Рішення
від 27.12.2011 по справі 5013/2008/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"27" грудня 2011 р. Справа № 5013/2008/11

Господарський суд Кіров оградської області у складі судді Кабакової В.Г., розгляну в у відкритому судовому засі данні матеріали справи

за позовом: прокурора Гайво ронського району в інтересах Гайворонської районної дер жавної адміністрації, м. Гайв орон

до відповідача: товариства з обмеженою відповідальніст ю "Інвестагросервіс", Кіровог радська область, Гайворонськ ий район, с. Могильне

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимо г на предмет спору на стороні відповідача - Мощенської сіл ьської ради Гайворонського р айону, Кіровоградська област ь, Гайворонський район, с. Моще не,

про зобов'язання повернути земельну ділянку

за участю представників:

від прокуратури - старший прокурор відділу представн ицтва інтересів громадян і д ержави в судах прокуратури о бласті Олаг О.С., посвідчення № 787,

від позивача - ОСОБА_1, до віреність від 26.12.2011 № 28-96/2,

від відповідача - участі не брали,

від третьої особи - участі н е брали.

Прокурором Гайворонськог о району в інтересах Гайворо нської районної державної ад міністрації подано до господ арського суду Кіровоградськ ої області позовну заяву від 19.10.2011 № 3-386 вих-11 про зобов'язання т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Інвестагросерві с" повернути земельну ділянк у із земель між пайових доріг загальною площею 6,6 га, що розт ашована за межами населеного пункту с. Мощене Гайворонськ ій районній державній адміні страції шляхом її звільнення .

Поданий позов обґрунтован о тим, що відповідач займає за значену земельну ділянку за договором, який з огляду на ві дсутність в ньому всіх істот них умов і не здійснення його державної реєстрації є неук ладеним, та при наявності інш их порушень оформлення права оренди землі.

Ухвалою господарського су ду від 02.11.2011 порушено проваджен ня у даній справі та за клопот анням прокурора залучено до участі у справі третю особу, я ка не заявляє самостійних ви мог на предмет спору на сторо ні відповідача - Мощенську сі льську раду Гайворонського р айону Кіровоградської облас ті.

09.12.2011 прокуратурою Гайворонс ького району подано уточненн я до позовної заяви, за змісто м яких прокурор просить суд з обов'язати товариство з обме женою відповідальністю "Інве стагросервіс" повернути земе льну ділянку сільськогоспод арського призначення загаль ною площею 6,6 га, між пайові дор оги, що знаходяться між таким и земельними частками (паями ) № 437 - № 452, № 472-№482, № 493-№ 504, № 518- № 533, № 401- № 406, № 378 - № 410, № 369 - № 388 т а розташовані за межами насе леного пункту с. Мощене, Гайво ронській районній державній адміністрації шляхом її зві льнення.

У судовому засіданні 27.12.2011 пр едставник прокуратури позов ні вимоги підтримав повністю .

Присутній в судовому засід анні представник позивача по відомив, що Гайворонська рай онна державна адміністрація підтримує поданий в її інтер есах позов. Поряд з тим письмо вої позиції не надано.

Відповідач участі свого пр едставника у судове засіданн я не забезпечив, хоча належни м чином сповіщений про дату, ч ас і місце проведення судово го засідання, що підтверджує ться відповідними повідомле ннями про вручення поштових відправлень №№ 02701879, 02725727.

Поряд з тим, відповідачем 08.12 .2011 подано до господарського с уду відзив на позовну заяву в ід 07.12.2011 № 343, за змістом якого тов ариство з обмеженою відповід альністю "Інвестагросервіс" позовні вимоги прокурора Гай воронського району заперечу є повністю з тих підстав, що ви на відповідача як орендаря с пірної земельної ділянки не доведена.

Третьою особою подано заяв у від 21.11.2011, згідно якої Мощенсь ка сільська рада просить спр аву розглядати без участі її представника.

Стаття 22 Господарського про цесуального кодексу України зобов'язує сторони добросов існо користуватись належним и їм процесуальними правами. Оскільки явка в судове засід ання представників сторін - ц е право, а не обов'язок, справа може розглядатись без їх уча сті, якщо нез'явлення цих пред ставників не перешкоджає вир ішенню спору.

Звертаючись з позовом в інт ересах держави в особі Гайво ронської районної державної адміністрації, прокурором Г айворонського району визнач ено в чому саме полягає поруш ення інтересів держави та об ґрунтовано необхідність їх з ахисту. Отже, прокурором у дан ій справі пред'явлено позов з дотриманням пункту 2 статті 12 1 Конституції України та част ини 2 статті 2 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни.

Господарський суд врахову є, що згідно з частиною 6 статт і 29 Господарського процесуал ьного кодексу України відмов а позивача від позову, подано го прокурором в інтересах де ржави, не позбавляє прокурор а права підтримувати позов і вимагати вирішення спору по суті.

Таким чином, неподання до су ду письмових відомостей з пр иводу підтримання чи запереч ення вимог прокурора позивач ем - Гайворонською районною д ержавною адміністрацією, не позбавляє господарський суд можливості вирішити даний с пір по суті.

Розглянувши позовні вимог и прокурора, оцінивши наявні у справі докази та заслухавш и пояснення представника про куратури та позивача, господ арський суд

ВС ТАНОВИВ:

Між Мощенською сільською р адою Гайворонського району К іровоградської області в осо бі сільського голови Пересун чака Олега Івановича (Орендо давець) та товариством з обме женою відповідальністю "Інве стагросервіс" в особі директ ора Демченка Ігоря Миколайов ича (Орендар) 18.01.2011 укладено дог овір оренди землі № 4 (надалі п о тексту - Договір).

Згідно пункту 1 Договору Оре ндодавець надає, а Орендар пр иймає у короткострокове плат не користування земельну діл янку із земель між пайових до ріг Мощенської сільської рад и для ведення товарного сіль ськогосподарського виробни цтва, яка знаходиться в адмін істративних межах Мощенсько ї сільської ради.

Пунктом 2 Договору визначен о, що в оренду передається зем ельна ділянка загальною площ ею 6,6 га.

У пункті 8 Договору зазначен о, що договір укладено на 1 рік . Після закінчення строку Дог овору орендар має переважне право поновлення його на нов ий строк. У цьому разі орендар повинен не пізніше, ніж за 10 дн ів до закінчення строку дії д оговору повідомити письмово орендодавця про намір продо вжити його дію.

Законом України "Про оренд у землі" визначено, що оренда з емлі - це засноване на договор і строкове платне володіння і користування земельною діл янкою, необхідною орендареві для проведення підприємниць кої та інших видів діяльност і.

Орендарі набувають права о ренди земельної ділянки на п ідставах і в порядку, передба чених Земельним кодексом Укр аїни, Цивільним кодексом Укр аїни, цим та іншими законами У країни і договором оренди зе млі.

У відповідності до статті 13 Закону України "Про оренду зе млі" договір оренди землі - це договір, за яким орендодавец ь зобов'язаний за плату перед ати орендареві земельну діля нку у володіння і користуван ня на певний строк, а орендар з обов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог зем ельного законодавства.

Відповідно до статті 638 Циві льного кодексу України догов ір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згод и з усіх істотних умов догово ру. Істотними умовами догово ру є умови про предмет догово ру, умови, що визначені законо м як істотні або є необхідним и для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сто рін має бути досягнуто згоди .

Істотні умови договору оре нди землі визначені в статті 15 Закону України "Про оренду з емлі". Так, згідно частини 1 ціє ї статті істотними умовами д оговору оренди землі є: об'єкт оренди (кадастровий номер, мі сце розташування та розмір з емельної ділянки); строк дії д оговору оренди; орендна плат а із зазначенням її розміру, і ндексації, форм платежу, стро ків, порядку її внесення і пер егляду та відповідальності з а її несплату; умови використ ання та цільове призначення земельної ділянки, яка перед ається в оренду; умови збереж ення стану об'єкта оренди; умо ви і строки передачі земельн ої ділянки орендарю; умови по вернення земельної ділянки о рендодавцеві; існуючі обмеже ння (обтяження) щодо використ ання земельної ділянки; визн ачення сторони, яка несе ризи к випадкового пошкодження аб о знищення об'єкта оренди чи й ого частини; відповідальніст ь сторін; умови передачі у зас таву та внесення до статутно го фонду права оренди земель ної ділянки.

Невід'ємною частиною догов ору оренди землі, згідно назв аної норми, є: план або схема з емельної ділянки, яка переда ється в оренду; кадастровий п лан земельної ділянки з відо браженням обмежень (обтяжень ) у її використанні та встанов лених земельних сервітутів; акт визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевос ті); акт приймання-передачі об 'єкта оренди; проект відведен ня земельної ділянки у разі й ого розроблення згідно із за коном.

В порушення статті 15 Закону України "Про оренду землі" сто ронами договору оренди землі від 18.01.2011 не досягнуто згоди за всіма істотними умовами, нео бхідними для укладення таког о виду договору, а саме зазнач ений договір не містить: када стровий номер, місце розташу вання земельної ділянки; умо ви збереження стану об'єкта о ренди; визначення сторони, я ка несе ризик випадкового по шкодження або знищення об'єк та оренди чи його частини; умо ви передачі у заставу та внес ення до статутного фонду пра ва оренди земельної ділянки.

Як зазначає сама Мощенська сільська рада у своєму листі від 15.11.2011 № 449/02-11 та в листі ві д 12.10.2011 № 399/05-11 розмежування земел ь на території ради у відпові дності із Законом України "Пр о розмежування земель держав ної та комунальної власності " не проводилось, на дану земел ьну ділянку площею 6,6 га (між па йові дороги, що знаходяться у полі № 1, 2) укладалася з ТОВ "Інв естагросервіс" тимчасова уго да на один календарний рік. Ак ти на право постійного корис тування даною земельною діля нкою та на право власності на земельну ділянку не видавал ись, рішення стосовно даної з емельної ділянки не приймали ся. Дана земельні ділянка зна ходиться за межами населеног о пункту і нею розпоряджаєть ся Гайворонська районна держ авна адміністрація. Мощенськ а сільська рада уклала тимча сову угоду з відповідачем у д аній справі для надходження коштів до місцевого бюджету.

Згідно пункту 8 Постанови Пл енуму Верховного Суду Україн и від 06.11.2009 № 9 "Про судову практик у розгляду цивільних справ п ро визнання правочинів недій сними" не є укладеними правоч ини (договори), у яких відсутні встановлені законодавством умови, необхідні для їх уклад ення (відсутня згода за всіма істотними умовами договору; не отримано акцепт стороною , що направила оферту; не перед ано майно, якщо відповідно до законодавства для вчинення правочину потрібна його пере дача тощо).

Крім того, за приписами стат ей 18, 20 Закону України "Про орен ду землі" укладений договір о ренди землі підлягає державн ій реєстрації та набирає чин ності після його державної р еєстрації.

Указом Президента України від 17 лютого 2003 року "Про заходи щодо створення єдиної систе ми державної реєстрації земе льних ділянок, нерухомого ма йна та прав на них у складі дер жавного земельного кадастру ", який у силу статті 106 Конститу ції України є обов'язковим до виконання на території Укра їни, функції з державної реєс трації земельних ділянок, не рухомого майна та прав на них у складі державного земельн ого кадастру покладено на Де ржавний комітет України по з емельних ресурсах.

Наказом Державного коміте ту України по земельних ресу рсах від 23 травня 2003 року № 135, зар еєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 травня 2003 ро ку за № 408/7729, установлено, що реє страцію земельних ділянок, н ерухомого майна та прав на ни х, договорів оренди землі зді йснює державне підприємство "Центр державного земельног о кадастру при Державному ко мітеті України по земельних ресурсах".

Поміж тим, матеріали справи не містять інформації щодо р еєстрації договору оренди зе млі, сторонами якого є Мощенс ька сільська рада Гайворонсь кого району Кіровоградської області та товариство з обме женою відповідальністю "Інве стагросервіс", державним під приємством "Центр державного земельного кадастру" при Дер жавному комітеті України по земельних ресурсах. Натоміст ь, відділ Держкомзему у Гайво ронському районі повідомив, що реєстрація будь-яких дого ворів оренди на зайняту відп овідачем земельну ділянку пл ощею 6,6 га не проводилась.

За правилами частини 3 статт і 640 Цивільного кодексу Україн и договір, який підлягає нота ріальному посвідченню або де ржавній реєстрації, є укладе ним з моменту його нотаріаль ного посвідчення або державн ої реєстрації, а в разі необхі дності і нотаріального посві дчення, і державної реєстрац ії - з моменту державної реєст рації.

Положеннями пункту 8 Постан ови пленуму Верховного Суду України № 9 від 06.11.2009 "Про судову п рактику розгляду цивільних с прав про визнання правочинів недійсними" встановлено, що з гідно із статтями 210 та 640 ЦК не є вчиненим також правочин у ра зі нездійснення його державн ої реєстрації, якщо правочин підлягає такій реєстрації.

У відповідності до статті 3 Закону України "Про оренду зе млі" об'єктами оренди є земель ні ділянки, що перебувають у в ласності громадян, юридичних осіб, комунальній або держав ній власності.

Відповідно до пункту 12 розд ілу Х "Перехідних положень" Зе мельного кодексу України", ро змежування земель державної та комунальної власності по вноваження щодо розпоряджен ня землями (крім земель, перед аних у приватну власність, та земель, зазначених в абзаці д ругому цього пункту) в межах н аселених пунктів здійснюють відповідні сільські, селищн і, міські ради з урахуванням в имог абзацу третього цього п ункту, а за межами населених п унктів - відповідні органи ви конавчої влади.

Земельна ділянка, яка перед ана в оренду за договором від 18.01.2011, за даними відділу Держко мзему знаходиться на територ ії Мощенської сільської ради Гайворонського району за ме жами населеного пункту; розм ежування земель державної та комунальної власності на те риторії Мощенської сільсько ї ради не проводилось.

Отже, розпорядження спірно ю земельною ділянкою відноси ться до повноважень органу в иконавчої влади.

Статтею 1 Закону України "Пр о місцеві державні адміністр ації" визначено, що виконавчу владу в областях і районах, мі стах Києві та Севастополі зд ійснюють місцеві державні ад міністрації.

Відтак, право розпоряджати ся спірною земельною ділянко ю належить Гайворонській рай онній державній адміністрац ії.

Із адресованого Гайворонс ькою районною державною адмі ністрацією листа прокурору Г айворонського району від 17.08.201 1 № 23-34/3 убачається, що районною д ержавною адміністрацією пов новаження щодо укладення тим часових договорів оренди зем ельних ділянок, що знаходять ся за межами населених пункт ів, сільським, селищним та міс ьким радам не делегувались. Р озпоряджень голови районної державної адміністрації з д аного питання не приймалось (а.с. 17).

З викладеного слідує, що Мощ енська сільська рада не мала повноважень розпоряджатися земельною ділянкою, з привод у повернення якої виник спір . Земельна ділянка, яка переда на Мощенською сільською радо ю в оренду товариству з обмеж еною відповідальністю "Інвес тагросервіс" за договором ві д 18.01.2011 № 4, розташована за межами населеного пункту та перебу ває в розпорядженні Гайворон ської районної державної адм іністрації.

Відповідно до статті 116 Земе льного кодексу України, гром адяни та юридичні особи набу вають права власності та пра ва користування земельними д ілянками із земель державної або комунальної власності з а рішенням органів виконавчо ї влади або органів місцевог о самоврядування в межах їх п овноважень, визначених цим К одексом, або за результатами аукціону.

Отже, підставою для набуття зазначених прав на землю є пр ийняття рішень органами вико навчої влади чи органами міс цевого самоврядування у межа х їх компетенції щодо розпор ядження відповідною земель ною ділянкою. Навіть при набу тті права за результатами ау кціону це також відбувається за умови прийняття відповід ним органом рішення про прод аж (надання в користування) зе мельної ділянки (гл. 21 Земельн ого кодексу України).

Виникає право власності на земельну ділянку, а також пра во постійного користування т а право оренди земельної діл янки лише з моменту державно ї реєстрацію цих прав (стаття 125 Земельного кодексу України ).

Із адресованого Гайворонс ькою районною державною адмі ністрацією прокурору Гайвор онського району листа від 12.10.20 11 № 23-65/2 вбачається, що жодних до кументів, в тому числі рішень конкурсної комісії, розпоря джень голови районної держав ної адміністрації про наданн я дозволу на складання проек ту землеустрою, затвердження проекту землеустрою чи нада ння в оренду ТОВ "Інвестагрос ервіс" земельної ділянки пло щею 6,6 га земель сільськогоспо дарського призначення Мощен ської сільської ради не прий малось (а.с. 18).

Державним інспектором з ко нтролю за використанням та о хороною земель відділу Держк омзему у Гайворонському райо ні Білодідом С.В. в присутност і бухгалтера ТОВ "Інвестагро сервіс" Грубась Нелі Генадії вни проведено перевірку дотр имання вимог земельного зако нодавства, про що складено ак т від 05.08.2011.

Зазначеним актом встановл ено факт використання станом на 05.08.2011 ТОВ "Інвестагросервіс" земельних ділянок загальною площею 624,88 га на території Мощ енської сільської ради та в т ому числі площею 566,52 га на підс таві договорів оренди на зем ельні ділянки приватної влас ності, 6,6 га, 24,8 га, 12,57 га та 1 4,39 га на підставі тимчасових д оговорів оренди землі, заклю чних на рівні Мощенської сіл ьської ради всупереч вимог З емельного кодексу України.

Відповідно до статті 9 Закон у України "Про державний конт роль за використанням та охо роною земель" Державна інспе кція з контролю за використа нням та охороною земель і її т ериторіальні органи здійсню є державний контроль за вико ристанням та охороною земель у системі центрального орга ну виконавчої влади з питань земельних ресурсів шляхом, з окрема, проведення перевірок .

Згідно з Порядком плануван ня та проведення перевірок з питань здійснення державног о контролю за використанням та охороною земель, затвердж еного наказом Державного ком ітету України по земельних р есурсах від 12 грудня 2003 року № 312 , державний інспектор при про веденні перевірки: перевіряє наявність документів, що пос відчують право власності чи право користування земельно ю ділянкою; з'ясовує обставин и та суть скоєного порушення земельного законодавства; у становлює особу, яка здійсни ла порушення земельного зако нодавства. При проведенні вс іх видів перевірок державний інспектор складає акт перев ірки дотримання вимог земель ного законодавства за встано вленою формою, в якому зазнач аються, зокрема, обставини по рушення земельного законода вства.

За приписами статті 126 Земел ьного кодексу України право власності на земельну ділянк у посвідчується державним ак том, право постійного корист ування земельною ділянкою - д ержавним актом на право пост ійного користування, а право оренди земельної ділянки - до говором оренди землі, зареєс трованим відповідно до закон у.

Інших документів, що посвід чують право товариства з обм еженою відповідальністю "Інв естагросервіс" на спірну зем ельну ділянку, крім договору оренди від 18.01.2011 № 4, сторонами су ду не надано.

Поряд з цим, зважаючи на те, щ о договір оренди землі від 18.01.2 011 укладений з порушенням поря дку набуття права на землю, не містить всіх необхідних для даного виду договору істотн их умов, установлених ст. 15 Зак ону України "Про оренду землі ", а також враховуючи, що держа вна реєстрація цього договор у не проведена, такий договір є неукладеним з вищевикладе них підстав.

При цьому господарський су д враховує, що положення част ини другої статті 15 Закону Укр аїни "Про оренду землі", відпов ідно до яких недосягнення ст оронами згоди з усіх істотни х умов договору оренди землі є підставою для визнання йог о недійсним, застосуванню не підлягає, оскільки вказане с уперечить змісту частини пер шої статті 215 прийнятого пізні ше Цивільного кодексу Україн и, згідно з якою недійсним мож е бути визнано лише укладени й договір.

Неукладений договір не пор оджує для сторін договору пр ав та обов'язків, на досягненн я яких було спрямовано їх вол евиявлення при документальн ому оформленні договору, а от же товариство з обмеженою ві дповідальністю "Інвестагрос ервіс" не набуло статусу орен даря за договором від 18.01.2011 № 4.

Відповідно до пункту 8 Поста нови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 06.11.2009 "Про судову практику розгляду цивільних справ про визнання правочин ів недійсними" у разі, якщо на виконання юридично не укладе ного договору передчасно пер едано майно, між сторонами ви никають правовідносини внас лідок набуття, збереження ма йна без достатньої правової підстави. Тому, в такому випад ку можуть заявлятися лише ви моги, передбачені главою 83 кни ги п'ятої Цивільного кодексу України.

У відповідності до вимог ча стини 1 статті 1212 Цивільного ко дексу України особа, яка набу ла майно або зберегла його у с ебе за рахунок іншої особи (по терпілого) без достатньої пр авової підстави (безпідставн о набуте майно), зобов'язана по вернути потерпілому це майно . Особа зобов'язана повернути майно і тоді, коли підстава, н а якій воно було набуте, згодо м відпала.

За правилами частини 2 вказа ної статті положення цієї гл ави застосовуються незалежн о від того, чи безпідставне на буття або збереження майна б уло результатом поведінки на бувача майна, потерпілого, ін ших осіб чи наслідком події.

Статтею 1213 Цивільного кодек су України встановлено обов' язок набувача повернути поте рпілому безпідставно набуте майно в натурі.

Господарським судом не при ймаються заперечення відпов ідача, викладені у відзиві на позовну заяву, з огляду на нас тупне.

За твердженням відповідач а, йому не було відомо про розт ашування спірної земельної д ілянки (в межах чи за межами на селеного пункту), хто є розпор ядником даної земельної діля нки, оскільки оформленням до говору займалась безпосеред ньо Мощенська сільська рада.

Окрім того, відповідач зазн ачає, що ТОВ "Інвестагросерві с" щомісячно сплачує орендну плату за використання спірн ої земельної ділянки.

Спірна земельна ділянка ви користовується відповідаче м.

Поряд з тим, відповідач вказ ує стосовно того, що договір о ренди земельної ділянки від 18.01.2011 № 4 не було зареєстровано н алежним чином з тих підстав, щ о це була тимчасова угода, яку укладено до виготовлення вс іх необхідних для державної реєстрації договору оренди з емельної ділянки документи.

При цьому, доводи відповіда ча, викладені у відзиві на поз овну заяву, не спростовують п озовних вимог прокурора Гайв оронського району і, відпові дно, не звільняють відповіда ча від обов'язку повернути сп ірну земельну ділянку Гайвор онській районній державній а дміністрації.

Доказів повернення спірно ї земельної ділянки Гайворон ській районній державній адм іністрації товариством з обм еженою відповідальністю "Інв естагросервіс" суду не надан о, в матеріалах справи такі до кази також відсутні.

Факт використання даної зе мельної ділянки підтверджує сам відповідач у наданому ві дзиві на позов.

Крім того, відповідач вчини в дії по обробітку землі усві домлюючи при цьому, що термін договору оренди від 18.01.2011 сплив ає 18.01.2012. Доказів переукладення навіть даного договору не на дано.

Враховуючи зазначене вище , позовні вимоги про зобов'яза ння товариства з обмеженою в ідповідальністю "Інвестагро сервіс" повернути земельну д ілянку сільськогосподарськ ого призначення площею 6,6 га, м іж пайові дороги, що знаходят ься між такими земельними ча стками (паями) № 437- № 452, № 472-№482, № 493-№ 504, № 518- № 533, № 401- № 406, № 378 - № 410, № 369 - № 388 т а розташовані за межами насе леного пункту с. Мощене Гайво ронській районній державній адміністрації шляхом її зві льнення є обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню.

За правилами статті 49 Госпо дарського процесуального ко дексу України (в редакції, чин ній на момент подання позову до суду) державне мито, від сп лати якого позивач у встанов леному порядку звільнений, с тягується з відповідача в до ход бюджету. Витрати на інфор маційно-технічне забезпечен ня судового процесу покладаю ться на відповідача.

Положення Закону України "П ро судовий збір", який набрав ч инності з 01.11.2011, застосуванню не підлягають, оскільки позовн у заяву подано до господарсь кого суду до зазначеної дати .

Керуючись ст.ст. 33, 34, 44, 49, 75, 82, 84, 85, 116, 1 17 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольни ти повністю.

Зобов'язати товариство з об меженою відповідальністю "Ін вестагросервіс" (26333, Кіровогра дська область, Гайворонський район, с. Могильне, пров. Садовий, 2, ідентифікаці йний код 30418454) повернути земель ну ділянку сільськогосподар ського призначення площею 6,6 г а, між пайові дороги, що знаход яться між такими земельними частками (паями) № 437- № 452, № 472-№482, № 4 93-№ 504, № 518- № 533, № 401- № 406, № 378 - № 410, № 369 - № 388 та розташовані за меж ами населеного пункту с. Моще не Гайворонській районній де ржавній адміністрації (26300, Кір овоградська область, м. Гайво рон, пл. Радянська, 5, ідентифік аційний код 04055305) шляхом її звіл ьнення.

Наказ видати після набранн я рішенням законної сили.

Стягнути з товариство з обм еженою відповідальністю "Інв естагросервіс" (26333, Кіровоград ська область, Гайворонський район, с. Могильне, пров. Садовий, 2, ідентифікаці йний код 30418454) в доход державно го бюджету (отримувач коштів - УДК у м. Кіровограді, банк отр имувача - ГУДКУ у Кіровоградс ькій області, МФО 823016, № рахунку : 31115095700002, ідентифікаційний код: 241 45329, код бюджетної класифікаці ї: 22090200 "Державне мито, не віднес ене до інших категорій") - 85,00 грн державного мита.

Наказ видати після набранн я рішенням законної сили.

Стягнути з товариство з обм еженою відповідальністю "Інв естагросервіс" (26333, Кіровоград ська область, Гайворонський район, с. Могильне, пров. Садовий, 2, ідентифікаці йний код 30418454) в доход державно го бюджету (отримувач коштів - УДК у м. Кіровограді, банк отр имувача - ГУДКУ у Кіровоградс ькій області, МФО 823016, № рахунку : 31214264700002, ідентифікаційний код: 241 45329, код бюджетної класифікаці ї: 22050003 "Надходження від оплати в итрат з інформаційно-технічн ого забезпечення розгляду сп рав у судах (місцеві господар ські та апеляційні господарс ькі суди)" - 236,00 грн витрат на інф ормаційно-технічне забезпеч ення судового процесу.

Наказ видати після набранн я рішенням законної сили.

Рішення господарського су ду набирає законної сили піс ля закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апе ляційну скаргу не було подан о. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після розгляду справи ап еляційним господарським суд ом.

Рішення може бути оскаржен е протягом десяти днів з дня й ого підписання до Дніпропетр овського апеляційного госпо дарського суду через господа рський суд Кіровоградської о бласті.

Суддя В.Г. Кабакова

Повне рішення складено 30.1 2.2011.

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення27.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20459740
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/2008/11

Ухвала від 30.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Рішення від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 09.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні