Ухвала
від 06.09.2011 по справі ас3/504-06
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

< Текст >

"06" вересня 2011 р. справа № А С3/504-06

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Бондаря С.О.,

за участю секретаря судово го засідання - Бабаніної О.В.

представника позивача -М азнєвої С.Г.

представника відповідача - Парфененка М.С.

представника третьої особ и - Шевченко Н.О.,

розглянувши в приміщенні с уду в м. Суми у відкритому судо вому засіданні заяву товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Підприємство по вирощ уванню та реалізації квітков о-декоративних рослин" про ро з"яснення судового рішення у справі за позовом товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Підприємство по вирощува нню та реалізації квітково-д екоративних рослин" до Сумсь кої міської ради, третя особа : управління Держкомзему в м. С уми про визнання протиправн им та скасування акту, визнан ня права та зобов"язання вчин ити дії,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Госпо дарського суду Сумської обла сті від 06.11.2006 року задоволені по зовні вимоги товариства з об меженою відповідальністю "Пі дприємство по вирощуванню та реалізації квітково - декора тивних рослин" до Сумської мі ської ради про визнання прот иправним та скасування пункт у 2 рішення Сумської міської р ади від 19.07.2006 р. № 128 - МР "Про наданн я в оренду, зміну цільового пр изначення земельних ділянок підприємствам, установам, ор ганізаціям та підприємцям та внесення змін до рішень Сумс ької міської ради", визнання п рава на постійне користуванн я земельною ділянкою та зобо в'язання видати акт на право п остійною користування земел ьною ділянкою.

08 грудня 2010 року до Госп одарського суду Сумської обл асті надійшла заява ТОВ "Підп риємство по вирощуванню та р еалізації квітково-декорати вних рослин" про роз'яснення с удового рішення від 06.11.2006 року п о справі № АС 3/504-06 в частині, що д о моменту виконання відповід ачем - Сумською міською радою вказаного судового рішення від 06.11.2006 року та видачі позивач еві - товариству з обмеженою в ідповідальністю «Підприємс тво по вирощуванню та реаліз ації квітково - декоративних росли»державного акту на пр аво постійного користування землею, його постійне право к ористування земельною ділян кою за адресою: м. Суми, вул. Ром енська посвідчує дійсний дер жавний акт на право постійно го користування землею І-СМ № 002676, зареєстрований від 13.05.1997 рок у.

Листом судді Господа рського суду Сумської област і від 13.12.2010р. заява про роз'яснен ня судового рішення від 06.11.2006 ро ку разом з матеріалами справ и № АС 3/504-06 була передана до Сумс ького окружного адміністрат ивного суду.

Ухвалою Сумського ок ружного адміністративного с уду від 27.12.2010 року зазначену спр аву разом із заявою про роз'яс нення судового рішення повер нуто до Господарського суду Сумської області.

30.03.2011року ухвалою Харкі вського апеляційного адміні стративного суду скасовано у хвалу Сумського окружного ад міністративного суду від 27.12.201 0 року, справу направлено до Су мського окружного адміністр ативного суду для вирішення питання про розгляд заяви пр о роз"яснення судового рішен ня.

Ухвалою суду від 15.08.2011ро ку справа прийнята в провадж ення Сумського окружного адм іністративного суду.

Представник позивача М азнєва С.Г. в судовому засід анні заяву про роз"яснення су дового рішення підтримала в повному обсязі.

Представник відповідача Парфененко М.С., представни к третьої особи Шевченко Н. О. в судовому засіданні зап еречували проти заяви про ро з"яснення судового рішення, з азначивши, що вона не підляга є роз"яненню, оскільки держав ний акт на право постійного к ористування землею був видан ий державному комунальному п ідприємству по вирощуванню т а реалізації квітково-декора тивних культур, а в даний час в казане підприємство має назв у - товариство з обмеженою від повідальністю "Підприємство по вирощуванню та реалізаці ї квітково-декоративних росл ин". На перейменоване підприє мство акт не видавався.

Суд, заслухавши думку предс тавників сторін, вивчивши ма теріали справи, вважає, що зая ва про роз"яснення судового р ішення задоволенню не підляг ає, виходячи з наступного.

Згідно постанови Го сподарського суду Сумської о бласті від 06.11.2006 року суд постан овив: визнати протиправним т а скасувати пункт 2 рішення Су мської міської ради від "19" лип ня 2006 року №128-МР "Про надання в о ренду, зміну цільового призн ачення земельних ділянок під приємствам, установам, орган ізаціям та підприємцям та вн есення змін до рішень Сумськ ої міської ради"; визнати за то вариством з обмеженою відпов ідальністю "Підприємство по вирощуванню та реалізації кв ітково-декоративних рослин" прав на постійне користуванн я земельною ділянкою, що знах одиться за адресою м. Суми, вул. Роменська, в межа х, визначених Державним акто м на право постійного корист ування землею І-СМ №002676; зобов'я зати Сумську міську раду вид ати товариству з обмеженою в ідповідальністю "Підприємст во по вирощуванню та реаліза ції квітково-декоративних ро слин" державний акт на право постійного користування зе мельною ділянкою в межах, виз начених Державним актом на п раво постійного користуванн я землею І-СМ №002676.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 Кодек су адміністративного судочи нства України, якщо судове рі шення є незрозумілим, суд, яки й його ухвалив, за заявою осіб , які беруть участь у справі, а бо державного виконавця ухва лою роз»яснює своє рішення, н е змінюючи при цьому його змі сту.

Суд вважає, що поста нова Господарського суду Сум ської області від 06.11.2006 року є з розумілою і роз"яснень не пот ребує.

Заява позивача про ро з"яснення шляхом зазначення, що до моменту виконання відп овідачем - Сумською міською р адою вказаного судового ріше ння від 06.11.2006 року та видачі поз ивачеві - товариству з обмеже ною відповідальністю «Підпр иємство по вирощуванню та ре алізації квітково - декорати вних росли»державного акту н а право постійного користува ння землею, його постійне пра во користування земельною ді лянкою за адресою: м. Суми, вул . Роменська посвідчує дійсни й державний акт на право пост ійного користування землею І -СМ № 002676 від 13.05.1997 року, є безпідст авною, так як судовим рішення м від 06.11.2006 року визнано за пози вачем право постійного корис тування земельною ділянкою т а зобов'язано Сумську міську раду видати позивачу держав ний акт на право постійного к ористування земельною ділян кою.

Тобто судом однознач но і зрозуміло в постанові вк азано про зобов"язання Сумсь кої міської ради видати това риству з обмеженою відповіда льністю "Підприємство по вир ощуванню та реалізації квітк ово - декоративних росли" держ авний акт на право постійно го користування земельною д ілянкою.

Тому вказана постано ва суду від 06.11.2006року підлягає в иконанню, а не роз"ясненню.

Крім того, питання про дійсність чи недійсність де ржавного акту на право пості йного користування землею І- СМ №002676 від 13.05.1997 року судом взаг алі не вирішувалося.

Таким чином, в задовол енні заяви позивача про роз» яснення судового рішення нео бхідно відмовити.

Керуючись ст. 170 КАС Україн и, суд -

У Х В А Л И В:

Відмовити в задов оленні заяви товариства з об меженою відповідальністю "Пі дприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декорат ивних рослин" про роз"яснення постанови Господарського су ду Сумської області від 06.11.2006 р оку по справі № АС 3/504-06 в частині , що до моменту виконання відп овідачем - Сумською міською р адою вказаного судового ріше ння від 06.11.2006 року та видачі поз ивачеві - товариству з обмеже ною відповідальністю «Підпр иємство по вирощуванню та ре алізації квітково - декорати вних росли»державного акту н а право постійного користува ння землею, його постійне пра во користування земельною ді лянкою за адресою: м. Суми, вул . Роменська посвідчує дійсни й державний акт на право пост ійного користування землею І -СМ № 002676 від 13.05.1997 року.

Ухвала може бути оскаржен а до Харківського апеляційно го адміністративного суду че рез Сумський окружний адміні стративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на ухвал у суду протягом п' яти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної ск арги ухвала, якщо її не скасов ано, набирає законної сили пі сля закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) С.О. Бондар

З оригіналом згідн о:

Суддя С.О. Бондар

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2011
Оприлюднено07.12.2011
Номер документу19474657
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —ас3/504-06

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 15.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 20.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 12.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 11.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 03.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Рішення від 06.11.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 30.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 12.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні