Постанова
від 20.05.2010 по справі 01/849
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" травня 2010 р. Справа №01/849

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді -Чевгуза О.В., при секретарі -Олійник І.С., за участю

від боржника -представник не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон", м. Черкаси

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон" звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство товариства, вказуючи, що воно неспроможне виконати грошові зобов'язання перед кредиторами.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 30 квітня 2010 року на підставі ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) порушено провадження у справі про банкрутство боржника, щодо якого прийняте рішення про ліквідацію, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, накладено арешт на майно боржника.

У судове засідання представник боржника не з'явився, про причини неявки не повідомив.

Справа розглядається в порядку ст. 75 ГПК України за наявними матеріалами.

Судом встановлено, що зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон" від 07 жовтня 2009 року було прийнято рішення про припинення діяльності боржника шляхом ліквідації та обрано склад ліквідаційної комісії, про що в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис від 14 жовтня 2009 року. Повідомлення про прийняте учасниками рішення опубліковане у друкованому засобі масової інформації - "Бюлетень державної реєстрації" №136 (21) від 26 жовтня 2009 року.

Оголошення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи - боржника та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог було надруковано у газеті "Урядовий кур'єр" №208 від 10 листопада 2009 року.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 111 ЦК України головою ліквідаційної комісії після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складено проміжний ліквідаційний баланс, який затверджено засновниками товариства з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон".

Боржником зазначено, що грошові кошти та майно у нього відсутнє, кредиторська заборгованість становить 1197323 грн. 74 коп., заборгованість по податках і зборах (обов'язкових платежах), по заробітній платі працівникам та дебіторська заборгованість відсутні.

Таким чином, в процесі роботи ліквідаційної комісії були виявлені кредитори, вимоги яких боржник неспроможний погасити, що й стало підставою для звернення до суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

За таких обставин, та враховуючи наявність у матеріалах справи документів, які підтверджують неплатоспроможність боржника, суд вважає за необхідне на підставі ст. 51 Закону визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон" банкрутом, ввести процедуру ліквідації банкрута, призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гаврильченка Валентина Михайловича.

Відповідно до ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно із ст. 51 Закону, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. У разі виявлення обставин, зазначених у абзаці першому цієї частини, після прийняття рішення про ліквідацію до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора) заява про порушення справи про банкрутство подається власником майна боржника (уповноваженою ним особою). За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Суд вважає за необхідне зобов'язати ліквідатора у 5-денний термін у офіційних друкованих органах опублікувати оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, а газету з опублікованим оголошенням надати суду. Суд звертає увагу ліквідатора, що оголошення має містити відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити:

найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом;

найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство;

дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Крім того, зобов'язати ліквідатора зазначити в оголошенні, що відповідно до ч. 3 ст. 51 Закону кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон " (м. Черкаси, вул. Калініна, 63/1, код ЄДР 34906813) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру терміном на 12 місяців.

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Скарлет-Херсон" арбітражного керуючого Гаврильченка Валентина Михайловича (ліцензія серії АВ №347380 від 07 лютого 2008 року, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1).

Зобов'язати ліквідатора у офіційних друкованих органах опублікувати оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, а газету з опублікованим оголошенням надати суду.

Встановити, що в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом кредитори мають право заявляти свої претензії до боржника.

Скасувати арешт, накладений на все майно боржника ухвалою суду від 30 квітня 2010 року.

Постанова може бути оскаржена до Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення20.05.2010
Оприлюднено11.10.2017
Номер документу69437050
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/849

Постанова від 20.05.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні