Постанова
від 26.01.2012 по справі 0670/9475/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 справа №  0670/9475/11  

категорія  10.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2012 р.                                                                                  м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді   Черняхович І.Е. ,

при секретарі -       Карасюк Т.В.,  

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом  Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько - Волинському районі Житомирської області   

до   Відкритого акціонерного товариства "Меліоратор"    

про  стягнення 7975,80 грн.,-

встановив:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько - Волинському районі Житомирської області звернулося до адміністративного суду з вказаним позовом. Просить стягнути з відповідача заборгованість у розмірі    7975,80 грн.  Свої вимоги мотивує тим, що відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. У відповідача утворилась заборгованість перед позивачем у вказаній сумі. В добровільному порядку заборгованість не погашена.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримав, просив стягнути з відповідача заборгованість у сумі  7975,80 грн.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, повернувся конверт з повісткою з відміткою: "організація не працює".

Згідно ст. 35 КАС України, суд вважає, що відповідач повідомлений належним чином.

Суд, розглянувши матеріали справи,  заслухавши пояснення представника позивача, встановив: відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і зареєстрований і взятий на облік як платник страхових внесків.  

Як страхувальник відповідач, відповідно до ч. 2 ст. 45 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності", зобов'язаний своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до ст.52 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності", страхувальник-роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків.

На підставі матеріалів справи встановлено, що на момент подачі  позовної заяви до суду Відкрите акціонерне товариство "Меліоратор" має заборгованість зі сплати страхових внесків перед   відділенням  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Володарсько- Волинському районі Житомирської області в сумі 7975,80 грн.,   що підтверджується  розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за  2010р. (а.с. 13).

З урахуванням всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги позивача є законними, а тому позов задовольняє в повному обсязі.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності" від 23.09.1999 року № 1105-14, керуючись ст.ст. 35 , 158-163, 167, 254 КАС України,-

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Меліоратор" на користь  Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Володарсько - Волинському районі Житомирської області  заборгованість  у  сумі 7975,80 грн.

          Постанова суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня проголошення.

          Уразі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови.

Головуючий суддя:                                                                                І.Е.Черняхович

 Повний текст постанови виготовлено:  

присуджено до стягнення  7975,80 грн.

матеріальну шкоду  грн.

моральну шкоду  грн.

          

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.01.2012
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21074612
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/9475/11

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 27.09.2017

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Постанова від 26.01.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні