Ухвала
від 06.12.2011 по справі 01/849
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

          

          "06" грудня 2011 р.                                                            Справа № 01/849

Господарський суд  Черкаської  області  в  складі: головуючого - судді  Чевгуза О.В., секретаря судового засідання Олійник І.С., за участю  представників:

від кредиторів: представники не з‘явилися,

ліквідатора: Гаврильченка В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Черкаської області у м. Черкаси матеріали справи за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Скарлет-Херсон», м. Черкаси

про  визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

          Ухвалою господарського суду Черкаської області від 30 квітня 2010 року на підставі ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника  або  визнання  його банкрутом» (далі –  Закон) порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «Скарлет-Херсон» (м. Черкаси, вул. Калініна, 63/1, код ЄДР 34906813).

          Постановою суду від 20 травня 2010 року боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Гаврильченка Валентина Михайловича.

До суду ліквідатором подано звіту про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

На підставі ч.1 ст. 32 Закону заслуховування звіту ліквідатора призначено в судовому засіданні.

Викликані у судове засідання представники кредиторів не з‘явилися, про причини неявки не повідомили.

          Ліквідатор банкрута у судовому засіданні клопотав про затвердження звіту та припинення провадження.

          Заслухавши доводи ліквідатора, дослідивши наявні у справі докази, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора про затвердження звіту про проведену роботу задовольнити, з наступних правових підстав та мотивів.

Відповідно до ст. 5 Закону провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Протягом ліквідаційної процедури були виявлені наступні кредитори банкрута:

- закрите акціонерне товариство «Торговий дім «Люксембурзький»на суму 25116 грн. 87 коп.,

- закрите акціонерне товариство «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів»на суму 78492 грн. 04 коп.,

- державна податкова інспекція у м. Херсоні на суму 276 грн. 00 коп.,

- приватне підприємство «Імперіал плюс»на суму 27701 грн. 52 коп.

Всі заявлені вимоги ліквідатором розглянуті та визнані.

З метою заслуховування звіту про проведену роботу, ліквідатором скликано збори кредиторів. Кредитори на збори не з‘явилися, хоча належним чином були повідомлені ліквідатором про час та місце їх проведення, тому ліквідатор направив звіт виявленим кредитором поштою.

Судом встановлено, що під час ліквідаційної процедури вимоги кредиторів не були задоволені, за результатами ліквідаційного балансу майнові активи у банкрута та кошти на його рахунках відсутні.

Суд вважає, що ліквідатором виконані усі необхідні дії для виявлення документації і майнових активів боржника та покладені на нього ст. 25 Закону обов’язки, у зв’язку з чим звіт та  ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, а боржник, як юридична особа –ліквідації.

Відповідно до ст. 25 Закону ліквідатор з дня свого призначення здійснює повноваження, зокрема: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження, виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, пред’являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом.

При реалізації своїх прав та обов’язків ліквідатор зобов’язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Згідно з ч. 1 ст. 32 Закону, після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси   з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Суд вважає, що ліквідатор вжив усіх необхідних заходів для виявлення активів ліквідаційної маси, необхідних для задоволення вимог кредитора.

          На підставі зазначеного, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора арбітражного керуючого Гаврильченка Валентина Михайловича та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю «Скарлет-Херсон» станом на 20 травня 2011 року.

Ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю «Скарлет-Херсон» (м. Черкаси, вул. Калініна, 63/1, код ЄДР 34906813) як юридичну особу в зв’язку із банкрутством.

Провадження по справі припинити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя                                                                              О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19979335
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/849

Постанова від 20.05.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні