Постанова
від 22.04.2011 по справі 2-а-28/11
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2-а-28/11

Постанова

іменем України

22.04.2011

Деснянський районний суд м . Києва в складі:

головуючого - судді - Сенюти В.О.

при секретарі - Бузовері А.О.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1

представника відповідача - Кунєва З.Ю.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Києві с праву за адміністративним по зовом ОСОБА_3 до Т.в.о. першо го заступника начальника Киї вської регіональної митниці Руденко Костянтина Олекса ндровича про скасування по станови про порушення митних правил, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_3 зв ернувся до суду з адміністра тивним позовом до відповідач а про скасування постанови п ро порушення митних правил.

Свої вимоги мотивує т им, що відносно нього постано вою від 27.10.2009 року про порушення митних правил т.в.о. першого з аступника начальника Київсь кої регіональної митниці - начальника СБК та МПМ Руден ко К.О. на позивача було накл адено адміністративне стягн ення у вигляді штрафу у розмі рі 8.500 грн. за порушення митних правил, передбачених ст. 355 Мит ного кодексу України.

Підставою притягненн я до адміністративної відпов ідальності стало вчинення н еправомірного зменшення роз міру податків та зборів при з аповненні митних документів посадовими особами ТОВ «Маг нето» при оформленні товару у вільний обіг на Київській р егіональній митниці. Директо ром ТОВ «Магнето» є ОСОБА_3

Позивач не погоджуєт ься з вказаною постановою, об ґрунтовуючи це тим, що у обов' язок менеджера-логістики ТОВ «Магнето» входило декларува ння вантажів, саме тому на поз ивача не мали складати прото кол та виносити постанову пр и притягнення до адміністрат ивної відповідальності. Крі м того, позивач посилається н а те, що його було притягнуто д о адміністративної відповід альності із порушенням строк ів накладення адміністратив ного стягнення.

В судовому засіданні представник позивача повніс тю підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити в пов ному обсязі, скасувати поста нову про притягнення ОСОБА _3 до адміністративної відп овідальності за ст. 355 Митного кодексу України у вигляді ш трафу в розмірі 8.500 грн.

Представник відповід ача проти адміністративного позову заперечувала у повно му обсязі. Пояснила, що 02.06.2008 рок у в зоні дії Львівської митни ці на митну територію Україн и з Німеччини був ввезений ле гковий автомобіль пасажирсь кий - марки BMW-X 5, номер кузова НОМЕР_1, новий, 2008 року вигот овлення, з двигуном об' ємом 4799 см.куб., виробник MFD BY Bayerische Motorenwerke, ( Німеччина) на адресу ТОВ «Маг нето», факт. Адреса: м. Київ, вул . Гришка, 3А, код ЄДРОПОУ 32821471.

06.05.2009 року було направле но запит до Укрбюро Інтерпол у Міністерства Внутрішніх Сп рав України з метою підтверд ження або спростування факту реєстрації вищевказаного ав томобіля на території інозем них держав. 05.08.2009 року Київська регіональна митниця отримал а відповідь, де зазначено, що в казаний автомобіль перебува в на реєстраційному обліку в Сполучених Штатах Америки, т обто є не новим, а таким, що був у використанні. У зв' язку із неправдивою інформацією роз мір податків та зборів було з меншено, різниця складає 125.286 г рн. 93 коп. На підставі отримано ї інформації, директора ТОВ « Магнето» було притягнуто до адміністративної відповіда льності.

Вислухавши пояснення сторін, вивчивши письмові ма теріали справи, суд приходит ь до висновку, що позовні вимо ги ОСОБА_3 не підлягають з адоволенню з наступних підст ав.

Судом встановлено, що 21.08.2009 року інспектором операти вного відділу служби боротьб и з контрабандою та порушенн ям митних правил Київської р егіональної митниці Конєв им В.О. складено протокол пр о порушення митних правил № 539 /10000/09 відносно директора ТОВ «М агнето» ОСОБА_3, в діях яко го вбачається порушення митн их правил, передбачених ст. 255 М итного кодексу України, а сам е вчинення дій, що призвели до надання митному органу доку ментів з неправдивими відомо стями як підстави для зменше ння розміру податків і зборі в у строк, встановлений закон одавством, а також інші проти правні дії, що спричинили нед обори податків і зборів.

Постановою ГВПМ ДПІ Г олосіївського району м. Києв а від 02.10.2009 року відмовлено у по рушенні кримінальної справи відносно директора ТОВ «Маг нето» ОСОБА_3

27.10.2009 року постановою т. в.о. першого заступника начал ьника Київської регіонально ї митниці Руденко К.О. - п осадову особу - директора ТОВ «Магнето» ОСОБА_3 визнано винним в порушенні митних пр авил, передбачених ст. 355 Митно го кодексу України та наклад ено адміністративне стягнен ня у вигляді штрафу у розмірі 8.500 грн.

Доводи представника позивача, що під час винесенн я постанови були пропущені с троки накладення адміністра тивного стягнення є безпідс тавними, виходячи з наступно го.

Відповідно до ч. 2 ст. 328 М итного кодексу України у раз і відмови в порушенні кримін альної справи або закриття к римінальної справи, але при н аявності в діях порушника оз нак адміністративного право порушення адміністративне с тягнення може бути накладено не пізніш як через місяць з дн я прийняття рішення про відм ову в порушенні кримінальної справи або про її закриття.

Враховуючи те, що пост анова про відмову в порушенн і кримінальної справи була в инесена 02.10.2009 року, а постанова про притягнення до адміністр ативної відповідальності - 27.10.2009 року, тому підстав вважат и строки порушеними немає.

У відповідності до ст . 251 КУпАП доказами у справі пр о адміністративне правопору шення є будь-які фактичні дан і, на основі яких у визначеном у законом порядку орган (поса дова особа) встановлює наявн ість чи відсутність адмініст ративного правопорушення, ви нність даної особи в його вчи ненні та інші обставини, що ма ють значення для правильного вирішення справи.

Підставою для винесе ння постанови про притягненн я до адміністративної відпов ідальності за порушення митн их правил є лист Укрбюро Інте рполу МВС України отримані К иївської регіональною митни цею про те, що згідно з наявною у відкритих джерелах інформ ацією автомобіль марки BMW-X 5, но мер кузова НОМЕР_1, новий, 20 08 року виготовлення, з двигуно м об' ємом 4799 см.куб., виробник MFD BY Bayerische Motorenwerke перебував не реєстр аційному обліку у США, тобто є таким, що був у використанні.

Таким чином, наведене свідчить, що винесена постан ова від 27.10.2009 року про порушення митних правил № 539/10000/09 винесена на законних підставах.

За таких обставин, суд вважає, що доводи представни ка позивача є необґрунтовани ми та розцінює їх як намір уни кнути відповідальності за вч инене правопорушення.

Оскільки судом при розгляд і справи порушень законодавс тва, перевищення службових п овноважень т.в.о. першого заст упника начальника Київської регіональної митниці Руде нко К.О., невідповідності по станови вимогам законодавст ва не встановлено, а тому підс тав для задоволення позову ОСОБА_3 суд не вбачає.

На підставі викладен ого, керуючись ст.ст. 10, 11, 17, 71, 158-163, 171-2 Кодексу адміністративного с удочинства України, ст. 355 Митн ого кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні позовн их вимог ОСОБА_3 до т.в.о. пе ршого заступника начальника Київської регіональної митн иці Руденко Костянтина Оле ксандровича про скасуванн я постанови про порушення ми тних правил - відмовити.

Постанова набирає за конної сили з моменту її прог олошення, є остаточною і оска рженню не підлягає.

Головуючий:

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.04.2011
Оприлюднено13.01.2012
Номер документу20730126
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-28/11

Ухвала від 23.03.2023

Адміністративне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Постанова від 11.08.2011

Адміністративне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Горегляд О.І.

Ухвала від 10.06.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Прикіпєлова Л. В.

Ухвала від 06.01.2011

Адміністративне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 13.01.2011

Адміністративне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 11.03.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 30.04.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 15.07.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Постанова від 21.01.2011

Адміністративне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Князєва Н. В.

Ухвала від 04.12.2009

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Прикіпєлова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні