Ухвала
від 28.11.2011 по справі 2а-0870/9890/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОНОВЛЕННЯ СТРОКУ ЗВЕРНЕННЯ ДО СУДУ

28 листопада 2011 року                                                      Справа №  2а-0870/9890/11

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді  Недашківської К.М., при секретарі судового засідання Ісаєвій Н.С., за участю представника позивача – не з’явився, представника відповідача – не з’явився, розглядаючи у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Галадіс» про стягнення податкової заборгованості та вирішуючи питання про поновлення строку звернення до суду,           

                                                  

ВСТАНОВИВ:

01 листопада 2011 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя (далі іменується – позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Галадіс» (далі іменується – відповідач), в якому позивач просить стягнути на його користь суму заборгованості в розмірі 4400 грн. 00 коп.

28.11.2011 в судове засідання представник позивача, не прибув, до канцелярії суду надійшло клопотання про розгляд справи без його участі, в якому підтримав заявлені позовні вимоги та просить задовольнити їх в повному обсязі.

Представник відповідача, належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду у судове засідання не прибув, не повідомив суд про причини неприбуття та не надіслав суду заяви про розгляд справи за його відсутності.

За таких обставин суд дійшов висновку про можливість розгляду справи за відсутності представників сторін.

За приписами ч. 1 ст. 41 КАС України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Заявлене позивачем клопотання про поновлення строку звернення до суду з адміністративним позовом обґрунтоване наступним.

Згідно з п. 2 ст. 99 КАС України для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до п.1 ст.100 КАС України адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Позивач звертає увагу на те, що Законом України «про судоустрій і статус суддів» від 07.07.2010 року внесено зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, а саме в ч.2 ст.99 КАС України, в якій вказано, що для звернення до адміністративного суду з захистом прав, свобод і інтересів особи встановлюються шестимісячний строк.

Враховуючи вищевикладене, а також завантаженість працівників Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя позивач просить поновити строк звернення до суду з адміністративним позовом про стягнення заборгованості з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Галадіс».

Відповідно до ст. 100 КАС України суд за заявою особи може поновити строк для звернення до суду із позовною заявою.

Суд, вирішуючи питання щодо поновлення строку звернення до суду, виходить з наступного.

          Відповідно до ч. 2 ст. 99 КАС України, для звернення до суду за захистом прав. Свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналась або повинна буда дізнатися про порушення свої прав, свобод чи інтересів.

          Згідно ч. 1 ст. 100 КАС України, адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.  

          Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 99, 100, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про поновлення строку звернення до суду – задовольнити.

Поновити Державній податковій інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя строк звернення до суду з адміністративним позовом про стягнення податкового боргу  з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Галадіс».

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                 К.М. Недашківська

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено01.12.2011
Номер документу19379856
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9890/11

Постанова від 13.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 28.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 28.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Недашківська Катерина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні