Ухвала
від 22.09.2008 по справі 8/41-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/41-08

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

22.09.08           Справа №8/41-08.

Господарський суд Сумської області у складі судді Лугової Н.П., розглянувши матеріали справи № 8/41-08, порушеної  за заявою кредитора – Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м.Суми (40024, м.Суми, вул.Харківська, 35, код 22977095) до боржника – Приватного підприємства «Агросвіт» (40024, м.Суми, пр-т М.Лушпи, 22, кв.119, код 31162844), про визнання боржника банкрутом, -  

За участю представників  сторін:

від кредитора – Самойленко А.С.         

від боржника –не з”явився

Ліквідатор – не з»явився  

                                                                     ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 04.02.2008р. було порушено провадження у справі № 8/41-08  за заявою кредитора – Управління Пенсійного фонду України в Зарічному районі м. Суми про визнання боржника – Приватного підприємства «Агросвіт» -  банкрутом,  відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

    Постановою господарського суду 24.03.2008 року боржника - Приватне підприємство «Агросвіт» було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором боржника  Наумову Ольгу Василівну (ліцензія серії АБ № 216964 від 27.04.2005р.).  

До господарського суду надійшло клопотання арбітражного керуючого Наумової О.В. за № 562 від 07.08.2008р., в якому він просить зобов”язати директора  Приватного підприємства «Агросвіт» Якушенка Олександра Івановича передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.   

У відповідності до ст.25 Закону України “Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  з дня призначення  ліквідатора  до нього  переходять  права керівника (органів управління)  юридичної  особи  - банкрута. Протягом 15 днів  з дня призначення  ліквідатора   відповідні  посадові особи  банкрута  зобов”язані  передати бухгалтерську  та іншу документацію  банкрута, печатки і штампи, матеріальні цінності  банкрута  ліквідатору.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання ліквідатора та зобов”язати директора Приватного підприємства «Агросвіт» Якушенка Олександра Івановича передати бухгалтерську  та іншу документацію  банкрута, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору, а саме:  бухгалтерські, статистичні і податкові документи та звітність, якими підтверджувалась підприємницька діяльність підприємства-банкрута – Приватного підприємства «Агросвіт», а саме: головні книги; податкові декларації, звіти по сплаті податків та інших обов'язкових платежів; баланси, річні та квартальні звіти з додатковими (формами) до них; договори; касові книги; журнал реєстрації довіреностей чекові книжки; журнали-ордери; вихідна документація (листи); довідка про наявність дебіторської та кредиторської заборгованості; книга по заробітній платі; книга або оборотні відомості по обліку виробничих фондів і основних засобів; книга обліку розрахунків; номера   поточних,  депозитних  та  інших  рахунків   банкрута.   Найменування  та  реквізити банківських установ в яких обслуговувалося Приватне підприємство «Агросвіт», відомості про організації, в статутному фонді яких присутня доля Приватного підприємства «Агросвіт»,  довідку про  фактичну чисельність  працівників підприємства (штатний  розклад)  на день відкриття ліквідаційної процедури, а також відомості про заборгованість перед ними, якщо така мається; іншу бухгалтерську, статистичну і податкову документацію (звітність).

Установчу документацію, а саме: заяву на реєстрацію (реєстраційну картку) юридичної особи; відомості щодо формування статутного фонду підприємств; довідку про взяття на облік платників податку; іншу установчу документацію.

Попередити  гр. Якушенка О.І.,  що у разі ухилення  від виконання  зазначених обов”язків   у відповідності до чинного законодавства до нього будуть застосовані штрафні санкції.

Керуючись ст. 25 Закону України “Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                             УХВАЛИВ:

1.Заяву ліквідатора Наумової О.В. про  зобов”язання  директора Приватного підприємства «Агросвіт» Якушенка Олександра Івановича передати бухгалтерську  та іншу документацію  банкрута, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору - задовольнити.

2. Зобов”язати директора Приватного підприємства «Агросвіт» Якушенка Олександра Івановича (40024, м.Суми, пр-т М.Лушпи, буд.22, кв.119, код 31162844) передати бухгалтерську  та іншу документацію  банкрута, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору, а саме:  бухгалтерські, статистичні і податкові документи та звітність, якими підтверджувалась підприємницька діяльність підприємства-банкрута – Приватного підприємства «Агросвіт», а саме: головні книги; податкові декларації, звіти по сплаті податків та інших обов'язкових платежів; баланси, річні та квартальні звіти з додатковими (формами) до них; договори; касові книги; журнал реєстрації довіреностей чекові книжки; журнали-ордери; вихідна документація (листи); довідка про наявність дебіторської та кредиторської заборгованості; книга по заробітній платі; книга або оборотні відомості по обліку виробничих фондів і основних засобів; книга обліку розрахунків; номера   поточних,  депозитних  та  інших  рахунків   банкрута.   Найменування  та  реквізити банківських установ в яких обслуговувалося Приватне підприємство «Агросвіт», відомості про організації, в статутному фонді яких присутня доля Приватного підприємства «Агросвіт»,  довідку про  фактичну чисельність  працівників підприємства (штатний  розклад)  на день відкриття ліквідаційної процедури, а також відомості про заборгованість перед ними, якщо така мається; іншу бухгалтерську, статистичну і податкову документацію (звітність).

Установчу документацію, а саме: заяву на реєстрацію (реєстраційну картку) юридичної особи; відомості щодо формування статутного фонду підприємств; довідку про взяття на облік платників податку; іншу установчу документацію.

   3. Попередити   гр. Якушенка О.І.,  що у разі ухилення  від виконання  зазначених обов”язків   у відповідності до чинного законодавства до нього будуть застосовані штрафні санкції.  

4. Ухвалу надіслати гр. Якушенку О.І., боржнику,  ліквідатору та ДВС   

СУДДЯ                                                                              Н.П. ЛУГОВА

                    

Дата ухвалення рішення22.09.2008
Оприлюднено05.10.2008
Номер документу2081866
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом, -  

Судовий реєстр по справі —8/41-08

Постанова від 16.12.2008

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 24.11.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 30.10.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Постанова від 02.10.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Гpeйц K.B.

Ухвала від 16.10.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 22.09.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 23.09.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Ухвала від 08.09.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Гpeйц K.B.

Ухвала від 18.08.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лугова Н.П.

Судовий наказ від 26.06.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні