Ухвала
від 14.07.2011 по справі 8/240
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 8/240 14.07.11

за позовом Управ ління державної служби охоро ни при ГУ МВС України в м. Києв і

до Закр итого акціонерного товарист ва “Компані “Росток”

третя особа Приват не акціонерне товариство “Ст рахова компанія “Українська страхова група”

про від шкодування 17916,81 грн.

Суддя В.С. Катрич

Представники сторін:

від позивача: ОСОБА _1. предст. за дов. № 24/14-2120/Ан. від 2 3.04.10 р.

від відповідача: ОСОБ А_2. предст. за дов. № 721-06 від 19.04.11 р .

від третьої особи: не з' я вився

ВСТАНОВИВ:

Управління державної с лужби охорони при ГУ МВС Укра їни в м. Києві звернулося до Го сподарського суду м. Києва з п озовом до Закритого акціонер ного товариства “Компанія “Р осток”, третя особа Приватне акціонерне товариство “Стра хова компанія “Українська ст рахова група”про відшкодува ння 17916,81 грн.

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 31.05.2011 р. було поруш ено провадження по справі № 8/2 40, розгляд справи призначено н а 30.06.2011 р. в судовому засіданні, з обов' язано сторони виконат и певні дії.

В судове засідання від 30.06.2011 р . представники з'явилися.

Ухвалою Господарсько го суду міста Києва відкладе но розгляд справи на 14.07.2011 р.

В судовому засіданні 14. 07.2011 р. було сторонами подано пі дписану мирову угоду на затв ердження.

Судом встановлено, що миро ва угода складена сторонами відповідно до ст. ст. 78. 121 ГПК Укр аїни, підписана керівниками позивача і відповідача та ск ріплена печатками сторін.

Укладена між Управлінням д ержавної служби охорони при ГУМВС України та Закритим ак ціонерним товариством “Комп анія “Росток” мирова угода м істить наступні умови:

“Упрвління державної служ би охорони при Головному упр авлінні МВС України в м.Києві (далі за текстом іменується - “позивач”), в особі Начальник а управління А.М. Андрієвсько го, з однієї сторони, та публіч не акціонерне товариство “Ко мпанія Росток”(далі за текст ом - “відповідач”), в особі Гол ови Правління Коновалова Сер гія Володимировича, що діє на підставі' статуту, з другої ст орони, (разом іменовані “Стор они”, а кожна окремо “Сторона 1”), які є сторонами у справі № 8/ 240, що розглядається в Господа рському суді м.Києва за позов ом позивача (позовна заява ві д 05.05.2011 року) про відшкодування шкоди заподіяної в результат і зіткнення транспортних зас обів в сумі 17 916, 81 ( сімнадцять ти сяч девятсот шістнадцять) гр н. 81 коп, керуючись статтею 78 Го сподарського процесуальног о кодексу України, уклали цю м ирову угоду на стадії судово го розгляду на зазначених ни жче умовах: цією мировою угод ою сторони підтверджують нас тупне:

1. Відповідач визнає шкоду завдану автомобілю позивача внаслідок ДТП спричиненого автомобілем відповідача у ро змірі 17 916, 81 (сімнадцять тисяч де в' ятсот шістнадцять) грн. 81 к оп., та зобов'язується сплачув ати її Позивачу з липня

№ Календарний місяць Сума оплати (гривень)

п/п

1 Липень 201 1 року 4479,20

2 Серпень 2011 року 4479,20

3 Вересень 2011 року 4479,20

4 Жовтень 201 1 року 4479,21

2. Відповідач зобо в'язується протягом 10-ти банкі вських днів від дня набрання чинності цією мировою угодо ю відшкодувати позивачу спла чені ним за подачу позовної з аяви до Господарського суду м. Києва суми державного мита в розмірі 179,17 (сто сімдесят дев 'ять тисяч ) грн. 17 коп. та витрат на інформаційно-технічне за безпечення в розмірі 236 грн. (дв істі тридцять шість) грн. 00 коп ., а всього в загальній сумі 415, 17 (чотириста п'ятнадцять ) грн. 17 к оп.

3. Сплата визначених пунктами 1, 2 цієї мирової угод и сум здійснюється Відповіда чем шляхом перерахування гро шових коштів у безготівковій формі на поточний рахунок по зивача за реквізитами, зазна ченими в пункті 10 цієї мирової угоди.

4. За порушення відпо відачем строку сплати платеж ів, зазначених в пункті 1, 2 цієї мирової угоди. відповідач зо бов'язується сплатити позива чу пеню в розмірі подвійної о блікової ставки Національно го Банку України, яка діяла в п еріод прострочення, від суми простроченого платежу за ко жний день такого простроченн я.

5. Сторони домовилис ь, що з моменту набрання чинно сті цією мировою угодою, та за умови належного її виконанн я. позивач та відповідач не ма тимуть одне до одного жодних претензій майнового (грошов ого) та немайнового характер у, що стосуються предмету спо ру по справі № 8/240.

6. Позивач і відповід ач заявляють, що ні в процесі у кладання цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умо в не були, не будуть і не можут ь бути порушені права будь-як их третіх осіб, в тому числі й держави.

7. Ця мирова угода наб ирає чинності з моменту її пі дписання позивачем і відпові дачем та затвердження Господ арським судом м. Києва і діє до повного виконання відповіда чем передбачених цією мирово ю угодою грошових зобов'язан ь.

8. Ця мирова угода скл адена у трьох примірниках, що мають однакову юридичну сил у, по одному для кожної із стор ін цієї мирової угоди, та один примірник якої залишається у матеріалах справи № 8/240 Госпо дарського суду м. Києва.

9. Ця мирова угода міс тить дві сторінки підписані уповноваженими особами та ск ріплені печатками сторін по одному екземпляру для кожної сторони.”

Відповідно до ч. ч. 1-4 ч. 1 ст. 78 ГП К України відмова позивача в ід позову, визнання позову ві дповідачем і умови мирової у годи сторін викладаються в а дресованих господарському с уду письмових заявах, що долу чаються до справи. Ці заяви пі дписуються відповідно позив ачем, відповідачем чи обома с торонами. До прийняття відмо ви позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз 'яснює сторонам наслідки від повідних процесуальних дій. перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у предста вників сторін. Мирова угода м оже стосуватися лише прав і о бов'язків сторін щодо предме ту позову. Про прийняття відм ови позивача від позову або п ро затвердження мирової угод и сторін господарський суд в иносить ухвалу.

Розглянувши подану заяву і мирову угоду, заслухавши у су довому засіданні пояснення п редставників стягувача та бо ржника, суд дійшов висновків , що мирова угода підписана уп овноваженими особами, а її зм іст не суперечить чинному за конодавству України і не зач іпає інтересів інших осіб, у з в'язку з чим суд вважає за можл иве подану заяву задовольнит и і затвердити укладену стор онами мирову угоду.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо ст орони уклали мирову угоду і в она затверджена господарськ им судом.

За таких обставин, провадже ння у справі підлягає припин енню.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 78, п. 7 ч. 1 ст. 80, ст. 86 ГПК Укр аїни, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угод у у справі 8/240 укладену між Упра влінням державної служби охо рони при ГУМВС України та Зак ритим акціонерним товариств ом “Компанія “Росток”у насту пній редакції:

“Управління державної сл ужби охорони при Головному у правлінні МВС України в м. Киє ві (далі за текстом іменуєтьс я - “Позивач”), в особі Начальн ика управління А.М.Андрієвсь кого, з однієї сторони, та

Публічне акціонерне товар иство “Компанія Росток”(далі за текстом - “Відповідач”), в о собі Голови Правління Конова лова Сергія Володимировича, що діє на підставі статуту, з д ругої сторони, (разом іменова ні “Сторони”, а кожна окремо “ Сторона”), які є сторонами у сп раві № 8/240, що розглядається в Г осподарському суді м. Києва з а позовом позивача (позовна з аява від 05.05.201 1 року) про відшкод ування шкоди завданої ДТП в с умі 17 916. 81 ( сімнадцять тисяч дев ' ятсот шістнадцять) грн. 81 ко п.,керуючись статтею 78 Господа рського процесуального коде ксу України, уклали цю мирову угоду на стадії судового роз гляду на зазначених нижче ум овах: цією мировою угодою сто рони підтверджують наступне :

1. Відповідач визнає шкоду завдану автомобілю позивача внаслідок ДТП спричиненого автомобілем відповідача у ро змірі 17 916, 81 (сімнадцять тисяч де в' ятсот шістнадцять) грн. 81 к оп, та зобов'язується сплачув ати її позивачу з липня

№ п/п Календарний .місяць Сума оплати (гривень)

1 Липень 2011 року 4479,20

2 Серпень 201 1 року 4479, 20

3 Вересень 2011 року 4479,20

4 Жовтень 201 1 року 4479,21

2. Відповідач зобов'я зується протягом 10-ти банківс ьких днів від дня набрання чи нності цією мировою угодою в ідшкодувати позивачу сплаче ні ним за подачу позовної зая ви до Господарського суду м. К иєва суми державного мита в р озмірі 179. 17 (сто сімдесят дев'ят ь тисяч ) грн. 17 коп. та витрат на інформаційно-технічне забез печення в розмірі 236 грн. (двіст і тридцять шість) грн. 00 коп., а в сього в загальній сумі 415, 17 (чот ириста п'ятнадцять ) грн. 17 коп.

3. Сплата визначених пу нктами 1, 2 цієї мирової угоди с ум здійснюється відповідаче м шляхом перерахування грошо вих коштів у ' безготівковій ф ормі на поточний рахунок поз ивача за реквізитами, зазнач еними в пункті 10 цієї мирової угоди.

За порушення відповідачем строку сплати платежів, зазн ачених в пункті 1, 2 цієї мирово ї угоди, відповідач зобов'язу ється сплатити позивачу пеню в розмірі подвійної обліков ої ставки Національного Банк у України, яка діяла в період п рострочення, від суми простр оченого платежу за кожний де нь такого прострочення.

4. Сторони домовились, щ о з моменту набрання чинност і цією мировою угодою, та за ум ови належного її виконання. п озивач та відповідач не мати муть одне до одного жодних пр етензій майнового (грошового ) та немайнового характеру, що стосуються предмету спору п о справі № 8/240.

5. Позивач і відповідач заявляють, що ні в процесі укл адання цієї мирової угоди, ні з процесі виконання її умов н е були, не будуть і не можуть б ути порушені права будь- яких третіх осіб, в тому числі й де ржави.

6. Ця мирова угода набир ає чинності з моменту її підп исання позивачем та відпові дачем, затверджена Господарс ьким судом м. Києва і діє до по вного виконання відповідаче м передбачених цією мировою угодою грошових зобов'язань.

7. Ця мирова угода склад ена у трьох примірниках, що ма ють однакову юридичну силу, п о одному для кожної із сторін цієї мирової угоди, та один пр имірник якої залишається у м атеріалах справи № 8/240 Господа рського суду м. Києва.

8. Ця мирова угода місти ть дві сторінки підписані уп овноваженими особами та скрі плені печатками сторін по од ному екземпляру для кожної с торони.

9. Ця мирова угода міс тить дві сторінки підписані уповноваженими особами та ск ріплені печатками сторін по одному екземпляру для кожної сторони.”

Припинити провадження у справі.

Суддя В.С. К атрич

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено05.01.2012
Номер документу20532416
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/240

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Хрімлі О.Г.

Ухвала від 16.09.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 27.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Катрич В.С.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні