Ухвала
від 05.12.2011 по справі 4539-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 322

УХВАЛА

< Список (При необходимости выбрать) >

< Список (При необходимос ти выбрать) >

05.12.2011 Справа №5002-32/4539-2011

За позовом - Товариства з обмеженою відповідальністю «Мегаполіс ЛТД» (02202, м. Київ, вул . Степана Сагайдака, 101) в особі Слов' янської філії Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Мегаполіс ЛТД» (84101, Донец ька область, м. Слов' янськ, ву л. Сучасна, 33, ідентифікаційни й код 33240062).

До відповідача - Фізичної особи - підприємця ОСОБА_ 1 (АДРЕСА_1, АДРЕСА_2).

Про стягнення 109 000,00 грн.

Суддя ГС АР Крим Б арсукова А.М.

представники:

Від позивача - не з' явивс я.

Від відповідача - не з' яв ився.

Обставини справи: Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Мегаполіс ЛТД» в особі С лов' янської філії Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Мегаполіс ЛТД» звернуло сь до Господарського суду АР Крим з позовом до Фізичної ос оби - підприємця ОСОБА_1, в якому просить зобов' язат и відповідача передати у вла сність позивача товар належн ої якості, стягнути грошові к ошти в розмірі 109 000,00 грн. в рахун ок відшкодування збитків, за вданих неналежним виконання м договору №2/3 від 15.02.2011р.

Позовні вимоги мотивовані порушенням відповідачем умо в договору про оплатне надан ня послуг № 2/3 від 15.02.2011р., який був укладений між сторонами, у з в' язку з чим виникла заборг ованість у сумі 109 000,00 грн.

Ухвалою господарського су ду від 26.10.2011 року порушено прова дження у справі та розгляд сп рави призначено на 08.11.2011 року, п ро що сторони були своєчасно та належним чином повідомле ні.

Вищезазначеною ухвалою су д зобов' язав сторін надати ряд документів, необхідних д ля розгляду справи.

Явка сторін у судове засіда ння була визнана обов' язков ою.

Проте, позивач явку предста вника у судове засідання не з абезпечив, про причини неявк и суд не повідомив, документи , витребувані судом не надав.

У зв' язку із чим, розгляд с прави був відкладений на 24.11.2011 р., на позивача повторно був по кладений обов' язок надати н еобхідні для розгляду справи документи. Явка знов була виз нана обов' язковою.

Позивач повторно вимоги су ду не виконав, витребувані су дом документи не надав.

З підстав зазначених в ухва лі господарського суду від 24.1 1.2011р., а зокрема і з причини неяв ки та ненадання позивачем ви требуваних документів розгл яд справи відкладено на 05.12.2011р., про що сторони у справі були п овідомлені відповідно до п. 3.1 7 Інструкції з діловодства в г осподарських судах України, затвердженої наказом Голови ВГСУ від 19.12.2002р. № 75 - рекомендо ваною поштою.

У судове засідання 05.12.2011р. поз ивач явку представника не за безпечив та не надав суду жод ного із витребуваних докумен тів.

Пункт 5 частини 1 статті 81 Гос подарського процесуального кодексу України, передбачає залишення позову без розгля ду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріа ли, необхідні для вирішення с пору, або представник позива ча не з' явився на виклик у за сідання господарського суду і його нез' явлення перешко джає вирішенню спору.

Відповідно до пункту 7 Роз' яснень Вищого арбітражного с уду України від 23.08.1994 р. № 02-5/612 “Про деякі питання практики заст осування статей 80 та 81 Господа рського процесуального Коде ксу України” при вирішенні п итання щодо залишення позову без розгляду слід мати на ува зі, що застосування пункту 5 ці єї статті можливо лише за ная вності таких умов: - додаткові документи вважаються витреб уваними, тільки якщо про це за значено у відповідному проце суальному документі; - витреб увані документи чи явка пред ставника позивача дійсно нео бхідні для вирішення спору; п озивач не подав витребувані документи чи не направив сво го представника в засідання господарського суду без пова жних причин.

Документи, необхідні для р озгляду справи, запитувались в чотирьох ухвалах Господар ського суду АР Крим, явка пред ставників була визнана обов' язковою.

Пунктом 2 статті 4-3 Господарс ького процесуального кодекс у України передбачено, що сто рони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовую ть свої вимоги і заперечення поданими суду доказами.

Відповідно до положень ста тті 4-7 Господарського процесу ального кодексу України судо ве рішення приймається судде ю за результатами обговоренн я усіх обставин справи.

Ненадання позивачем докум ентів, неявка представника у судове засідання позбавляє суд можливості вивчити всі о бставини справи, зробити оці нку взаємовідносинам сторін , встановити, чи є позовні вимо ги обґрунтованими та чи підт верджуються вони доказами, н а які позивач посилається у п озовній заяви, проте не може н адати суду.

Пунктом 1 статті 43 Господарс ького процесуального кодекс у України Господарський пере дбачено, що суд оцінює докази за своїм внутрішнім перекон анням, що ґрунтується на всеб ічному, повному і об'єктивном у розгляді в судовому процес і всіх обставин справи в їх су купності, керуючись законом.

Неодноразове невиконання позивачем покладених на ньог о судом обов' язків є перешк одою для додержання судом ви мог вищезазначеної статті Го сподарського процесуальног о кодексу України.

Стаття 22 Господарського про цесуального кодексу України зобов' язує сторони добросо вісно користуватися належн ими їм процесуальними правам и і неухильно виконувати про цесуальні обов'язки.

Позивачем вказані вимоги з акону та суду були проігноро вані.

Враховуючи те, що норми стат ті 38 Господарського процесуа льного кодексу України щодо обов' язку господарського с уду витребувати у сторін док ументи і матеріали, необхідн і для вирішення спору, коресп ондуються з диспозитивним пр авом сторін подавати докази, а пункт 4 частини 3 статті 129 Кон ституції України визначає од ним з принципів судочинства - свободу в наданні сторонами суду своїх доказів і у доведе нні перед судом їх переконли вості, приймаючи до уваги нео днаразове відкладення розгл яду справи, та передбачений 69 Господарського процесуальн ого кодексу України двухміся чний строк, в який спір має бут и вирішено господарським суд ом, суд вважає, що господарськ им судом створені належні ум ови для надання позивачем до казів, якими позивач без пова жних причин не скористався, у в зв' язку із чим суд вважає н еможливим розгляд позовної з аяви за наявними у справі мат еріалами і документами.

Разом з тим, суд звертає ува гу позивача на те, що після усу нення обставин, що зумовили з алишення позову без розгляду , позивач має право знову звер нутися з ним до господарсько го суду в загальному порядку . (частина 4 статті 81 Господарсь кого процесуального кодексу України).

Керуючись пунктом 5 частино ю 1 статті 81, статтею 86 Господа рського процесуального коде ксу України, суд -

УХВАЛИВ:

Залишити позов без розгля ду.

Суддя Господарськ ого суду

Автономної Республіки Кр им Бар сукова А.М.

Дата ухвалення рішення05.12.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19868502
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 109 000,00 грн.

Судовий реєстр по справі —4539-2011

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Барсукова А.М.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Барсукова А.М.

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Барсукова А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні