Ухвала
від 30.10.2006 по справі ас3/504-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС3/504-06

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

30.10.06           Справа №АС3/504-06.

Господарський суд Сумської області , у складі судді Левченко П.І., розглянувши матеріали справи

за позовом : Товариства з обмеженою відповідальністю «Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин » , м. Суми

до відповідача  : Сумської міської ради, м. Суми

третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Сумське міське управління земельних ресурсів , м. Суми

про визнання протиправним і скасування акту, визнання права та зобов'язання вчинити дії

                                                                                  

За участю представників сторін :                                                          

від позивача:    не з'явився

від відповідача:  Парфененко  М.С.,  Ніколаєнко О.О. , Лук'янець Д.М.

від третьої особи : Шевченко Н.О.

           

       Суть спору : викладена в ухвалі суду від 12 жовтня 2006 року .

    Позивач в судове засідання не з'явився та виконав вимог ухвали суду 12.10.2006 року, але направив на адресу господарського суду клопотання про відкладення розгляду справи , в зв'язку з необхідністю подання додаткових матеріалів в обґрунтування позовних вимог .

    Третя особа , без самостійних вимог на предмет спору направила до суду відзив № 1711/01-23 від 12.10.06 року , згідно якого просить суд залишити позовну заяву без задоволення , оскільки 12.05.04 Верховною радою України були внесені  зміни ст. 92 Земельного кодексу України , а саме були дописані громадські організації інвалідів України , їх підприємства (об'єднання), установи, тощо, що було пов'язано з пільгами щодо звільнення від земельного податку відповідно до ст. 12 Закону України " Про плату за землю" , який не передбачає звільнення від орендної плати пільговиків по земельному податку в т.ч. громадські організації інвалідів України . Згідно довідки головного управління статистики у Сумській області , позивач по даній справі - ТОВ "Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково декоративних рослин" з приватною формою власності , а тому можливість надання в постійне користування земельних ділянок даному підприємству виключається. Фактично комунальне підприємство ліквідувалося , тому згідно ч.3 ст. 24 Земельного кодексу України у разі ліквідації державного чи комунального підприємства , установи , організації , землі які перебувають у користуванні за рішення відповідного органу місцевого самоврядування переводять до земель запасу .

     Відповідач надіслав на адресу суду клопотання № 2967-1/3-3 юр про витребува ння у позивача документів, для встановлення первинного складу засновників ТОВ " Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин", та наявності у них права на набуття земельних ділянок у постійне користування відповідно до ст. 92 Земельного кодексу України , а також правомірності передачі частки у статутному фонді позивача від попередніх учасників до Сумської обласної громадської організації "Ініціатива" , а саме  : статут ТОВ " Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин" у першій редакції , на підставі якого здійснювалась реєстрація цього господарського товариства до передачі частки у цьому товаристві Сумській обласній громадській організації "Ініціатива" ; 2. документи, якими підтверджується передача частки у ТОВ "Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин" від первинних засновників до Сумської обласної громадської організації інвалідів " Ініціатива"

            Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника відповідача та третьої особи  , господарський суд встановив :

         Для правильного вирішення спору по суті , клопотання відповідача про витребування від позивача письмових доказів  підлягає задоволенню .

         Клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи підлягає задоволенню.

         Для вирішенні спору по суті необхідно витребувати у сторін нові докази , пояснення представників сторін  , керуючись ст.ст. 128,150, 165 КАС України , суд -

УХВАЛИВ:

1.          Відкласти розгляд справи на 06.11.2006 року о 12 год. 40хв.

2.          Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Сумської області за адресою : м. Суми, просп.Шевченко,18/1 ; 3 поверх, зал судових засідань № 4.

3.          Вдруге пропонуємо позивачу подати в судове засідання наступні документи :

·          Документ , що посвідчує факт дарування частки внеску ТОВ

   « Будівельно-виробничої компанії «DKS» Сумській обласній       

    громадській організації інвалідів « Ініціатива » ;

·          Статут ТОВ « Будівельно-виробничої компанії «DKS» , де учасником виступає Сумська обласна громадська організація інвалідів

    « Ініціатива » ;

4.          Пропоную позивачу надати статут ТОВ " Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин" у першій редакції , на підставі якого здійснювалась реєстрація цього господарського товариства до передачі частки у цьому товаристві Сумській обласній громадській організації "Ініціатива".

5.          Пропоную позивачу  надати документи , якими підтверджується передача частки у ТОВ "Підприємство по вирощуванню та реалізації квітково-декоративних рослин" від первинних засновників до Сумської обласної громадської організації інвалідів " Ініціатива ".

6.          Копію ухвали надіслати сторонам по справі та третій особі.  

СУДДЯ                                                           П.І. ЛЕВЧЕНКО  

                    

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення30.10.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу206463
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас3/504-06

Ухвала від 06.09.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 15.08.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.О. Бондар

Ухвала від 20.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 12.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 11.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 03.12.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Рішення від 06.11.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 30.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

Ухвала від 12.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко П.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні