Постанова
від 05.12.2011 по справі 4-2715/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

05.12.2011

Справа № 4-2715

2011 рік

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 грудня 2011 року Ленінсь кий районний суд м. Вінниці

в складі головуючого судді Вишара І.Ю.

при секретарі Пишному О.В.

за участю прокурора Грималюка В.В..

розглянувши у відкритому с удовому засіданні скаргу О СОБА_1 на постанову помічни ка прокурора Ленінського рай ону м. Вінниці Слісарчука О.М. на постанову про відмову в по рушенні кримінальної справи від 31.10.2011 року, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою помічника п рокурора Ленінського району м. Вінниці Слісарчука О.М. від 31.10.2011 року відмовлено в порушен ні кримінальної справи відно сно оперуповноваженого СКР Л енінського РВ ВМУ старшого л ейтенанта міліції ОСОБА_9 та слідчого СВ Ленінського Р В Цимбала Я.О., на підставі ст. 6 п. 2 КПК України за відсутністю складу злочину.

ОСОБА_5 не погодившись із постановою звернулась зі ск аргою до Ленінського районно го суду м. Вінниці про скасува ння постанови про відмову в п орушенні кримінальної справ и.

В судовому засіданні скарж ник скаргу підтримала та про сила її задовольнити.

Прокурор в судовому засіда нні заперечував щодо задовол ення скарги, оскільки оскарж увана постанова винесена з д отриманням вимог КПК України .

Суд, вислухавши пояснення с каржника, думку прокурора, ви вчивши матеріали справи, при йшов до висновку, що скарга не обґрунтована, а тому задовол енню не підлягає з наступних підстав.

Постановою заступника пом ічника прокурора Ленінськог о району м. Вінниці Слісарчук а О.М. від 31.10.2011 року відмовлено в порушенні кримінальної спра ви відносно неправомірних ді й оперуповноваженого СКР Лен інського РВ ВМУ старшого лей тенанта міліції ОСОБА_9 та слідчого СВ Ленінського РВ Ц имбала Я.О., на підставі ст. 6 п. 2 К ПК України за відсутністю ск ладу злочину.

В своїй скарзі ОСОБА_1 за значає, що помічником прокур ора Ленінського району м. Він ниці Слісарчуком О.М. було зді йснено поверхово перевірку ї ї скарги, не було з' ясовано о станнім питання щодо виклику ОСОБА_1 до оперуповноваже ного карного розшуку Ленінсь кого РВ ВМУ УМВС України у Він ницької області ОСОБА_9, а також фіксування даного вик лику.

Крім того, в своїй скарзі О СОБА_7 звертає увагу, що помі чником прокурора Ленінськог о району м. Вінниці Слісарчук ом О.М. не було здійснено перев ірку її скарги, а в основу прий нятого рішення він поклав ли ше перевірку скарги її доньк и, ОСОБА_7

Проте, як вбачається з поста нови про відмову в порушенні кримінальної справи від 31.10.2011 р оку помічника прокурора Лені нського району м. Вінниці Слі сарчука О.М. 20.10.2011 року вироком Л енінського районного суду м. Вінниці ОСОБА_8 визнано в инним у вчиненні злочинів, пе редбачених ч.2,3 ст. 190, ч.2,3 ст. 358 КК У країни та засуджено до 5 років позбавлення волі. ОСОБА_7 приймала участь у вказаній с праві в якості свідка.

В судовому засіданні при ро згляді кримінальної справи п о обвинуваченню ОСОБА_8 пі д час допиту свідка ОСОБА_7 остання пояснила, що на досуд ового слідства нею були дані неправдиві показання, які пі дтверджували вину ОСОБА_8 в інкримінованих йому злочи нів, оскільки оперуповноваже ний Ленінського РВ ВМУ УМВС У країни у Вінницькій області ОСОБА_9 чинив на неї мораль ний та психологічний тиск, то му вона була змушена давати п оказання, які не відповідают ь дійсності.

При винесенні вироку судом були враховані показання св ідка ОСОБА_7, які остання н адавала на досудовому слідст ві, які підтверджували вину ОСОБА_8 у вчиненні злочинів , передбачених ч.2,3 ст. 190, ч.2,3 ст. 358 К К України, та залишені поза ув агою показання останньої, а с аме те, що показання надані на досудовому слідстві не відп овідають дійсності та були р озцінені судом так, що останн я намагається допомогти ОС ОБА_8 в уникненні від кримін альної відповідальності.

По вказаному факту було про ведено перевірку щодо неправ омірних дій оперуповноважен ого Ленінського РВ ВМУ УМВС У країни у Вінницькій області ОСОБА_9 щодо неправомірни х дій.

Під час проведення вказано ї перевірки було допитано оп еруповноваженого Ленінсько го РВ ВМУ УМВС України у Вінни цькій області ОСОБА_9 та б уло з' ясовано, що останній б удь-якого мотального та псих ологічного тиску на свідка ОСОБА_7 не чинив, показання н а досудовому слідстві вона д авала добровільно. Крім того , перед тим, як відібрати показ ання у свідка ОСОБА_7 опер уповноважений ОСОБА_9 пис ьмово попередив останню за к римінальну відповідальніст ь, згідно ст.384, ст. 385 КК України з а дачу завідомо неправдивих показань та відмову від дава ння показань, на що ОСОБА_7 погодилась, поставивши свій підпис.

Крім того, при винесенні пос танови про відмову в порушен ні кримінальної справи від 31.1 0.2011 року помічником прокурора Ленінського району м. Вінниц і Слісарчуком О.М. було дотрим ано вимог ст. 130 КПК України.

Аналізуючи зібрані докази , суд приходить до висновку, що помічник прокурора Ленінськ ого району м. Вінниці Слісарч ук О.М. при прийнятті постанов и від 31.10.2011 року про відмову в по рушенні кримінальної справи , дотримався вимог статі 99 КПК України та діяв в межах повно важень, передбачених ст. 227 КПК України.

З наведених підстав суд при ходить до висновку про залиш ення ОСОБА_1 на постанову помічника прокурора Ленінсь кого району м. Вінниці Слісар чука О.М. на постанову про відм ову в порушенні кримінальної справи від 31.10.2011 року, без задов олення.

На підставі наведеного , керуючись ст. 236-2 КПК України, с уд, -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 на п останову помічника прокурор а Ленінського району м. Вінни ці Слісарчука О.М. на постанов у про відмову в порушенні кри мінальної справи від 31.10.2011 року , залишити без задоволення.

Постанова суду може бути ос каржена до Апеляційного суду протягом семи діб.

Суддя:

СудЛенінський районний суд м.Вінниці
Дата ухвалення рішення05.12.2011
Оприлюднено19.01.2012
Номер документу20794862
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2715/11

Постанова від 05.12.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Вишар І. Ю.

Постанова від 05.12.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Вишар І. Ю.

Постанова від 06.06.2011

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні