Постанова
від 15.11.2011 по справі 3-5954/11
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 Справа № 3-5954/11

                                                               П О С Т А Н О В А

                                                              ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2011 року                                                                                                        місто Рівне

Суддя Рівненського міського суду Музичук Н.Ю. розглянувши матеріали, які надійшли від Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 Закарія огли, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, на утриманні має одну неповнолітню дитину, приватного підприємця, проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_3, раніше до адміністративної відповідальності не притягнутого, паспорт серія МЮ № 127138, виданого Сарненським РВ УМВС України в Рівненській області 24 квітня 2007 року, у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 185 КпАП України,

зміст ст. 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення роз’яснено,

ВСТАНОВИВ:

18 жовтня 2011 року близько 17 год. 00 хв. гр. ОСОБА_1 перебуваючи по вул.. Тихій в м. Рівне, виявив злісну непокору законним розпорядженням працівників міліції при виконанні ним службових обов’язків, що виразилось в неадекватному поводженні, висловлюванні відносно працівників міліції нецензурною лайкою, шарпанні за форменний одяг.

Своїми діями ОСОБА_1 вчинив правопорушення, передбачене ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вину у вчиненні даного правопорушення ОСОБА_1 не визнав в судовому засіданні, надав письмові пояснення з приводу події. Пояснив, що неадекватних дій з його сторони не було. ОСОБА_2 працівникам міліції він писав під тиском. На вимогу працівників міліції добровільно надав для огляду свій паспорт, відповідав на питання. Почав говорити на підвищених тонах тільки тоді, коли працівники міліції почали бити його брата. Вказав, що працівниками міліції йому було нанесено тілесні ушкодження, які на наступний день були зафіксовані лікарем.

Допитана в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_3, яка є дружиною ОСОБА_1,  суду показала, що 18.10.2011 року близько 16-00 години вона подзвонила своєму чоловіку ОСОБА_1 і попросила його зайти в дитячу поліклініку забрати результати медичних аналізів сина. Через 10 хвилин чоловік їй передзвонив і сказав, що його затримали працівники міліції. Вона викликала таксі і ще раз передзвонила чоловіку щоб запитати де саме він знаходиться. Чоловік сказав, що на вулиці Тихій. Далі їх розмова перервалась. Коли вона під’їхала на вулицю Тиху, то побачила не схожу на міліцейську машину, чоловіка, його брата та друга, також три людини в цивільному. Пред’явивши свій паспорт як доказ перебування в шлюбі з ОСОБА_1 їй сказали, що чоловік неадекватно відповідає на питання. В одного з трьох чоловіків в цивільному перебували документи її чоловіка, його брата і друга. Потім люди в цивільному сказали, що потрібно проїхати до міліції, бо можливо документи фальшиві. В зв’язку з виниклою підозрою, що документи працівників міліції також фальшиві, вона подзвонила по номеру «102», де її дзвінок був зафіксований черговим, щоб приїхали працівники міліції. Через деякий час приїхала ще одна машина, звідки вийшло ще троє чоловіків. Один з них представився Нагорним, вихватив в неї паспорт і сказав: «Пакуйте». Доповнила, що брат чоловіка події записував на камеру телефону. Один з невідомих вдарив брата чоловіка між ногами, інший схопив за шию, і разом затягли в машину і били. ОСОБА_1 хотів заступитись за свого брата, однак його також тримали. Паспорт їй віддали, близько 18 години вона з дружиною брата написали заяви в УМВС України в Рівненській області. На наступний ранок чоловіки знімали побої. Припускає, що таку поведінку працівників міліції могла викликати зйомка події на камеру. На запитання головуючої доповнила, що свідки згідно протоколу про адміністративне правопорушення Ярощук та Сасько були не очевидцями події, а свідками відмови ОСОБА_1 від підпису в протоколі про адміністративне правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка ОСОБА_4, який є братом ОСОБА_1, надав суду та підтримав письмові пояснення з приводу події. Додатково показав, що опору вимогам працівників міліції вони не чинили, добровільно надали для огляду свої документи, відповідали на питання. Пояснити причини затримки їх працівниками міліції не зміг. Підтвердив, що подію знімав на мобільний телефон.

Правопорушення підтверджується долученими до матеріалів справи письмовими доказами, зокрема протоколом про адміністративне правопорушення серії РВ № 052449 від 18 жовтня 2011 року, рапортами працівників УМВС України в Рівненській області ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8 та ОСОБА_9 від 18.10.2011 року. ОСОБА_2 ОСОБА_4 в суді спростовуються його письмовими поясненнями від 18.10.2011 року за його підписом.

Таким чином, дослідивши матеріали справи, враховуючи характер, тяжкість, наслідки, обставини вчиненого ОСОБА_1 правопорушення, суд вважає його малозначним, та, з урахуванням особи порушника, який раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, має на утриманні  неповнолітню дитину, вважає можливим його виправлення без застосування щодо нього адміністративного стягнення і  доцільним закриття провадження в справі на підставі ст. 22 КпАП України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 22, 33, 34, 283, 284, 285, 287, 289, 294 КпАП України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Провадження в адміністративній справі за ст. 185 КпАП України відносно ОСОБА_1 Закарія огли закрити за малозначністю, оголосити йому усне зауваження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги чи протесту прокурора. Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено протест прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Апеляційна скарга, протест прокурора подаються до апеляційного суду Рівненської області через Рівненський міський суд.

Суддя Рівненського міського суду                                                                                                                      Н.Ю.Музичук

Дата ухвалення рішення15.11.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу20025929
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-5954/11

Постанова від 12.12.2011

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Одеси

Кадрова О. О.

Постанова від 30.12.2011

Адмінправопорушення

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Барчук В. М.

Постанова від 11.11.2011

Адмінправопорушення

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Постанова від 04.10.2011

Адмінправопорушення

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Притуло Л. В.

Постанова від 15.11.2011

Адмінправопорушення

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

Постанова від 10.10.2011

Адмінправопорушення

Суворовський районний суд м.Одеси

Лупенко А. В.

Постанова від 31.10.2011

Адмінправопорушення

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

Постанова від 21.07.2011

Адмінправопорушення

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Постанова від 09.09.2011

Адмінправопорушення

Святошинський районний суд міста Києва

Ясельський А. М.

Постанова від 23.06.2011

Адмінправопорушення

Дарницький районний суд міста Києва

Цимбал І. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні