Ухвала
від 21.12.2011 по справі 45/58б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

45/58б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                              У Х В А Л А

                                                  по справі про банкрутство

21.12.11 р.                                                                                          Справа № 45/58б                     

Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю „ТЕРРАМУС” , м. Донецьк (ЄДРПОУ 36982938)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963)

арбітражний керуючий Голобородько С.О

про банкрутство

Суддя Плотніцький Б.Д.

Представники:

Від кредиторів: не з'явився

Від боржника: не з'явився

Арбітражний керуючий: Голобородько С.О - ліквідатор

В засіданні суду брали участь:

Ухвалою від 28.07.2011р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „ТЕРРАМУС” , м.Донецьк (ЄДРПОУ 36982938) господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963), внаслідок фінансової неспроможності.

Одночасно даною ухвалою введена процедура розпорядження майном на 6 місяців до 28.01.2012р. та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Голобородько С.О.

Ухвалою від 30.08.2011р. за результатами підготовчого засідання встановлена дата складання реєстру вимог кредиторів та дата попереднього засідання суду щодо розгляду реєстру вимог кредиторів на 27.10.2011р.

Ухвалою від 27.10.2011р. за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів, встановлені дата перших  загальних зборів та дата засідання суду по вирішенню питання щодо подальшої процедури по справі.

Постановою господарського суду Донецької області від 03.11.2011р. боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначений арбітражний керуючий Голобородько С.О.

13.12.2011р. господарським судом отриманий звіт та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963).

В засідання суду з'явився ліквідатор, повноваження якого підтверджені належним чином.

Представники кредиторів та підприємства – банкрута в засідання суду не з'явились.

Розглянувши в судовому засіданні звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та інші матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив:

З даних звіту ліквідатора слідує, що ліквідатором проведена робота по виявленню майна банкрута.

Для виявлення майна банкрута ліквідатором була проведена інвентаризація, а також направлені запити до Управління державної автомобільної інспекції, м. Донецьк, Комунального підприємства „Бюро технічної інвентаризації м.Донецька”, Управління Держкомзему у м.Донецьку Донецької області, м.Донецьк.

Згідно результатів інвентаризації та отриманих відповідей встановлено, що нерухоме майно, земельні ділянки та транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

В результаті проведеної роботи встановлено, що у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, щоб задовольнити кредиторську заборгованість у сумі 500,00 тис. грн.

В матеріалах справи наявна довідка податкового органу про відсутність відкритих банківських рахунків у банкрута.

На засіданні комітету кредиторів 13.12.2011р. було більшістю голосів прийнято рішення про звернення до суду із клопотанням про затвердження ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963) та ліквідацію підприємства боржника.

Таким чином, ліквідатором боржника проведено у встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку ліквідаційну процедуру банкрута, складено ліквідаційний баланс підприємства та звіт, які свідчать про те, що на час завершення ліквідаційної процедури, майно і грошові кошти у банкрута відсутні, а тому задоволення всіх вимог кредиторів є неможливим.

У відповідності з вимогами ст.32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації);

відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатор повідомляє державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд  виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Якщо майна банкрута вистачило, щоб задовольнити всі вимоги кредиторів, він вважається таким, що не має боргів, і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. Господарський суд може винести ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо в неї залишилося майнових активів менше, ніж вимагається для її функціонування згідно із законодавством.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

В силу п.2 ст.32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

За результатами розгляду в судовому засіданні матеріалів справи суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити, затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати юридичну особу та припинити провадження по справі.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 3-1, 31, 32, 40 п.6 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                  У Х В А Л И В:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963).

Ліквідувати юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю „ЗАВОД ДОНСПЕЦМЕТАЛПРОМ”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 35887963), що зареєстроване за адресою: 83119, м. Донецьк, вул.Щетиніна, б.12, кв.44.

Провадження по справі  №45/58б припинити.

Ліквідатору повідомити про завершення ліквідаційної процедури державний орган з питань банкрутства.

Зобов'язати ліквідатора закрити рахунок банкрута в банківській установі; знищити печатки та штампи, докази подати до суду в 10-денний строк.

Зобов'язати орган державної реєстрації виключити підприємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Копію цієї ухвали направити особам, переліченим в ст.32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Суддя                                                                                                         Плотніцький Б.Д.           

< Текст >                    

Вик  < Текст >  тел. < Текст >

Надруковано примірників -  < Текст > :

господарському суду Донецької області -   < Текст >,

сторонам -  < Текст > ,

< Текст >

Дата ухвалення рішення21.12.2011
Оприлюднено26.12.2011
Номер документу20065299
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —45/58б

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 07.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 28.07.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 28.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні