Постанова
від 30.01.2012 по справі 5009/188/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 23/3/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

30.01.12 Справа № 5009/188/12

За заявою кредитора - Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Карес»(49000 м . Дніпропетровськ, вул. Берего ва, буд.210, ідентифікаційний ко д юридичної особи 37573801, адрес а для листування: 49044 м. Дніпроп етровськ, вул.. Колодязна, буд 2 а)

До боржника - Прива тного підприємства «Агрохім технологія Інвест»(69063, м. Запор іжжя, вул. Кірова,107, ідентифіка ційний код юридичної особи 36 615295)

Про визнання банкрутом

Суддя Шевченко Т.М.

Представники сторін :

Від кредитора: ОСОБА_1 , довіреність № 15 від 09.07.2011 р.;

Від боржника - не з' явився;

Розглядається заява Товариства з обмеженою відпо відальністю «Карес»про визн ання банкрутом Приватне виро бничо-комерційне підприємст во «Агрохімтехнологія Інвес т»(м. Запоріжжя) на підставі ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом»(далі за текстом - Зак он про банкрутство).

Ухвалою господарського су ду від 18.01.2012 року заяву прийнято до розгляду, порушено провад ження у справі №5009/188/12 про банкр утство ПП «Агрохімтехнологі я Інвест», введено мораторій на задоволення вимог кредит орів, засідання суду признач ено на 30.01.2012р.

Боржник уповноваженого пр едставника в судове засіданн я 30.01.2012 року не направив, про час та місце проведення судовог о засідання був повідомлений відповідно до вимог законод авства (за місцезнаходженням юридичної особи згідно з дов ідкою з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців).

Представник кредитора в су довому засіданні підтримав д оводи, викладені в заяві про п орушення провадження у справ і про банкрутство за ознакам и ст. 52 Закону про банкрутство та запропонував призначити ліквідатором у даній справі ініціюючого кредитора.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Вислухавши пояснення пред ставника кредитора, дослідив ши надані документи, господа рський суд

ВСТАНОВИВ:

З матеріалів справи та пояснень представника креди тора вбачається, що 11.04.2011 р. між к редитором (Товариством з обм еженою відповідальністю «Ка рес») та боржником (Приватним підприємством «Агрохімтехн ологія Інвест») був укладени й договір поставки № 11/04-1, за умо вами якого кредитором постав лено боржнику товар на суму 1 3500,00 грн., що підтверджується на даними у справу доказами: нак ладною № РН-0000002 від 11.04.2011р., рахунк ом-фактурою №СФ-0000002 від 11.04.2011р., ак том звірки взаєморозрахункі в від 18.07.2011р., тощо (а.с. 11-13).

У договорі поставки визнач ено, що оплата здійснюється з відстроченням на 30 днів шляхо м перерахування грошових ко штів на р/рахунок продавця; мо жлива вексельна форма розрах унку.

18.07.20011року сторонами за догов ором було проведено звірку в заєморозрахунків та складен о акт, відповідно до якого заб оргованість Приватного підп риємства «Агрохімтехнологі я Інвест »перед ТОВ «Карес»с кладає 13500,00 грн.

Отже, боржник у встановлени й договором строк зобов'язан ня не виконав, оплату за отрим аний товар не здійснив, у зв' язку із чим 18.07.2011р. емітував та п ередав кредитору простий век сель серії АА 1561152 із датою скла дання 18.07.2011р. номінальною варті стю 13500,00грн., із строком платежу «за пред' явленням»( а.с.14).

01.08.2011 р. приватним нотаріусом Запорізького міського нотар іального округу ОСОБА_2 бу в опротестований вказаний ве ксель про неоплату проти век селедавця (боржника у справі ) та нотаріусом вчинено викон авчий напис, зареєстрований в реєстрі за № 2155 ( а.с. 15-16).

Виконавчий напис нотаріус а №2155, виданий 01.08.2011року, пред' я влений Кредитором до виконан ня до Жовтневого ВДВС Запорі зького МУЮ.

При примусовому виконанні вказаного виконавчого докум енту державним виконавцем вс тановлено, що боржник за адре сою, зазначеною у виконавчом у напису нотаріуса, не знаход иться, про що складено відпов ідний акт.

11.08.2011 р. державним виконавцем Жовтневого ВДВС Запорізьког о МУЮ винесено постанову про повернення виконавчого доку мента стягувачеві на підстав і п. 5 ст. 47 Закону України «Про в иконавче провадження»(а.с.18).

В матеріали справи надано о ригінали: простого векселю, в иконавчого напису нотаріуса , протесту про неоплату вексе ля.

Наведені обставини та пода ні Товариством з обмеженою в ідповідальністю «Карес» док ази підтверджують безспірн ість вимог кредитора.

Кредитором вживались захо ди щодо стягнення заборгован ості, втім, борг не погашений а ні у добровільному, ані у прим усовому порядку.

В судовому засіданні предс тавник кредитора підтвердив , що боржником борг не сплачен ий. Крім того, представник зве рнув увагу, що за інформацією , яка міститься у Витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців, боржник п еребуває у стані припинення підприємницької діяльності , фактично підприємство не пр ацює.

Відповідно до Витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців (ЄДР) державна реєс трація боржника, як суб' єкт а підприємницької діяльност і, була проведена 24.07.2009р. та зазн ачена адреса місцезнаходжен ня боржника ( на дату порушенн я провадження у справі про ба нкрутство): 69063 м. Запоріжжя, Жов тневий район, вул. Кірова, буди нок 107 (а.с.35).

Суд відзначає, що відповідн о до приписів статті 52 Закону України «Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особ и відсутні за її місцезнаход женням, або у разі ненадання б оржником протягом року до ор ганів державної податкової с лужби згідно із законодавств ом податкових декларацій, до кументів бухгалтерської зві тності, а також за наявності і нших ознак, що свідчать про ві дсутність підприємницької д іяльності боржника, заява пр о порушення справи про банкр утство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов'язань.

Отже, умовою здійснення про вадження у справі про банкру тство відсутнього боржника з а спрощеною процедурою є ная вність передбачених даною но рмою обставин (однієї або у су купності) чи будь-яких інших о бставин, які свідчили б про не здійснення боржником підпри ємницької діяльності у зв' я зку з його відсутністю.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник підприємниц ьку діяльність не веде, в ЄДР в несено запис про знаходження юридичної в стані припиненн я, що свідчить про фактичне не здійснення боржником підпри ємницької діяльності.

З огляду на викладене, наявн і визначені законом підстави для визнання відсутнього бо ржника банкрутом за спрощено ю процедурою відповідно до п риписів ст. 52 Закону про банкр утство.

Відповідно до ст.ст. 24, 52 Закон у про банкрутство, відкриваю чи ліквідаційну процедуру, с уд призначає ліквідатора. Зо крема, у ч. 2 ст. 52 Закону про банк рутство визначено: господ арський суд у двотижневий ст рок з дня винесення ухвали пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство відсут нього боржника виносить пост анову про визнання відсутньо го боржника банкрутом, відкр иває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ін іціюючого кредитора за згодо ю останнього.

Аналіз наведених вище нор м свідчить про те, що господар ський суд може призначити лі квідатором ініціюючого кред итора за його згодою або іншу особу, кандидатуру якої може запропонувати кредитор або орган з питань банкрутства. П ри наявності декількох канди датур остаточне рішення з ць ого приводу приймає суд.

В даному випадку при призна ченні ліквідатора суд врахов ує заяву ініціюючого кредито ра та його згоду на призначен ня ліквідатором банкрута і п ризначає ліквідатором банкр ута ( Приватного підприємств а «Агрохімтехнологія Інвест ») ініціюючого кредитора - Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Карес»(49000 м. Дніпроп етровськ, вул. Берегова, буд.210, ідентифікаційний код юридич ної особи 37573801, адреса для лис тування: 49044 м. Дніпропетровськ , вул.=. Колодязна, буд 2 а).

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 31, 5, 22-24, 52 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»ст. 45 Го сподарського процесуальног о кодексу України, господарс ький суд Запорізької області -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Приватне підприє мство «Агрохімтехнологія Ін вест»(69063, м. Запоріжжя, вул. Кіро ва,107, ідентифікаційний код юр идичної особи 36615295) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити Товариство з обмежен ою відповідальністю «Карес» (49000 м. Дніпропетровськ, вул. Бер егова, буд.210, ідентифікаційни й код юридичної особи 37573801, ад реса для листування: 49044 м. Дніп ропетровськ, вул. Колодязна, б уд 2 а)

Зобов' язати ліквідатора , відповідно до приписів ч. 5 ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», письмово повідомити про визнання відсутнього бор жника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, у тому числі Фон ди, податкові органи як за міс цем реєстрації боржника на м омент порушення провадження у справі, так і за місцем попе редньої реєстрації. Доказ и повідомлення надати суду.

Кредитори в місячний строк з дня одержання повідомленн я можуть направити ліквідато ру заяви з вимогами до банкру та.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та за ре зультатами проведеної робот и подати до господарського с уду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Завірені примірники поста нови надіслати: кредитору, ба нкруту, ліквідатору, державн ому реєстратору виконавчого комітету Запорізької місько ї ради, Жовтневому ВДВС Запор ізького міського управління юстиції, ДПІ у Жовтневому рай оні м. Запоріжжя, Новомосковс ькій об' єднаній державній п одатковій інспекції Дніпроп етровської області, Головном у управлінню статистки у Зап орізькій області, Головному управлінню юстиції у Запоріз ькій області.

Суддя Т.М. Шевч енко

30.01.2012

< Ліквідатор >

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення30.01.2012
Оприлюднено07.02.2012
Номер документу21206432
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/188/12

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 02.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 10.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Постанова від 07.07.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні