Ухвала
від 24.11.2011 по справі 7/148-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

УХВАЛА

"24" листопада 2011 р. Справа № 7/148-11

за позовом Київського міського від ділення Фонду соціального ст рахування з тимчасової

втрати працездатності

до Бородянської Центрально ї районної лікарні

про стягнення 8 051, 44 грн.

Суддя Антонова В.М.

Без виклику представникі в сторін

Обставини справи :

01.11.2011 року Київське міськ е відділення Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності зверн улось до господарського суду Київської області з позовно ю заявою № 3212-07 від 27.10.2011 року (вх. № 4691 від 01.11.2011 року) до Бородянсько ї Центральної районної лікар ні про стягнення 8 051, 44 грн.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що за результатами провед еної перевірки щодо обґрунт ованості видачі листів непра цездатності Виконавчою дире кцією Київського міського ві дділення Фонду соціального с трахування з тимчасової втра ти працездатності були виявл ені порушення в оформленні п ервинної медичної документа ції, у зв' язку з чим ОСОБА_1 на підставі вимог Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування у зв' язку з тимчасо вою втратою працездатності т а витратами, зумовленими пох ованням»було надано допомог у по тимчасовій непрацездатн ості за рахунок коштів Викон авчої дирекції Київського мі ського відділення Фонду соці ального страхування з тимчас ової втрати працездатності н а загальну суму 8 051, 44 грн.

Ухвалою суду господарсько го суду від 01.11.2011 року порушено провадження у справі № 7/148-11 та п ризначено розгляд справи на 24.11.2011 року.

Одночасно, позивач звернув ся до господарського суду із клопотанням № 3211-07 від 27.10.2011 року про конфіденційний розгляд с прави, в якому просить суд роз гляд справи здійснювати у за критому засіданні.

В обґрунтування поданого к лопотання позивач посилаєть ся на те, що оскільки, згідно з аконодавства на Фонд соціаль ного страхування з тимчасово ї втрати працездатності, як с траховика, покладається обов ' язок забезпечувати конфід енційність інформації стосо вно особистих даних застрахо ваних осіб, в тому числі щодо результатів їх медичних о бстежень, а тому, враховую чи те, що до позовної заяви дод ано довідку перевірки обґрун тованості видачі листків неп рацездатності застраховані й особі - ОСОБА_1, яка міст ить дані про стан здоров' я о станнього, просить суд здійс нювати розгляд справи у закр итому засіданні.

Відповідно до ст. 4-4 ГПК Украї ни, розгляд справ у господарс ьких судах відкритий, за виня тком випадків, коли це супере чить вимогам щодо охорони де ржавної, комерційної або бан ківської таємниці, або кол и сторони чи одна з сторін обґ рунтовано вимагають конфіде нційного розгляду справи і п одають відповідне клопотанн я до початку розгляду справи по суті. Про розгляд справ и у закритому засіданні або п ро відхилення клопотання з ц ього приводу виноситься ухва ла.

Статтею 33 Закону України «П ро загальнообов'язкове держа вне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами , зумовленими похованням»пер едбачено, що інформація у сфе рі загальнообов'язкового дер жавного соціального страхув ання у зв'язку з тимчасовою вт ратою працездатності та витр атами, зумовленими поховання м, надається та використовує ться з дотриманням вимог, пер едбачених законодавством пр о інформацію. Страховик і с трахувальники забезпечують конфіденційність такої інфо рмації стосовно особистих да них застрахованих осіб. Забо роняється розголошувати без згоди застрахованої особи в ідомості про страховий стаж, результати її медичних обст ежень, отримувані доходи, крі м випадків, передбачених зак оном.

Частинами 1, 2 ст. 21 Закону Укр аїни «Про інформацію»встано влено, що інформацією з обмеж еним доступом є конфіденційн а, таємна та службова інформа ція. Конфіденційною є інформ ація про фізичну особу, а тако ж інформація, доступ до якої о бмежено фізичною або юридичн ою особою, крім суб'єктів влад них повноважень. Конфіденцій на інформація може поширюват ися за бажанням (згодою) відпо відної особи у визначеному н ею порядку відповідно до пер едбачених нею умов, а також в і нших випадках, визначених за коном. Відносини, пов'язані з п равовим режимом конфіденцій ної інформації, регулюються законом.

Відповідно до ч. ч. 1-2 ст. 11 Зако ну України «Про інформацію»і нформація про фізичну особу (персональні дані) - відомості чи сукупність відомостей пр о фізичну особу, яка ідентифі кована або може бути конкрет но ідентифікована. Не допуск аються збирання, зберігання, використання та поширення к онфіденційної інформації пр о особу без її згоди, крім випа дків, визначених законом, і ли ше в інтересах національної безпеки, економічного доброб уту та захисту прав людини. До конфіденційної інформац ії про фізичну особу належат ь, зокрема, дані про її наці ональність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання , стан здоров'я, а також а дреса, дата і місце народженн я.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає, що клопотання Київського міськ ого відділення Фонду соціаль ного страхування з тимчасово ї втрати працездатності про конфіденційний розгляд спра ви є обґрунтованим,а тому під лягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 4-4, 86 ГПК Украї ни, господарський суд,-

ухвалив:

Клопотання Київського м іського відділення Фонду Соц іального страхування з тимча сової втрати працездатності про конфіденційний розгляд справи задовольнити.

Суддя В.М. Ан тонова

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено20.12.2011
Номер документу19890086
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/148-11

Рішення від 05.04.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 01.11.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні