.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Філіпова Т.Л.

Рішення від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Черняк Любов Олександрівна

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Черняк Любов Олександрівна

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Черняк Любов Олександрівна

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Черняк Любов Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні