Постанова
від 30.11.2011 по справі 2а-1870/7203/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 листопада 2011 р. Справа № 2a-1870/7203/11

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Соколов В.М., розглянувши у приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до Сумської обласної організації Єдиного Центру про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м. Суми, реорганізоване в управління Пенсійного фонду України в м. Сумах (далі по тексту - позивач, УПФУ в м. Сумах) звернулося до суду з адміністративним позовом до Сумської обласної організації Єдиного Центру (далі по тексту - відповідач) про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за серпень 2011 року в сумі 586,15 грн.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач, як платник страхових внесків, всупереч вимог Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" не сплатив у передбачений законом строк та розмірі єдиний внесок за серпень 2011 року. Тому просить стягнути з відповідача вказану суму.

У судове засідання позивач не з'явився, надіславши заяву про розгляд справи без участі його представника, позовні вимоги підтримує в повному обсязі (а.с.20).

Представник відповідача, якому надсилалось повідомлення про день, час і місце розгляду справи за адресою місця державної реєстрації (а.с.21), в судове засідання не з'явився. Згідно довідки Укрпошти В«за зазначеною адресою не знаходитьсяВ» . Відповідно до положень ч. 11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином. З огляду на вищезазначене, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином для реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. Про причини неявки, відповідач суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав. Крім того, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Відповідно до вимог ч.6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Таким чином, фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що позов обґрунтований та підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що Сумську обласну організацію Єдиного Центру зареєстровано як юридичну особу, включено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (а.с.7-9).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4, п.3 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010р. №2464-VI (далі - Закон №2464-VI) Сумська обласна організація Єдиного Центру є платником єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та перебуває на обліку в УПФУ в м. Сумах.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону №2464-VI відповідач зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Базою нарахування єдиного внеску є суми нарахованої заробітної плати з видами виплат, які включають основу та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні витрати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України "Про оплату праці", та суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону №2464-VI єдиний внесок для платників, зазначених у п. 1 ч. 1 ст. 4 цього Закону встановлюється у відсотках до визначеної абзацом першим п. 1 ч. 1 ст. 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску, з урахуванням видів їх економічної діяльності, визначених у Додатку до Порядку визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2000 р. №1423.

Згідно ч. 8 ст. 9 Закону №2464-VI та п. 3.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010р. №22-2, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.11.2010р. за № 1014/18309, платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Згідно поданого відповідачем звіту за серпень 2011 року ним самостійно були нараховані страхові внески в сумі 586,15 грн. (а.с.5-6), які не були сплачені в строки, визначені ст.9 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» , а саме не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Відповідно до розрахунку сума заборгованості відповідача зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за серпень 2011 року становить 586,15 грн. (а.с.4).

Доказів, які б свідчили про погашення вказаної суми боргу на день розгляду справи або ж спростували доводи позивача до суду не подано.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що вимоги про стягнення з відповідача заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за серпень 2011 року є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м. Сумах до Сумської обласної організації Єдиного Центру про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування - задовольнити.

Стягнути з Сумської обласної організації Єдиного центру (пл. Незалежності, 3, кімн. 412, м. Суми, код 26440245, МФО 337483, р/р 2902351 в СОД "ОСОБА_1 Аваль") на користь управління Пенсійного фонду України в м. Сумах (м.Суми, вул.Харківська, 35, код 37429970, п/р 25602318277 в СОУ Ощадбанку, МФО 337568) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за серпень 2011 року в сумі 586,15 грн. (п'ятсот вісімдесят шість грн. 15 коп.).

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) В.М. Соколов

З оригіналом згідно

Суддя В.М. Соколов

Дата ухвалення рішення30.11.2011
Оприлюднено17.09.2015

Судовий реєстр по справі —2а-1870/7203/11

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 30.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні