Ухвала
від 08.09.2008 по справі 9/101/08
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

9/101/08

ВИЩИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  УКРАЇНИ

           УХВАЛА          

        

08 вересня 2008 р.                                                                                   № 9/101/08  

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

головуючого:суддів:

Полякова Б.М.,Коваленка В.М.,Продаєвич Л.В.

перевіривши матеріали касаційної скаргиТовариства з обмеженою відповідальністю "Терем Миколаїв"

на постанову

Одеського апеляційного господарського суду від 17.06.2008

у справі№ 9/101/08 господарського суду Миколаївської області

за позовомОб'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Політ", м. Миколаїв

до

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачаТовариства з обмеженою відповідальністю "Терем Миколаїв", м. МиколаївРеєстраційна палата виконкому Миколаївської міської ради, м. Миколаїв

проскасування державної реєстрації

ВСТАНОВИВ:

Подана Товариством з обмеженою відповідальністю "Терем Миколаїв" касаційна скарга не відповідає вимогам розділу ХІІ1 Господарського процесуального кодексу України, не приймається до розгляду і підлягає поверненню скаржнику.

За приписами частини 4 статті 111 Господарського процесуального кодексу України до касаційної скарги додаються, зокрема, докази сплати державного мита.

Ненадання скаржником доказів сплати державного мита за подання касаційної скарги зумовлює повернення касаційної скарги без розгляду на підставі пункту 4 частини 1 статті 1113 Господарського процесуального кодексу України.

Як вбачається за матеріалів касаційної скарги, ТОВ "Терем Миколаїв" докази сплати державного мита не надає, більш того просить Вищий господарський суд України "дати вказівку звільнити від сплати державного мита, у зв'язку з тим, що товариство на рахунку не має жодної копійки…"

У статті 1 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" зазначено, що платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи. Статтею 4 вказаного Декрету встановлені пільги щодо сплати державного мита, проте, скаржник не підпадає під жодну категорію, визначену в цій статті. Декретом передбачено право місцевих Рад народних депутатів встановлювати додаткові пільги для окремих платників щодо сплати державного мита, яке зараховується до місцевих бюджетів, та право Міністерства фінансів України - щодо державного мита, яке зараховується до державного бюджету України (стаття 5 цього Декрету).

Отже, із заявою про надання пільг про звільнення від сплати державного мита скаржник має звертатися до Міністерства фінансів України, а Господарським процесуальним кодексом України та Декретом Кабінету Міністрів України "Про державне мито" не передбачено право судів, у т.ч. касаційної інстанції звільняти заявників від сплати державного мита, оскільки  однією  з  основних умов, за якої господарський суд приймає заяву до розгляду, є факт надходження державного мита до державного бюджету України.

Відповідно до частини 3 статті 1113 Господарського процесуального кодексу України після усунення обставин, зазначених у пунктах 1, 2, 3, 4, 6 частини 1 цієї статті, сторона у справі має право повторно подати касаційну скаргу в загальному порядку, тобто з урахуванням вимог цього кодексу, зокрема, статей 53, 110 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 86, 111, п. 4 ч.1 ст.1113 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Терем Миколаїв" на постанову Одеського апеляційного господарського суду від 17.06.2008 у справі № 9/101/08 – повернути скаржнику без розгляду.

Головуючий:                                                                                   Б.Поляков

Судді:                                                                                         В.Коваленко                                                                                                  

                                                                                                   

                                                                                                   Л. Продаєвич

Дата ухвалення рішення08.09.2008
Оприлюднено05.10.2008
Номер документу2085275
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/101/08

Ухвала від 08.09.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Продаєвич Л.В.

Рішення від 08.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

Постанова від 17.06.2008

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Величко Т.А.

Ухвала від 25.02.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Фiлiнюк I.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні