Постанова
від 16.09.2011 по справі 4-760/11
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 4-760/11

ПОСТАНОВА

Іменем України

16 вересня 2011 року Комсом ольський районний суд м. Херс она у складі:

головуючого судді Спічак О.Б.

при секр етарі Кирпи ченко І.А.

з участю пр окурора Найдьоно вої Г.О.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши подання слі дчого СВ Комсомольського РВ ХМУ УМВС України в Херсонськ ій області Качана М.О. пог оджене з прокурором Комсомол ьського району м. Херсона про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту ві дносно ОСОБА_3, ІНФОРМА ЦІЯ_1, уродженця м. Херсона , громадянина України, одруж еного, маючого на утриманні д вох неповнолітніх дітей, про живаючого за адресою: АДРЕС А_1 раніше не судимого,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні слідчого відділу Комсомольського РВ Х МУ УМВС України в Херсонські й області знаходяться кримін альна справа № 020310-11 відносно ОСОБА_3 за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 296 КК.

З матеріалів кримінальної справи вбачається, що органа ми досудового слідства ОСО БА_3 обвинувачується у тому , що він 17.07.2011 року в місті Херсон і по вул. Чайковського здійсн ив хуліганські дії з застосу ванням предмета, спеціально заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, а також п ідозрюється у здійсненні шах райських дій.

22.08.2011 року ОСОБА_3 був затр иманий в порядку ст.115 КПК Укра їни.

25.08.2011 Комсомольським районни м судом м. Херсона строк затри мання ОСОБА_3 продовжено д о 10 діб.

Враховуючи те, що ОСОБА_3 підозрюється у вчиненні тяж кого злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, санкція яко ї передбачає покарання у виг ляді позбавлення волі на стр ок від 3 до 7 років, а також підоз рюється у вчиненні злочину, п ередбаченого ч. 2 ст. 190 КК Украї ни, та в його діях вбачається к валіфікуюча ознака - повтор ність, що вказує на його схиль ність до злочинної діяльност і, та дає підстави вважати, що перебуваючи на свободі він м оже продовжити свою злочину діяльність, а також те що з мат еріалів кримінальної справи вбачається, що він здійснює т иск на потерпілих, що в сукупн ості дає підстави вважати, що перебуваючи на свободі він н амагатиметься перешкодити в становленню істини у справі, слідчий просив суд обрати ві дносно ОСОБА_3 запобіжний захід у вигляді - взяття під варту.

Заслухавши пояснення слід чого, думку прокурора, який пі дтримав подання слідчого, по яснення обвинуваченого, його адвоката, який просив суд не о бирати відносно нього запобі жний захід у вигляді взяття п ід варту, суд вважає подання таким що підлягає задоволенн ю виходячи з наступного.

З матеріалів подання вбача ється, що дійсно відносно О СОБА_3 25.08.2011 року було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.190 КК України. Однак в матеріала х подання не наведено ніяких даних які б свідчили про наяв ність ознак злочину передбач еного ч.2 ст. 190 КК України в яком у згідно подання слідчого пі дозрюється ОСОБА_4

З матеріалів справи також в бачається, що органами досуд ового слідства ОСОБА_3 пре д'явлено обвинувачення за ч.4 с т.296 КК України, а за ч.2 ст.190 КК Ук раїни обвинувачення не пред' являється, що в свою чергу не д ає підстави вважати про наяв ність такої кваліфікуючої оз наки як повторність, посилаю чись на яку слідчий обґрунто вує необхідність обрання від носно підозрюваного відпові дний запобіжний захід.

Однак, окрім цього, з матері алів справи також вбачається , що в ході досудового слідств а встановлено, що відносно ОСОБА_5 та ОСОБА_6 неодно разово вчинявся психологічн ий натиск невстановленими ос обами, які діяли в інтересах ОСОБА_3, намагаючись схили п отерпілих до зміни та дачі не правдивих показів, перешкодж аючи таким чином встановленн ю істини у справі.

Крім того, ОСОБА_5 показа в, що при проведені очної став ки з ОСОБА_3, він дав неправ диві покази, так як йому було б оязно давати свідчення при ОСОБА_3

З заяви слідчого СВ Комсомо льського РВС Качана М.О. в ід 16.09.2011 року на ім.»я начальник а ОВБ в Херсонській області в бачається, що ОСОБА_3 сист ематично висловлює в його ад ресу погрози про фізичну рос праву, а також пропонує хабар за необ»активне розслідуван ня справи.

Вивченням особи ОСОБА_3 встановлено, що він в період ч асу з 15.08.1997 до 15.04.2011 проходив служб у в органах внутрішніх справ , у останній займаній посаді з арекомендував себе негативн о, на обліку у лікарів психіат ра та нарколога він не перебу ває, раніше не судимий, згідно виписки з медичної карти мож е утримуватися в умовах ІТТ, м ає постійне місце проживання в м. Херсоні, за місцем прожив ання та роботи характеризуєт ься позитивно, одружений, має на утриманні двох неповнолі тніх дітей.

При вирішення питання про о брання запобіжного заходу су д також враховує тяжкість вч иненого злочину, спосіб та об ставини його скоєння, об' єк т злочину, особливу зухваліс ть з якою було вчинено злочин , відсутність у обвинувачено го постійного місця роботи, а дже на момент затримання він працював на новій роботі мен ше місяця, наявність у дітей м атері, яка може піклуватися п ро них.

Враховуючи викладене, а так ож те, що у поданні наведено до статньо доводів про схильніс ть обвинуваченого до вчиненн я неправомірних дій відносно інших осіб та до вчинення дій спрямованих на перешкоджанн я встановленню істини у спра ві, суд приходить до висновку про наявність підстав для об рання відносно ОСОБА_3 зап обіжного заходу у вигляді тр имання під вартою.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 148 - 150, 155, 165, 165-2 КПК Ук раїни,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання слідчого СВ Ком сомольського РВ ХМУ УМВС Укр аїни в Херсонській області Качана М.О. про обрання запо біжного заходу у вигляді взя ття під варту відносно ОСОБ А_3, ІНФОРМАЦІЯ_4 - задов ольнити.

Обрати ОСОБА_3 запобіжн ий захід у вигляді тримання п ід вартою.

На постанову може бути пода на апеляція в апеляційний су д Херсонської області на про тязі трьох діб з дня її винесе ння.

Суддя О.Б.Спічак

З постановою ознайом лений -------------------------------- ОСОБА _3

Дата ухвалення рішення16.09.2011
Оприлюднено27.01.2012
Номер документу20981818
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-760/11

Постанова від 11.02.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Цільмак К. П.

Постанова від 08.11.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Біда М. А.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Постанова від 28.11.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Кулик С. В.

Постанова від 27.07.2015

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Макаренко І. В.

Постанова від 09.04.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Журба С. О.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Клименко І. В.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Спічак О. Б.

Постанова від 02.08.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Черненко І. В.

Постанова від 22.03.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні