Ухвала
від 17.10.2011 по справі 2а/0570/18105/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Донецький окружний адміністративний суд  

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 жовтня 2011 р.                                                                             Справа № 2а/0570/18105/2011

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Козаченко А.В., ознайомившись із матеріалами адміністративного позову Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Атолл» про стягнення штрафних санкцій,              

В С Т А Н О В И В:

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області звернулася до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Атолл» про стягнення штрафних санкцій.  

Відповідно до п.2 ч.1 ст.107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст.106 цього Кодексу.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо подано заяву про поновлення цього строку, то чи є підстави для її задоволення).

Як передбачено ч. 1 ст. 99 КАС України адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Частиною 2 ст. 99 КАС України встановлено, що для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 100 КАС України, адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Згідно п.5 ч.1 ст.106 КАС України, у позовній заяві зазначаються, зокрема, у разі необхідності – клопотання про звільнення від сплати судового збору; про звільнення від оплати правової допомоги і забезпечення надання правової допомоги, якщо відповідний орган відмовив особі у забезпеченні правової допомоги; про призначення судової експертизи; про витребування доказів; про виклик свідків; заява про поновлення строку звернення до адміністративного суду тощо.

Даний адміністративний позов не відповідає вимогам ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: до позовної заяви не додана заява про поновлення строку звернення до адміністративного суду, котра подається до суду окремим документом, оскільки про порушення своїх прав позивач дізнатися в лютому 2011р. після прийняття постанови про накладення штрафу. При цьому, з даним позовом позивач звернувся до суду лише 14.10.2011р., а відповідно до вимог ст.99 КАС України строк звернення до суду обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів, тобто з моменту виникнення права на захист своїх інтересів шляхом подачу позову до суду.   

За таких обставин адміністративний позов Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Атолл» про стягнення штрафних санкцій, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, а саме, подання адміністративного позову у відповідності до вимог КАС України (додати до адміністративного позову заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду).

          Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.  

Керуючись ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Атолл» про стягнення штрафних санкцій, залишити без руху і встановити термін для усунення виявлених судом недоліків до 31.10.2011р., а саме, додати до адміністративного позову заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду.

          Роз’яснити Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області, що при невиконанні вимог даної ухвали, позов буде повернутий.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                      Козаченко А.В.                                                                        

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено28.12.2011
Номер документу20208723
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/18105/2011

Ухвала від 15.02.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Ухвала від 15.02.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Ухвала від 25.01.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Постанова від 05.07.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Ухвала від 13.03.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Ухвала від 15.02.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Т.Г.

Ухвала від 01.11.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Постанова від 08.12.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 17.10.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні