Рішення
від 12.01.2012 по справі 30/17-4428-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



Підлягає публікації в ЄДРС Р

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"12" січня 2012 р. Справа № 30/17-4428-2011

За позовом: Комунальне підприємство «Теплопостача ння міста Одеси»

До відповідача: Приватн е підприємство „Скорпіон”

Третя особа на стороні в ідповідача, яка не заявляє са мостійних вимог на предмет с пору: ОСОБА_3

Про стягнення

Суддя РОГА Н.В.

Представники:

Від позивача: ОСОБА_1 . - довіреність № 14\06-2000 від 06.12.2011р .

Від відповідача: ОСОБ А_2. - довіреність від 07.12.2011р.

Від третьої особи: Бобчи нський М.П. - згідно паспорту

СУТЬ СПОРУ: Пози вач - Комунальне підприємств о (далі - КП) «Теплопостачання міста Одеси», звернувся до го сподарського суду Одеської о бласті з позовом до Приватно го підприємства (далі- ПП) „Ско рпіон” про стягнення з відпо відача заборгованості за спо житу теплову енергію у сумі 4 045 грн. 24 коп.

Представник позивача п озовну заяву підтримує, напо лягає на її задоволенні.

Відповідачем було пода но заяву про припинення пров адження у справі на підставі п. 1 ст. 80 ГПК України, так як згід но Витягу про реєстрацію пра ва власності на нерухоме май но, виданого Комунальним під приємством „Одеське міське б юро технічної інвентаризаці ї та реєстрації об' єктів не рухомості” 14.01.2010р. власником кв артири АДРЕСА_1 є ОСОБА_3 на підставі договору дарув ання від 23.07.1997р. За таких обстав ин, відповідач вважає, що спож ивачем теплової енергії є вл асник квартири - фізична особ а ОСОБА_3., у зв' язку з чим спірні правовідносини витік ають із житлових правовіднос ин та є підвідомчими місцево му загальному суду .

У задоволенні зазначен ого клопотання судом відмовл ено, адже, як вбачається з мате ріалів справи, спірні правов ідносини витікають з договір них відносин, що виникли між К П „Теплопостачання міста Оде си” та ПП „Скорпіон” на підст аві Договору № 3457 на постачанн я теплової енергії від 01.01.2009р., у зв' язку з чим зазначений сп ір підлягає розгляду саме в п орядку господарського судоч инства.

Представник відповіда ч проти позову заперечує, пос илаючись на його необґрунтов аність та безпідставність. У хвалою суду від 15.12.2011р. залучено до участі у справі у якості тр етьої особи на стороні відпо відача, яка не заявляє самост ійних вимог на предмет спору ОСОБА_3. Третя особа проти позову заперечує з мотивів, в икладених у запереченнях на позов.

Розглянувши у відкрито му судовому засіданні матері али справи, заслухавши поясн ення представників сторін, с уд встановив:

Відповідно рішення Оде ської міської ради № 101-V від 27.06.200 6 р. «Про реорганізацію комуна льного підприємства «Одесте плокомуненерго»та комуналь ного підприємства «Одесатеп лоенерго»реорганізовано ко мунальне підприємство «Одес теплокомуненерго»та комуна льне підприємство «Одесатеп лоенерго»шляхом злиття та ст ворено на їх базі Комунальне підприємство «Теплопостача ння міста Одеси».

Згідно Статуту КП «Тепл опостачання міста Одеси», за твердженого рішенням Одеськ ої міської ради від 05.04.2007 р. № 1163-V, о сновною метою діяльності КП «Теплопостачання міста Одес и»є здійснення виробничо-тех нічної діяльності, спрямован ої на надійне та безперебійн е забезпечення споживачів те пловою та електричною енергі єю, одержання прибутку для зд ійснення діяльності Підприє мства та задоволення на його основі соціально-економічни х інтересів трудового колект иву Підприємства.

25 грудня 2008р. до КП «Тепло постачання міста Одеси»наді йшла заява ПП „Скорпіон” про укладення договору на тепло постачання приміщення за адр есою: АДРЕСА_1, додатком до якого був ескізний проект ма газину за зазначеною адресою та установчі документи ПП „С корпіон”.

01 січня 2009 р. між КП «Тепло постачання міста Одеси»(Тепл опостачальна організація) та ПП „Скорпіон” (Споживач) був у кладений Договір № 3457 на поста чання теплової енергії, згід но якого Теплопостачальна ор ганізація бере на себе зобов ' язання постачати Споживач у теплову енергію на опаленн я об' єкту за адресою: АДРЕ СА_1 , а Споживач зобов' язує ться оплачувати фактично оде ржану теплову енергію за вст ановленими тарифами в термін и, передбачені цим договором .

Договір набуває чиннос ті з дня його підписання та ді є до 01.01.2010р. Договір вважається пролонгованим на кожний наст упний рік, якщо за місяць до за кінчення строку його дії про його припинення не буде пись мово заявлене однією із стор ін. Згідно п. 10.3 Договору припин ення Договору не звільняє Сп оживача від обов' язку повно ї сплати спожитої теплової е нергії.

Відповідно до п. 3.2.2. Догов ору Споживач зобов' язуєтьс я виконувати умови та порядо к оплати споживчої теплової енергії в обсягах і в терміни , що передбачені цим договоро м.

Згідно 5.1. Договору облік споживання теплової енергії на опалення тимчасово визна чається розрахунковим спос обом до моменту встановлення приладу обліку, на гаряче вод опостачання - за лічильником гарячої води.

За умовами розділу 6 Дог овору розрахунки за теплову енергію проводяться в грошов ій формі на розрахунковий ра хунок Теплопостачальної орг анізації відповідно до встан овленого з 01.01.2009р. тарифу для ін ших споживачів в розмірі 528 гр н. 65 коп. за 1 Гкал. Тарифи формую ться і затверджуються органа ми виконавчої влади. Розраху нковим періодом є календарни й місяць. Споживач за три дні д о початку розрахункового пер іоду сплачує Теплопос тачальній організації варт ість заявленої та зазначеної в договорі кількості теплов ої енергії, передбаченої на р озрахунковий період. Кінцеви м терміном розрахунку за спо житу теплову енергію є 20 число місяця наступного за розрах унковим.

Орієнтований об' єм по ставки теплової енергії на р ік з розбивкою по м' ясцям вс тановлений Додатком 1 до Дого вору.

Позивач по справі зазна чає, що він належним чином вик онував свої зобов' язання що до постачання теплової енерг ії, але Споживач своїх зобов' язань щодо оплати наданих по слуг не виконав, у зв' язку з ч им, за період з 01.10.2010р. по 01.09.2011р. за н им утворилася заборгованіст ь у сумі 4 045 грн. 24 коп., яку позива ч просить суд стягнути з відп овідача.

В обґрунтування позову позивач посилається на ст. 277 Г осподарського кодексу Украї ни, яка передбачає, що абонент и користуються енергією з до держанням правил користуван ня енергією відповідного вид у, що затверджуються Кабінет ом Міністрів України.

Позивач також посилаєт ься на п. 40 «Правил користуван ня тепловою енергією», який п ередбачає, що споживач зобов ' язаний дотримуватися вимо г договору, а саме вчасно пров одити розрахунки за споживчу теплову енергію. Крім того, ві дповідно до ст.ст. 525,526 Цивільно го кодексу України зобов' яз ання має виконуватися належн им чином відповідно до умов д оговору, одностороння відмов а від зобов' язання або одно стороння зміна його умов не д опускається .

Позивач також зазначив , що питання відключення від м ереж централізованого опале ння та гарячого водопостачан ня в багатоквартирних будинк ах регулюється Правилами над ання послуг з централізовано го опалення, постачання холо дної та гарячої води і водові дведення, затвердженими пост ановою Кабінету Міністрів Ук раїни від 21.07.2005р. № 630, які з метою захисту прав усіх мешканців багатоквартирних будинків п ередбачають відключення від мереж централізованого опал ення та постачання гарячої в оди не окремих квартир багат оквартирного будинку з ініці ативи їх власників або найма чів, а відключення цілих бага токвартирних будинків з ініц іативи споживачів.

Відповідно до п. 26 зазнач ених Правил відключення спож ивачів від мережі централізо ваного опалення та постачанн я гарячої води здійснюється у разі, коли технічна можливі сть такого відключення перед бачена затвердженою органом місцевого самоврядування ві дповідно до Закону України „ Про теплопостачання” схемою теплопостачання, за умови за безпечення безперебійної ро боти інженерного обладнання будинку та вжиття заходів що до дотримання в суміжних при міщеннях вимог будівельних норм і правил проектування ж итлових будинків, опалення, в ентиляції, кондиціонування, будівельної теплотехніки; де ржавних будівельних норм з п итань складу, порядку розроб лення, погодження та затверд ження проектної документаці ї для будівництва, а також нор м проектування ,реконструкці ї, капітального ремонту в час тині опалення.

Згідно п. 25 Правил відклю чення споживачів від мереж ц ентралізованого опалення та постачання гарячої води зді йснюється у порядку, що затве рджується центральним орган ом виконавчої влади з питань житлово-комунального господ арства. Порядком відключення окремих житлових будинків в ід мереж централізованого оп алення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого тепло постачання, затвердженим нак азом Міністерства будівницт ва, архітектури та житлово-ко мунального господарства Укр аїни від 22.22.2005р. № 4, зареєстрован им у Мінюсті України 09.12.2005р. за № 1478\11758 встановлено, що таке відк лючення відбувається на підс таві рішення постійно діючої міжвідомчої комісії, створе ної органом місцевого самовр ядування або місцевим органо м виконавчої влади. У даному в ипадку рішення постійно діюч ої міжвідомчої комісії щодо відключення ПП „Скорпіон” ві д мереж централізованого опа лення до КП „Теплопостачання міста Одеси” не надавалося і у КП відсутні підстави для пр ипинення нарахування оплати за надані послуги.

Відповідач проти позов у заперечує, посилаючись на т е, що приміщення за адресою: АДРЕСА_1 є жилою квартиро ю, яка належить на праві власн ості фізичній особі Бобчинсь кому М.П. та була надана у кори стування ПП „Скорпіон” на пі дставі договору оренди, стро к дії якого закінчився 30.10.2010р.

У зв' язку з переходом на альтернативне опалення 02 л истопада 2010р. він відмовився в ід послуг КП „Теплопостачанн я міста Одеси” та просив розі рвати Договір № 3457 на постачан ня теплової енергії від 01.01.2009р., у зв' язку з чим, на підставі п. 10.4 Договору, відповідач вваж ає Договір розірваним, а зобо в' язання сторін за цим Дого вором такими, що припинилися .

Відповідач зазначає, що на підставі заяви від 02.11.2010р. об ' єкт був відключений від си стеми центрального опалення , про що ПП „Скорпіон” повідом ило КП „Теплопостачання міст а Одеси” своїм листом від 15.06.2011р . За таких обставин, відповіда ч вважає, що послуги по теплоп остачанню йому не надавалися і у нього відсутнє зобов' яз ання щодо їх оплати. Згідно п. 24 Правил надання послуг з цент ралізованого опалення, поста чання холодної та гарячої во ди і водовідведення, затверд жених постановою Кабінету Мі ністрів України № 630 від 21.07.2005р., с поживачі можуть відмовитися від отримання послуг з центр алізованого опалення та пост ачання гарячої води.

Відповідач також зазна чає, що відповідно до п. 39 Прави л користування тепловою енер гією, затверджених Постаново ю Кабінету Міністрів України від 03.10.2007р. № 1198, Споживач має прав о вибирати теплопостачальну організацію, а також відмови тися від послуг теплопостача льної організації, про що поп ереджає письмово теплопоста чальну організацію в строк, п ередбачений договором.

Третя особа повністю пі дтримує заперечення відпові дача по справі.

Дослідивши матеріали с прави, заслухавши представни ків позивача, суд дійшов наст упних висновків:

Згідно ст. ст. 15, 16 Цивільн ого кодексу України кожна ос оба має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або ос порювання, кожна особа має пр аво на захист свого інтересу , який не суперечить загальни м засадам цивільного законод авства, кожна особа має право звернутися до суду за захист ом свого особистого немайнов ого або майнового права та ін тересу. Ця ж норма міститься у ст. 20 Господарського кодексу України.

Згідно ч. 1 ст. 509 Цивільног о кодексу України, зобов' яз анням є правовідношення, в як ому одна сторона (боржник) зоб ов' язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) пе вну дію: передати майно, викон ати роботу, надати послугу, сп латити гроші тощо, або утрима тися від певної дії, а кредито р має право вимагати від борж ника виконання його обов' яз ку. Частиною 2 зазначеної стат ті встановлено, що зобов' яз ання виникають з підстав, вст ановлених статтею 11 цього Код ексу.

Відповідно до частини 1 , 2 ст. 11 Цивільного кодексу Укра їни, цивільні права та обов' язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільно го законодавства, а також із д ій осіб, що не передбачені цим и актами, але за аналогією пор оджують цивільні права та об ов' язки. Підставами виникне ння цивільних прав та обов' язків, зокрема, є договори та і нші правочини.

Відповідно до ст. 174 Госп одарського кодексу України о днією з підстав виникнення г осподарського зобов' язанн я є укладання господарського договору та іншої угоди, що пе редбачені законом, а також уг од, не передбачених законом, а ле таких, які йому не супереча ть.

Відповідно до ч. 1 ст. 626 Ци вільного кодексу України, до говором є домовленість двох або більше сторін, спрямован а на встановлення, зміну або п рипинення цивільних прав та обов' язків. Зміст договору становлять умови (пункти), виз начені на розсуд сторін і пог оджені ним, та умови, які є обо в' язковими відповідно до ак тів цивільного законодавств а. Статтею 629 цього ж Кодексу вс тановлено, що договір є обов' язковим для виконання сторон ами.

Згідно ст. 627 Цивільного кодексу України, відповідно до ст. 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні догов ору, виборі контрагента та ви значенні умов договору з ура хуванням вимог законодавств а, звичаїв ділового обороту, в имог розумності та справедли вості.

Відповідно до ч. 1 ст. 714 Ци вільного кодексу України за договором постачання енерге тичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов 'язується надавати другій ст ороні (споживачеві, абоненто ві) енергетичні та інші ресур си, передбачені договором, а с поживач (абонент) зобов'язуєт ься оплачувати вартість прий нятих ресурсів та дотримуват ись передбаченого договором режиму її використання, а так ож забезпечити безпечну експ луатацію енергетичного та ін шого обладнання.

Згідно ч. 1 ст. 277 Господарс ького кодексу України абонен ти користуються енергією з д одержанням правил користува ння енергією відповідного ви ду, що затверджуються Кабіне том Міністрів України.

Положеннями ч. 6 ст. 19 Зако ну України „Про теплопостача ння” передбачено, що спожива ч повинен щомісячно сплачува ти теплопостачальній органі зації за фактично отриману т еплову енергію.

Із змісту ч. 3 ст. 24, ч. 2, ст. 25 З акону України „Про теплопост ачання” вбачається, що основ ними обов'язками споживача т еплової енергії є: своєчасне укладання договору з теплоп остачальною організацією на постачання теплової енергії ; додержання вимог договору т а нормативно-правових актів. Теплопостачальні, теплотран спортні і теплогенеруючі орг анізації зобов'язані: забезп ечувати надійне постачання о бсягів теплової енергії відп овідно до умов договору та ст андартів; здійснювати перера хунок за спожиту теплову ене ргію із споживачами з урахув анням авансового платежу та показань приладів комерцій ного обліку теплової енергії протягом місяця після закін чення опалювального періоду .

За умовами ч. 6 ст. 25 Закону України „Про теплопостачанн я” у разі відмови споживача о плачувати споживання теплов ої енергії заборгованість ст ягується в судовому порядку.

Пунктом 23 Правил корист ування тепловою енергією, за тверджених Постановою Кабін ету Міністрів України від 03.10.20 07р. № 1198, визначено, що розрахунк и за спожиту теплову енергію здійснюються на межі продаж у, яка є межою балансової нале жності (відповідальності), ві дповідно до договору на підс таві показань вузла обліку з гідно з діючими тарифами (цін ами), затвердженими в установ леному порядку. У споживачів , що не мають приладів комерці йного обліку, обсяг фактично спожитої теплової енергії р озраховується відповідно до теплового навантаження, виз наченого у договорі, з урахув анням середньомісячної факт ичної температури теплоносі я в теплових мережах теплопо стачальної організації, сере дньомісячної температури зо внішнього повітря та кількос ті годин (діб) роботи тепловик ористального обладнання в ро зрахунковому періоді. П. 40 Пра вил користування тепловою ен ергією передбачає, що спожив ач зобов' язаний дотримуват ися вимог договору, а саме вча сно проводити розрахунки за спожиту теплову енергію.

Як вбачається з матеріа лів справи, 01 січня 2009 р. між КП « Теплопостачання міста Одеси »(Теплопостачальна організа ція) та ПП „Скорпіон” (Спожива ч) був укладений Договір № 3457 на постачання теплової енергії , згідно якого Теплопостачал ьна організація бере на себе зобов' язання постачати Спо живачу теплову енергію на оп алення об' єкту за адресою: АДРЕСА_1, а Споживач зобов' язується оплачувати фактичн о одержану теплову енергію з а встановленими тарифами в т ерміни, передбачені цим дого вором.

Договір набуває чиннос ті з дня його підписання та ді є до 01.01.2010р. Договір вважається пролонгованим на кожний наст упний рік, якщо за місяць до за кінчення строку його дії про його припинення не буде пись мово заявлене однією із стор ін. Згідно п. 10.3 Договору припин ення Договору не звільняє Сп оживача від обов' язку повно ї сплати спожитої теплової е нергії.

Відповідно до п. 3.2.2. Догов ору Споживач зобов' язуєтьс я виконувати умови та порядо к оплати споживчої теплової енергії в обсягах і в терміни , що передбачені цим договоро м.

Згідно 5.1. Договору облік споживання теплової енергії на опалення тимчасово визна чається розрахунковим спосо бом до моменту встановлення приладу обліку, на гаряче вод опостачання - за лічильником гарячої води.

За умовами розділу 6 Дог овору розрахунки за теплову енергію проводяться в грошов ій формі на розрахунковий ра хунок Теплопостачальної орг анізації відповідно до встан овленого з 01.01.2009р. тарифу для ін ших споживачів в розмірі 528 гр н. 65 коп. за 1 Гкал. Тарифи формую ться і затверджуються органа ми виконавчої влади. Розраху нковим періодом є календарни й місяць. Споживач за три дні д о початку розрахункового пер іоду сплачує Теплопостачаль ній організації вартість зая вленої та зазначеної в догов орі кількості теплової енерг ії, передбаченої на розрахун ковий період. Кінцевим термі ном розрахунку за спожиту те плову енергію є 20 число місяця наступного за розрахунковим .

Орієнтований об' єм по ставки теплової енергії на р ік з розбивкою по м' ясцям вс тановлений Додатком 1 до Дого вору.

Рішенням виконкому Оде ської міської ради від 201.2.2008р. з а № 1612 «Про перехід до розрахун ків на послуги з централізов аного опалення за двоставков ими тарифами, та встановленн я тарифів на послуги з центра лізованого опалення і гарячо го водопостачання для КП «Те плопостачання міста Одеси»в становлено з 01.01.2009р. тарифи на п ослуги з централізованого оп алення і гарячого водопостач ання, які надаються КП «Тепло постачання міста Одеси». Заз начені тарифи підлягають кор игуванню у разі зміни цін за п аливно-енергетичі ресурси, к упованої теплової енергії, в артості холодної води на під ігрів, ставок податків і збор ів, рівня заробіткої плати, ві дповідно до законодавчої акт ів, галузевої угоди.

Наказом КП «Теплопоста чання міста Одеси»від 06.07.2009р. №1 49 «Об изменении тарифов на теп ловую энергию и услуги тепло снабжения для бюджетных орга низаций и прочих потребителе й по КП «Теплоснабжение горо да Одессы»з 01.07.2009р. застосовуют ься тариф на теплову енергію для інших спорживачів у розм ірі 660 грн. 64 коп.

Згідно постанови Націо нальної комісії регулювання електроенергетики України в ід 14.12.2010р. № 1776 «Про затвердження тарифів на Теплову енергію К П «Теплопостачання міста Оде си»з 01.01.2001р. встановлено тариф н а Теплову енергію для інших с поживачів у розмірі 570 грн. 30 ко п. (з ПДВ).

Згідно ст. 193 Господарськ ого кодексу України, відпові дно до якої суб' єкти господ арювання та інші учасники го сподарських відносин повинн і виконувати господарські зо бов' язання належним чином відповідно до закону, інших п равових актів, договору ,а за в ідсутності конкретних вимог щодо виконання зобов' язанн я - відповідно до вимог, що у п евних умовах звичайно ставля ться. До виконання господарс ьких договорів застосовують ся відповідні положення Циві льного кодексу України з ура хуванням особливостей, перед бачених цим Кодексом.

Відповідно до ст.ст. 525, 526 Ц ивільного кодексу України зо бов' язання має виконуватис я належним чином відповідно до умов договору, односторон ня відмова від зобов' язання або одностороння зміна його умов не допускається.

З матеріалів справи не вбачається, що відповідач у с праві дійсно був відключений від теплопостачання на зазн аченому у Договорі об' єкті, адже, згідно п. 25 Правил наданн я послуг з централізованого опалення, постачання холодно ї та гарячої води і водовідве дення відключення споживачі в від мереж централізованого опалення та постачання гаря чої води здійснюється у поря дку, що затверджується центр альним органом виконавчої в лади з питань житлово-комуна льного господарства. Порядко м відключення окремих житлов их будинків від мереж центра лізованого опалення та поста чання гарячої води при відмо ві споживачів від централізо ваного теплопостачання, затв ердженим наказом Міністерст ва будівництва, архітектури та житлово-комунального госп одарства України від 22.22.2005р. № 4, з ареєстрованим у Мінюсті Укра їни 09.12.2005р. за № 1478\11758 встановлено , що таке відключення відбува ється на підставі рішення по стійно діючої міжвідомчої ко місії, створеної органом міс цевого самоврядування або мі сцевим органом виконавчої вл ади. У даному випадку рішення постійно діючої міжвідомчої комісії щодо відключення ПП „Скорпіон” від мереж центра лізованого опалення до КП „Т еплопостачання міста Одеси” не надавалося і у КП відсутні підстави для припинення нар ахування оплати за надані по слуги.

За таких обставин, вимо га позивача щодо стягнення з відповідача заборгованості за спожиту теплову енергію у сумі 4 045 грн. 24 коп. підлягає зад оволенню.

Судові витрати по сплат і держмита, витрат на інформа ційно-технічне забезпечення судового процесу покласти н а відповідача згідно зі ст.ст . 44,49 ГПК України

Керуючись ст.ст. 44, 49, 82-85 ГПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

1. Позовну заяву Ко мунального підприємства «Те плопостачання міста Одеси»- задовольнити.

2. Стягнути з Приватног о підприємства „Скорпіон” (6509 8, м. Одеса, вул. Стовпова, 27, кв. 3, код ЄДРПОУ 25035428) на користь Ком унального підприємства "Тепл опостачання міста Одеси" (65110, м . Одеса, вул. Балківська, 1-Б, код ЄДРПОУ 34674102, р/р 26004150000764) заборгован ість за спожиту теплову енер гію у сумі 4 045 грн. 24 коп., витрати по сплаті державного мита у с умі 102 грн., витрати на ІТЗ судов ого процесу у сумі 236 грн.

Рішення суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання апеляційної с карги, якщо апеляційну скарг у не було подано. У разі поданн я апеляційної скарги рішення , якщо його не скасовано, набир ає законної сили після розгл яду справи апеляційним госпо дарським судом.

Накази видати після набра ння рішенням законної сили.

Рішення підписане 17 січня 201 2р.

Суддя Рога Н. В.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.01.2012
Оприлюднено20.01.2012
Номер документу20904869
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/17-4428-2011

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Постанова від 18.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мележик Н.І.

Ухвала від 05.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мележик Н.І.

Постанова від 28.02.2012

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Головей В.М.

Ухвала від 06.02.2012

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Головей В.М.

Рішення від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 15.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 15.12.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 31.10.2011

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні