Ухвала
від 16.09.2011 по справі 10/345/08
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ Г ОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Артема, 157, м. Донецьк, 83048, т ел. 332-57-40

У Х В А Л А

16.09.2011 р. справа № 10/345/08

Донецький апеляційний г осподарський суд у складі ко легії суддів:

головуючого судді

суддів Малашкевича С. А.,

Азарової З. П., Богатиря К . В.

розглянувши апеляційну скаргу Прокурора м. Енергодара Запорізької області в інтер есах держави в особі Енергод арської міської ради, м. Енерг одар Запорізька область

на ухвалу господарського с уду Запорізької області

від 01.09.2008 р.

у справі № 10/345/08 (суддя Алейникова Т. Г .)

за позовом Приватного підприємця ОСОБА_4

м. Енергодар Запорізької об ласті

до Енергодарської міської р ади, м. Енергодар

про укладання договору оренд и

В С Т А Н О В И В:

Прокурор м. Енергодар а Запорізької області зверну вся в інтересах держави в осо бі Енергодарської міської ра ди, м. Енергодар Запорізької о бласті до Донецького апеляц ійного господарського суду з апеляційною скаргою на ухва лу господарського суду Запор ізької області від 01.09.2008р. у спр аві № 10/345/08. Одночасно прокуроро м заявлено клопотання про ві дновлення пропущеного проце суального строку для звернен ня з апеляційною скаргою.

В обґрунтування поважнос ті причин пропуску строку на подання апеляційної скарги апелянт послався на те, що про оскаржувану ухвалу прокурат урі м. Енергодара стало відом о під час перевірки, проведен ої у серпні поточного року за зверненням виконавчого комі тету Енергодарської міської ради з питань законності про ведення будівельних робіт по проспекту Будівельників (ра йон будинків №№44-46) у м. Енергод арі Запорізької області.

Згідно з нормами Закону Укр аїни «Про прокуратуру »№ 1789-ХП від 05.11.1991р. при здійсненні прок урорського нагляду за додерж анням і застосуванням законі в прокурор має право мати дос туп до документів і матеріал ів, необхідних для проведенн я перевірки, в тому числі за пи сьмовою вимогою, і таких, що мі стять комерційну таємницю аб о конфеденційну інформацію. Перевірка виконання законів проводиться за заявами та ін шими повідомленнями про пору шення законності, що вимагаю ть прокурорського реагуванн я, а за наявністю приводів - т акож з власної ініціативи пр окурора.

Слід зазначити, що оспорюв ана ухвала господарського су ду Запорізької області від 01.0 9.2008р. у справі № 10/345/08 на підставі н орм Господарського процесуа льного кодексу України напра влялась на адресу всіх учасн иків процесу, у тому числі, від повідача - Енергодарської м іської ради, в інтересах якої звертається з апеляційною с каргою прокурор м. Енергодар а, що підтверджується відпов ідним штампом суду на зворот ному боці оскаржуваної ухвал и.

Відповідно до положень Закону України «Про доступ д о судових рішень» № 3262-ІУ від 22.12.2005 р. кожен має право на до ступ до судових рішень у поря дку, визначеному цим законом . Це право забезпечується офі ційним опрелюдненням судови х рішень на офіційному веб-по рталі судової влади України в порядку, встановленому цим Законом.

Для реалізації права дос тупу до судових рішень, внесе них до Єдиного державного ре єстру судових рішень, корист увачу надається можливість п ошуку, перегляду, копіювання та роздрукування судових рі шень або їхньої частини.

При цьому особи, які не бе руть (не брали) участь у справі , мають право ознайомитися з с удовим рішенням у повному об сязі, якщо воно безпосереднь о стосується їхніх прав, своб од, інтересів чи обов' язків , у порядку передбаченому цим Законом.

На виконання наведених пр иписів законодавства, текст ухвали господарського суду З апорізької області від 01.09.2008 р. у справі № 10/345/08 був внесений до Єдиного державного реєстру с удових рішень та, відповідно , наданий для ознайомлення ус ім зацікавленим особам.

Таким чином, Прокурор м. Ен ергодара мав можливість озна йомитися з текстом оспорюван ої ухвали раніше ніж у серпні поточного року та звернутис я з апеляційною скаргою в меж ах строків, встановлених чин ним законодавством.

За приписами розділу ХШ « Перехідні положення»Закону України «Про судоустрій та с татус суддів»№ 2453-У1 від 07.07.2010 р. су дові рішення, прийняті судам и першої інстанції до набран ня чинності цим Законом, наби рають законної сили та можут ь бути оскаржені в апеляційн ому порядку протягом строків , що діяли до набрання чинност і цим законом.

Відповідно до ст. 93 Господ арського процесуального код ексу України ( в редакції, що д іяла на момент прийняття осп орюваного судового рішення ) , апеляційна скарга подаєтьс я, а апеляційне подання вноси ться протягом десяти днів з д ня прийняття рішення місцеви м господарським судом, а у раз і якщо у судовому засіданні б уло оголошено лише вступну т а резолютивну частини рішенн я, - з дня підписання рішення, о формленого відповідно до ст. 84 цього Кодексу. За вимогами ц ієї норми, відновлення пропу щеного строку подання апеляц ійної скарги (подання ) було мо жливе протягом трьох місяців з дня прийняття рішення місц евим господарським судом. Це й строк є присічним для вчине ння вказаної процесуальної д ії, а отже подання прокурором в інтересах відповідача апе ляційної скарги поза межами вказаного строку, унеможливл ює відновлення пропущеного п роцесуального строку для оск арження рішення.

Внаслідок відмови проку рору в клопотанні про віднов лення процесуального строку на оскарження рішення, повин но бути застосовані приписи ст.93 ГПК України, відповідно д о яких апеляційна скарга, яка подана після закінчення стр оку, установленого цією стат тею, залишається без розгляд у, якщо апеляційний господар ський суд за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав д ля відновлення строку.

Враховуючи вищевикладен е, апеляційна скарга Прокуро ра м. Енергодара в інтересах д ержави в особі Енергодарсько ї міської ради м. Енергодар За порізької області на ухвалу господарського суду Запоріз ької області від 01.09.2008 р. у справ і № 10/345/08 підлягає залишенню без розгляду.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 86, 91, 93 Господарсь кого процесуального кодексу України, судова колегія Доне цького апеляційного господа рського суду,-

У Х В А Л И Л А:

Відмовити у задоволені клопотання Прокурора м. Енер годара Запорізької області в інтересах держави в особі Ен ергодарської міської ради, м . Енергодар Запорізької обла сті про відновлення пропущен ого процесуального строку на подання апеляційної скарги на ухвалу господарського суд у Запорізької області від 01.09.20 08 р. у справі № 10/345/08.

Апеляційну скаргу Прокуро ра м. Енергодара Запорізької області в інтересах держави в особі Енергодарської місь кої ради, м. Енергодар Запоріз ької області на ухвалу госпо дарського суду Запорізької о бласті від 01.09.2008 р. у справі № 10/345/0 8 - залишити без розгляду.

Справу № 10/345/08 повернути госп одарському суду Запорізької області.

Головуючий суддя: С. А. Малашкевич

Судді: З. П. Азарова

К. В. Богатир

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення16.09.2011
Оприлюднено20.12.2011
Номер документу19916323
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/345/08

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Малашкевич С.А.

Ухвала від 16.09.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Малашкевич С.А.

Ухвала від 26.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

Ухвала від 26.08.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

Рішення від 20.05.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

Ухвала від 23.03.2009

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Горобченко Д.М.

Ухвала від 01.09.2008

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Алейникова Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні