Ухвала
від 13.12.2011 по справі 12/8-б-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСО НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"13" грудня 2011 р. Спра ва № 12/8-Б-09

Господарський суд Херсон ської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секре тарі Чумаченко М.М., розгляну вши справу

за заявою Чаплинської м іжрайонної державної подат кової інспекції смт. Чаплинк а Херсонської області

до Селянського (фермерс ького ) господарства "Альянс" смт. Чаплинка Херсонської об ласті

про визнання банкрутом

за участю представників ст орін:

від кредитора : АТ "УкрСибба нк", ОСОБА_1, дов. б/н від 19.01.2011 р .

від боржника : ліквідатор Гл уховський О.Ю.

арбітражний керуючий Шахо в В.С - не прибув

в с т а н о в и в:

Відповідно до ухвали від 30.03.2009р. (а.с.1), справу про банкр утство боржника порушено за заявою кредитора при наявно сті заборгованості загально ю сумою 45450, 45 грн . Заяву подано за правилами с т.52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», яка регулює особлив ості банкрутства відсутньо го боржника.

Відповідно до постанови ві д 10.06.2009р. суд визнав селянське (ф ермерського) господарства « Альянс», смт. Чаплинка Каланч ацького району Херсонської о бласті, код ЄДРПОУ 32472031 банкру том та відкрити відносно бор жника ліквідаційну процедур у на 3 місяці.

Пунктом 2 постанови від 10.06.2009р . суд призначив ліквідатором банкрута арбітражного керу ючого Шахова Володимира Анат олійовича та зобов'язав його здійснити повноваження лік відатора згідно ст.ст. 25 - 34 За кону,

Ухвалою від 16.06.2011р. (т.2, а.с.13-14) суд задовольнив скаргу АТ «Укр сиббанк» та усунув ліквідато ра Шахова В.А. від виконання ни м своїх обов'язків ліквідато ра у даній справі, призначив ліквідатором СФГ «Альянс»ар бітражного керуючого Глухов ського Олексія Юрієвича (ліц ензія НОМЕР_1 від 19.08.2008, адрес а: АДРЕСА_1), продовжив стро к ліквідаційної процедури СФ Г “Альянс” до 01 вересня .2011року , зобов'язав арбітражного ке руючого Шахова В.А. до 15 липня 20 11р. передати ліквідатору Глу ховському О.Ю. всі документи, п ередбачені ст.ст. 23 - 32 та п.10 ст. 50 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», а також всі наявні печ атки, цінності СФГ “Альянс”, н аявні процесуальні документ и по справі про банкрутство Т ОВ “Прод-Альянс», акт прийому - передачі направити до суд у до 15.07.2011р.

В судове засідання 13 грудня 2011р.ліквідатор Глуховський О .Ю., арбітражний керуючий, нада в звіт про здійснення повнов ажень за період з 16 червня 2011р. Н а виконання вище зазначеної постанови ліквідатором Шахо вим В.А. було вжито заходів спр ямованих на пошук майнових а ктивів боржника. Направлено запити до відповідних устано в. Отримано наступні відпові ді:

Довідкою №18-2423/1934 від 19.08.2010р інсп екція Держтехнагляду повідо мляє про відсутність сільськ огосподарської техніки у бан крута. Довідкою №6/12-9347 від 28.09.2010р Д АІ повідомляє про відсутніст ь автотранспортних засобів у банкрута. Довідкою №01-10-92 7 від 25.08.2010р. упр авління Держгірпромнагляду по Херсонській області пові домляє про відсутність будів ельних кранів. Довідкою №104 ві д 18.05.2010р БТІ повідомляє про відс утність нерухомого майна у б анкрута.

Отримано заяву від АТ «Укрс ибБанк»з кредиторськими вим огами до банкрута на суму 102568,92 г рн. За результатами розгляду вимоги включені до реєстру в имог кредиторів у повному об сязі про що належним чином по відомлено кредитора.

Ухвалою Господарського су ду Херсонської області від 16 ч ервня 2011р по справі №12/8-Б-09 усуну то ліквідатора Шахова В.А. від виконання ним своїх обов'язк ів у даній справі та призначе но ліквідатором арбітражног о керуючого Глуховського Оле ксія Юрійовича. На теперішні й час ліквідаційна процедура боржника СФГ «Альянс»триває . Направлено листи-вимоги на адресу засновника підприємс тва ОСОБА_2 з вимогою про п ередачу установчих документ ів та печатки підприємства. С таном на 13 грудня 2011р гр. ОСОБА_2 законні вимо ги ліквідатора не виконав, ві дповіді на адресу ліквідатор а не надходило.

До звіту ліквідатора Глухі вського О.Ю. додано акт прийом у-передачі від 15 серпня 2011р. док ументів ліквідаційної проце дури від ліквідатора Шахова В.А., з якого вбачається, що пер едано ухвали господарського суду Херсонської по даній сп раві № 12/8-Б-09, відповіді на запит и, протоколи зборів комітету кредиторів ТОВ «Про Альянс» від 15.12.2010р. та від 24.12.2010р. Докази пе редачі процесуальних докуме нтів справи про банкрутство ТОВ «Прод Альянс» суду не над ано.

Ліквідатор Глухівський О.Ю . заявив клопотання про продо вження строку ліквідаційної процедури для вжиття заході в щодо розшуку установчих до кументів та печатки підприєм ства.

Присутній в судовому засід анні представник ПАТ “Укрсиб банк” не заперечує проти зая вленого клопотання.

Відповідно до частини 2 ст.22 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", строк ліквідаційної про цедури не може перевищувати 12 місяців, строк може бути про довжений на 6 місяців, тобто, л іквідаційна процедура може тривати 18 місяців. Ліквідацій на процедура у даній справі т риває значно більший строк.

Проте відповідно до ст. 40 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", господарський суд припиняє провадження у справах про ба нкрутство, якщо :

1) боржник не включений до Єд иного державного реєстру під приємств та організацій Укра їни або до Реєстру суб'єктів п ідприємницької діяльності;

2) подано заяву про визнання банкрутом ліквідованої або реорганізованої (крім реорга нізації у формі перетворен н я) юридичної особи;

3) у провадженні господарськ ого суду є справа про бан крут ство того ж боржника;

4) затверджено звіт керуючог о санацією боржника в по рядк у, передбаченому цим Законом ;

5) затверджено мирову угоду;

6) затверджено звіт ліквідат ора в порядку, передбачено му статтею 32 цього Закону;

7) боржник виконав усі зобов 'язання перед кредиторами;

8) кредитори не висунули вим ог до боржника після по рушен ня провадження у справі про б анкрутство за заявою боржник а.

Провадження у справах про б анкрутство може бути при пин ено у випадках, передбачених пунктами 1, 2 та 5 части ни першо ї цієї статті, на всіх стадіях провадження у справі про бан крутство, тобто як до, так і пі сля визнання боржни ка банкр утом; у випадках, передбачени х пунктами 3, 4, 7 і 8, - лише до виз нання боржника банкрутом, а у випадку, передбаченому пунк том 6, - лише після визнання бо рж ника банкрутом.

Отже, у даній справі провадж ення має бути припинене лиш е із затвердженням звіту лі квідатора в порядку, передба чено му статтею 32 цього Закону ; або у разі затвердження мир ової угоди.

З урахуванням того, що затве рдити ліквідаційний баланс н еможливо без наданн я ліквідатором звіту та лікв ідаційного балансу боржника , суд вважає можливим продов жити ліквідаційну процедуру .

Клопотання ліквідатора пр о продовження строку ліквіда ційної процедури узгоджуєт ься з положеннями ст. ст. 22, 40 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », судом задовольняється.

Суд звертає увагу ліквідат ора та кредиторів на те, що від повідно до п.10 ст. 50 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", у разі ви знання господарським судом ф ермерсько го господарства ба нкрутом і відкриття ліквідац ійної про цедури до складу лі квідаційної маси фермерсько го госпо дарства включаються нерухоме майно, яке знаходит ься у спільній власності чле нів фермерського господарст ва, в тому числі насадження, го сподарські та інші будівлі, м еліоративні та інші споруди, продуктивна і робоча худоба , птиця, сільськогосподарськ а та інша техніка і обладнанн я, транспортні засоби, інвент ар та інше майно, набуті для ф ермерського господарства на загальні кошти його членів, а також право оренди земельно ї ділянки та інші майнові пра ва, які належать фермерськом у господарству і мають грошо ву оцінку.

У разі банкрутства фермерс ького господарства зе мельна ділянка, надана фермерськом у господарству у тим часове к ористування, у тому числі на у мовах оренди, ви користовуєт ься відповідно до Земельного кодексу України .

Майно, що належить голові та членам фермерського господа рства на праві приватної вла сності, а також інше майно, сто совно якого доведено, що воно набуто на доходи, які не є у сп ільній власності членів ферм ерського господарства, не вк лючаються до складу ліквідац ійної маси.

Нерухоме майно, а також майн ові права щодо не рухомого ма йна, які включаються до склад у ліквідаційної маси фермерс ького господарства, можуть б ути продані тільки за конкур сом, обов'язковими умовами як ого є збе реження цільового п ризначення сільськогоспода рських об'єктів, що продаютьс я.

З дня прийняття постанови п ро визнання фермер ського го сподарства банкрутом і відкр иття ліквідаційної процедур и діяльність фермерського го сподарства припи няється.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 86 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни , ст.ст. 3-1, 22 - 34, 50 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом", суд

у х в а л и в:

1. Продовжити строк лік відаційної процедури і повно важень ліквідатора арбітра жного керуючого Глуховськ ого О.Ю. до 01 березня 2012 року.

2. Зобов'язати ліквідат ора Шахова В.А., Глуховського О .Ю. в строк до 20 грудня 2011 року на дати до суду завірені копії у сіх процесуальних документі в у справі про банкрутство ТО В «Прод Альянс».

3. Зобов'язати ліквідат ора СФГ «Альянс»арбітражног о керуючого Глуховського Ол ексія Юрієвича ( ліцензія Н ОМЕР_1 від 19.08.2008, адреса: АДРЕ СА_1) прискорити здійснення ліквідаційної процедури у в становлені строки, у відпові дності до положень ст.ст. 23 - 32 та ст.50 Закону України «Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання йо го банкрутом».

4. Ухвалу надіслати: ПА Т “Укрсиббанк” (м. Херсон, вул. Радянська,16), Чаплинській між районній державній податков ій інспекції, ліквідатору Гл уховському О.Ю., арбітражному керуючому Шахову В.А., Відділу банкрутства ГУЮ у Херсонськ ій області, Чаплинській райо нній раді, Чаплинській райде ржадміністрації (державному реєстратору).

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення13.12.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу20018303
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —12/8-б-09

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 26.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 10.06.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні