Ухвала
від 15.12.2011 по справі 2а-0870/11780/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

 15 грудня 2011 року                                                                 Справа №  2а-0870/11780/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Чернова Ж. М., перевіривши матеріали адміністративного

позову: Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя                     

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Промислові системи»

про: стягнення коштів за податковим боргом,

ВСТАНОВИВ:

13.12.2011 Державна податкова інспекція у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя  звернулася до Запорізького окружного адміністративного суду із позовом  до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Промислові системи» про стягнення коштів за податковим боргом.

Судом встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам ст.106 КАС України, виходячи з наступного:

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

 Як вбачається із змісту позову позивач вказує відповідачем по справі - Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Промислові системи» (код ЄДРПОУ 33210590), але в своїх вимогах просить стягнути кошти з рахунків платника податків Товариства з обмеженою відповідальністю «Білд-Консалтінг Експрес» (код ЄДРПОУ 34909966).

Крім того, у позові при викладені обставин податковий орган посилається на декларації по податку на додану вартість, які подані відповідачем у період з липня по листопад 2011 року, але копії цих декларацій не додані до позову, до того позивачу необхідно уточнити суму яку він просить стягнути з урахуванням сум визначених цими деклараціями.  

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що позовну заяву Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя  слід залишити без руху.   

Згідно ч.2, ч.6 ст.108 КАС України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Керуючись ст.106, ч.1 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Промислові системи» -  залишити  без руху.

ДПІ у Орджонікідзевському  районі у строк до 15.01.2012 (з урахуванням поштового перебігу) усунути недоліки позовної заяви, а саме: уточнити вимоги позовної заяви, при цьому вказати правильну назву відповідача, а також уточнити обставини виникнення боргу з урахуванням поданих відповідачем декларацій; надати копії вказаних у позові  декларацій; уточнити суму податкового боргу; надати докази поштового направлення уточнюючого позову відповідачу.  

Зазначені документи надіслати до суду супровідним листом з посиланням на номер справи.  

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

          Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                             Ж.М.Чернова

< Текст >  15 січня 2012 року  < Текст >

< Текст > 

Дата ухвалення рішення15.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20219532
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/11780/11

Постанова від 12.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 15.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні