Ухвала
від 21.11.2011 по справі 53/506
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міс та КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельниць кого,44-Б тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа № 53/506 21.11.11

За позовом Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Поул Траст"

до Товариства з обмеже ною відповідальністю "Бестбу дкомпані"

про стягнення заборго ваності 65 837,57 грн.

Суддя Грєхова О. А.

Представники сторін:

від позивача: ОСОБА_1 - п редставник за довіреністю № 21 від 21.11.11.

від відповідача: не з'явився .

СУТЬ СПОРУ :

Заявлено позов про стягнення з Товариства з обм еженою відповідальністю "Бес тбудкомпані" заборгованості за Договором № 30-03-11 від 30.03.2011 в роз мірі 65 837,57 грн., в тому числі 61289,93 гр н. основного боргу, 3810,19 грн. пені , 737,45 грн. 3% річних.

Разом з позовною заявою по зивач заявив про забезпеченн я позову шляхом накладення а решту на грошові кошти та май но, що належать відповідачев і.

Розглянувши подану заяву Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Поул Траст", суд її відхиляє, виходячи з наступн ого.

Відповідно до ст. 66 Г ПК України, господарський су д за заявою сторони, прокурор а чи його заступника, який по дав позов, або з своєї ініц іативи має право вжити, пере дбачених статтею 67 цього Коде ксу, заходів до забезпеченн я позову. Забезпечення позов у допускається в будь-якій ст адії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити не можливим виконання рішення господарського суду.

Таким чином, вжиття заход ів до забезпечення позову є п равом суду.

Згідно з ч. 1 ст. 67 ГПК Украї ни, позов забезпечується, зо крема, накладанням арешту на майно або грошові суми, що нал ежать відповідачеві.

Умовою застосування заход ів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване п рипущення, що майно (в тому чи слі грошові суми, цінні папе ри тощо), яке є у відповідач а на момент пред'явлення п озову до нього, може зникну ти, зменшитись за

кількі стю або погіршитись за якіст ю на момент виконання рішен ня. Заходи до забезпечення п озову застосовуються господ арським судом як гарантія ре ального виконання рішення су ду.

Відповідно до п. 4 Пос танови Пленуму Верховного Су ду України N 9 від 22.12.2006, розгляда ючи заяву про забезпечення п озову, суд (суддя) має з урах уванням доказів, наданих по зивачем на підтвердження св оїх вимог, пересвідчитися, зо крема, в тому, що між сторонам и дійсно виник спір та існу є реальна загроза невиконан ня чи утруднення виконання можливого рішення суду про з адоволення позову; з'ясуват и обсяг позовних

вимог, д ані про особу відповідача, а також відповідність виду з абезпечення позову, який пр осить застосувати особа, кот ра звернулася з такою заявою , позовним вимогам. Ке руючись наведеними нормами процесуального законодавст ва та враховуючи роз'яснення Верховного Суду України, п ри вирішенні питання про за безпечення позову суди маю ть здійснити оцінку обґрунт ованості доводів позивача що до необхідності вжиття захо дів забезпечення позову з у рахуванням розумності, обґр унтованості і адекватності в имог заявника щодо забезпече ння позову; забезпечення зба лансованості інтересів стор ін, а також інших учасників су дового процесу; наявності зв 'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і пре дметом позовної вимоги, зокр ема, чи спроможний такий захі д забезпечити фактичне вико нання судового рішення в р азі задоволення позову; ім овірності утруднення вико нання або невиконання рішен ня господарського суду в ра зі невжиття таких заходів; з апобігання порушенню у зв'яз ку із вжиттям таких заходів п рав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учас никами даного судового проце су.

Отже, вирішуючи питан ня про забезпечення позову, суд повинен брати до уваги і нтереси не лише позивача, а й інших осіб, права яких мо жуть бути порушені у зв'язку і з застосуванням відповідних заходів.

Позивач свою заяву про вжи ття заходів до забезпечення позову обґрунтував необхідн істю захисту своїх прав та ох оронюваний законом інтересі в.

При цьому доказів того, що і снує реальна загроза невико нання чи утруднення викона ння можливого рішення суду п ро задоволення позову, пози вач суду не надав, а також нічи м не підтвердив припущення, щ о майно (в тому числі грошові суми), яке є у відповідача н а момент пред'явлення позо ву до нього, може зникнути а бо зменшитись.

За таких обставин суд не в бачає підстав для задоволенн я заяви про забезпечення поз ову шляхом накладення арешту на грошові кошти та майно, що належать відповідачеві.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 02.11.2011 порушен о провадження по справі № 53/506, р озгляд справи призначено на 21.11.2011.

Представник позивача в суд ове засідання 21.11.2011 з' явився т а надав суду заяву про зменше ння розміру позовних вимог в частині нарахування штрафни х санкцій, відповідно до якої позивач просить стягнути з в ідповідача 3181,99 грн. пені та 615,86 г рн. 3% річних.

Відповідно до ст. 22 Господа рського процесуального коде ксу України позивач вправі д о прийняття рішення по справ і збільшити розмір позовних вимог за умови дотримання вс тановленого порядку досудов ого врегулювання спору у вип адках, передбачених статтею 5 цього Кодексу, в цій частині, відмовитись від позову або з меншити розмір позовних вимо г.

Таким чином, суд приймає д о розгляду заяву позивача пр о зменшення розміру позовних вимог.

В судове засідання 14.11.2011 пред ставник позивача з' явився т а надав документи на виконан ня ухвали суду про порушення провадження у справі, в тому ч ислі Витяг з Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців № 881860 від 15.11.2011, відповідно до яког о відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Бестбудкомпані" знаходитьс я за адресою: 02088, м. Київ, вул. Іва на Дяченка, 6, яка відрізняєтьс я від адреси, зазначеної у поз овній заяві.

З метою належного повідомл ення відповідача про судове засідання та виконання останнім вимог суду, викладе них в ухвалі суду про порушен ня провадження у справі, суд в важає за можливе розгляд спр ави відкласти.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 22, 77, 86 ГПК України , суд

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи відкласти на 05.12.2011 о 12:50.

Судове засідання відбуд еться в приміщенні Господарс ького суду міста Києва в за лі судових засідань № 46.

2. Зобов' язати від повідача виконати вимоги ухвали суду про порушення пр овадження у справі від 02.11.2011.

Копію ухвали суду від 02.11.2011 та ухвали суду від 21.11.2011 направи ти відповідачу за адресою: 02088, м. Київ, вул. Івана Дяченка, 6.

3. Сторонам направити в засі дання своїх повноважних пред ставників.

4. Попередити сторони, що при ухиленні від виконання вимо г суду та участі в судовому за сіданні справа буде розгляну та відповідно до ст. 75 Господа рського процесуального коде ксу України за наявними мате ріалами.

5. Відмовити Товариству з о бмеженою відповідальністю "П оул Траст" в задоволенні заяв и про забезпечення позову шл яхом накладення арешту на гр ошові кошти та майно, що належ ать відповідачеві.

Суддя Суддя

Грєхова О.А.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено19.12.2011
Номер документу19884087
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —53/506

Рішення від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 12.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 07.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні