Постанова
від 30.11.2011 по справі 2а-1870/7203/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 листопада 2011 р. Справа № 2a-1870/7203/11

Суддя Сумського окружно го адміністративного суду Со колов В.М., розглянувши у прим іщенні суду в м. Суми адмініст ративну справу за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м. Сумах до Сумської об ласної організації Єдиного Ц ентру про стягнення заборгов аності,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійног о фонду України в Зарічному р айоні м. Суми, реорганізоване в управління Пенсійного фон ду України в м. Сумах (далі по т ексту - позивач, УПФУ в м . Сумах) звернулося до суду з а дміністративним позовом до С умської обласної організаці ї Єдиного Центру (далі по текс ту - відповідач) про стягнення заборгованості зі сплати єд иного внеску на загальнообов 'язкове державне соціальне с трахування за серпень 2011 року в сумі 586,15 грн.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, як платник страх ових внесків, всупереч вимог Закону України "Про збір та об лік єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування" не сплатив у передбачений законом стро к та розмірі єдиний внесок за серпень 2011 року. Тому просить с тягнути з відповідача вказан у суму.

У судове засідання позивач не з' явився, надіславши зая ву про розгляд справи без уча сті його представника, позов ні вимоги підтримує в повном у обсязі (а.с.20).

Представник відповідача, я кому надсилалось повідомлен ня про день, час і місце розгля ду справи за адресою місця де ржавної реєстрації (а.с.21), в суд ове засідання не з' явився. З гідно довідки Укрпошти “за з азначеною адресою не знаходи ться”. Відповідно до положен ь ч. 11 ст.35 КАС України, у разі пов ернення поштового відправле ння із повісткою, яка не вруче на адресату з незалежних від суду причин, вважається, що та ка повістка вручена належним чином. З огляду на вищезазнач ене, суд вважає, що вжив всі за лежні від нього заходи для по відомлення відповідача нале жним чином для реалізації ни м права судового захисту сво їх прав та інтересів. Про прич ини неявки, відповідач суд не повідомив, заперечень стосо вно позовних вимог не надсил ав. Крім того, клопотань про ві дкладення розгляду справи до суду не надходило.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 12 т а ч.1 ст. 41 Кодексу адміністрат ивного судочинства України п ід час судового розгляду спр ави в судовому засіданні заб езпечується повне фіксуванн я судового засідання за допо могою звукозаписувального т ехнічного засобу, крім випад ків неявки в судове засіданн я всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відпо відно до положень цього Коде ксу розгляд справи здійснюєт ься за відсутності осіб, які б еруть участь у справі (у тому ч ислі при розгляді справи в по рядку письмового провадженн я).

Таким чином, фіксування суд ового засідання по справі не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали спр ави, вважає, що позов обґрунто ваний та підлягає задоволенн ю в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що Сумську обласну організацію Єдиного Центру зареєстрован о як юридичну особу, включено до Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України (а.с.7-9).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4, п.3 ро зділу "Прикінцеві та перехід ні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного вне ску на загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня" від 08.07.2010р. №2464-VI (далі - Закон №2464 -VI) Сумська обласна організаці я Єдиного Центру є платником єдиного внеску на загальноо бов'язкове державне соціальн е страхування та перебуває н а обліку в УПФУ в м. Сумах.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону №2464-VI відповідач зобов'язаний сво єчасно та в повному обсязі на раховувати, обчислювати і сп лачувати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої за робітної плати з видами випл ат, які включають основу та до даткову заробітну плату, інш і заохочувальні та компенсац ійні витрати, у тому числі в на туральній формі, що визначаю ться відповідно до Закону Ук раїни "Про оплату праці", та су ми винагороди фізичним особа м за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовим и договорами.

Відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону №2464-VI єдиний внесок для платни ків, зазначених у п. 1 ч. 1 ст. 4 цьо го Закону встановлюється у в ідсотках до визначеної абзац ом першим п. 1 ч. 1 ст. 7 цього Закон у бази нарахування єдиного в неску відповідно до класів п рофесійного ризику виробниц тва, до яких віднесено платни ків єдиного внеску, з урахува нням видів їх економічної ді яльності, визначених у Додат ку до Порядку визначення стр ахових тарифів для підприємс тв, установ та організацій на загальнообов'язкове державн е соціальне страхування від нещасного випадку на виробни цтві та професійного захворю вання, затвердженого постано вою Кабінету Міністрів Украї ни від 13.09.2000 р. №1423.

Згідно ч. 8 ст. 9 Закону №2464-VI та п . 3.1 Порядку формування та пода ння страхувальниками звіту щ одо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання, затвердженого Постано вою правління Пенсійного фон ду України від 08.10.2010р. №22-2, зареєс трованої в Міністерстві юсти ції України 01.11.2010р. за № 1014/18309, плат ники єдиного внеску зобов'яз ані сплачувати єдиний внесок , нарахований за відповідний базовий звітний період, не пі зніше 20 числа місяця, що наста є за базовим звітним періодо м. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Згідно поданого відповіда чем звіту за серпень 2011 року ни м самостійно були нараховані страхові внески в сумі 586,15 грн . (а.с.5-6), які не були сплачені в с троки, визначені ст.9 Закону Ук раїни “Про збір та облік єдин ого внеску на загальнообов'я зкове державне соціальне стр ахування”, а саме не пізніше 20 числа місяця, що настає за баз овим звітним періодом.

Відповідно до розрахунку с ума заборгованості відповід ача зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування з а серпень 2011 року становить 586,15 грн. (а.с.4).

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми борг у на день розгляду справи або ж спростували доводи позива ча до суду не подано.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що вимоги про стягн ення з відповідача заборгова ності зі сплати єдиного внес ку на загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня за серпень 2011 року є обґрунт ованими та такими, що підляга ють задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов управління Пенсійного фон ду України в м. Сумах до Сумськ ої обласної організації Єдин ого Центру про стягнення заб оргованості зі сплати єдиног о внеску на загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування - задовольнити.

Стягнути з Сумської обласн ої організації Єдиного центр у (пл. Незалежності, 3, кімн. 412, м. С уми, код 26440245, МФО 337483, р/р 2902351 в СОД " Райффайзен Банк Аваль") на к ористь управління Пенсійног о фонду України в м. Сумах (м.Су ми, вул.Харківська, 35, код 37429970, п/р 25602318277 в СОУ Ощадбанку, МФО 337568) заб оргованість зі сплати єдиног о внеску на загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування за серпень 2011 року в су мі 586,15 грн. (п' ятсот вісімдеся т шість грн. 15 коп.).

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) В.М. Соколов

З оригіналом зг ідно

Суддя В.М. Соколов

Дата ухвалення рішення30.11.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу19993535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/7203/11

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 30.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні