Ухвала
від 07.12.2011 по справі 45/58б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

45/58б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                               У Х В А Л А  

07.12.11 р.                                                                                    Справа № 45/58б                     

Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю „ТЕРРАМУС”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 36982938)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963)

арбітражний керуючий Голобородько С.О.

про банкрутство

Суддя  господарського суду Донецької області  Плотніцький Б.Д.

Представники:

Від кредитора:

Від кредитора :

Від боржника:

В засіданні приймали участь:

Ухвалою від 28.07.2011р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „ТЕРРАМУС” , м. Донецьк (ЄДРПОУ 36982938) господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963), внаслідок фінансової неспроможності.

Одночасно даною ухвалою введена процедура розпорядження майном на 6 місяців до 28.01.2012р. та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Голобородько С.О.

Ухвалою від 30.08.2011р. за результатами підготовчого засідання встановлена дата складання реєстру вимог кредиторів та дата попереднього засідання суду щодо розгляду реєстру вимог кредиторів на 27.10.2011р.

Ухвалою від 27.10.2011р. за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів, встановлені дата перших  загальних зборів та дата засідання суду по вирішенню питання щодо подальшої процедури по справі.

Постановою суду від 03.11.2011р. боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначений арбітражний керуючий Голобородько С. О.

06.12.2011р. господарським судом отримано клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю „СПРІНГ”, м. Маріуполь Донецька область в особі ліквідатора арбітражного керуючого Березуцького Є.Ю. б/н б/д  про призупинення провадження по справі №45/58б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963) до розгляду господарським судом справи №37/347пн за позовом ТОВ „СПРІНГ”, м. Маріуполь Донецька область  про визнання недійсним публічних торгів.

Розглянувши подане клопотання та матеріали справи №45/58б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963), господарським судом встановлено наступне:

Товариство з обмеженою відповідальністю „СПРІНГ”, м. Маріуполь Донецька область в особі ліквідатора арбітражного керуючого Березуцького Є.Ю. звернулось до господарського суду з клопотання про призупинення провадження по справі №45/58б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963) у зв'язку із розглядом господарським судом справи №37/347пн за позовом ТОВ „СПРІНГ”, м.Маріуполь Донецька область  про визнання недійсним публічних торгів.

Заявник вважає, що розгляд справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963) не можливий до розгляду справи №37/347пн, оскільки позовними вимогами останньої справи є визнання недійсним публічних торгів по реалізації майна, яке належить банкруту.

У відповідності з п.1 ст.5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

За приписом ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Згідно з вимогами ст.22 Господарського процесуального кодексу України сторони мають право, крім іншого, заявляти клопотання.

У відповідності із ст.1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” сторонами у справі про банкрутство є кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут).

Учасниками провадження у справі про банкрутство – є сторони, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство, Фонд державного майна України, державний орган з питань банкрутства, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або  учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю.

Заявник – Товариство з обмеженою відповідальністю „СПРІНГ”, м. Маріуполь Донецька область в особі ліквідатора арбітражного керуючого Березуцького Є.Ю. не є ні кредитором по справі №45/58б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963), ані учасником провадження по даній справі, а отже, не може заявляти клопотання у даній справі.

Крім цього, ст.79 Господарського процесуального кодексу України встановлює порядок та випадки зупинення провадження по справі, зокрема господарський суд  зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом.

Крім цього, господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках:

1) призначення господарським судом судової експертизи;

2) надсилання господарським судом матеріалів до слідчих органів;

3) заміни однієї з сторін її правонаступником.

Господарський суд поновлює провадження у справі після усунення обставин, що зумовили його зупинення.

Судом встановлено, що  заявник не надав жодних належних доказів в підтвердження того, що банкруту належить спірне майно, а саме: нежиле приміщення загальною площею 255,6 кв. м., що знаходиться за адресою : м. Донецьк, вул. Д.Донського, б. 65.

Отже заявником не надано доказів неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи та господарським судом не встановлено неможливості розгляду даної справи до вирішення справи №37/347пн.

Також господарський суд зазначає, що стаття 79 Господарського процесуального кодексу України встановлює порядок та випадки зупинення та поновлення провадження по справі.

З огляду на вищевикладене ні Господарським процесуальним кодексом України, ні Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” не передбачене поняття як „призупинення справи про банкрутство”.

Таким чином, підстави для зупинення провадження по справі №45/58б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963) у господарського суду  відсутні.

Враховуючи викладене та керуючись п. 1 ст. 5,  Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 4-1, 79, 86 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, -

                                                           У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю „СПРІНГ”, м. Маріуполь Донецька область в особі ліквідатора арбітражного керуючого Березуцького Є.Ю. б/н б/д.

Суддя                                                               Плотніцький Б.Д.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                                              

                  

< Текст >                                 

                                                                                            

Дата ухвалення рішення07.12.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19878308
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —45/58б

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 28.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 28.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні