Ухвала
від 05.09.2011 по справі 22ц-2939/11
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ПОЛТАВ СЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22ц-2939/11 Головуючий по 1-й інст анції Середа А.В.

Суддя-доповідач: Кривчу н Т. О.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2011 року м.Полтава

Колегія суддів судової п алати у цивільних справах Ап еляційного суду Полтавської області у складі:

Головуючого: судді Кривчу н Т.О.,

Суддів: Обідіної О.І., Пилипч ук Л.І.,

при секретарі: Ткаченко Т.І. ,

за участю: представників боржника - ПАТ «Полтава-Авт о»- Боряк Г.М., Геріна Ю.В. ,

представника Автозаводськ ого відділу ДВС Кременчуцько го МУЮ- Коломієць Ю.М.,

розглянула у відкритом у судовому засіданні в м. Полт аві апеляційну скаргу Публіч ного акціонерного товариств а «Полтава-Авто»

на ухвалу Автозаводськог о районного суду м. Кременчук а Полтавської області від 06 ли пня 2011 року

по справі за заявою Головн ого державного виконавця Авт озаводського відділу держав ної виконавчої служби Кремен чуцького міського управлінн я юстиції Гоголєвої Альони Володимирівни про заміну с торони виконавчого провадже ння.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача, -

В С Т А Н О В И Л А :

Ухвалою Автозаводськ ого районного суду м. Кременч ука Полтавської області від 06 липня 2011 року заяву Головного державного виконавця Автоза водського відділу державної виконавчої служби Кременчуц ького міського управління юс тиції Гоголєвої Альони Вол одимирівни про заміну стор они виконавчого провадження задоволено.

Замінено боржника по вик онавчим листам №2-9 від 14.09.2010р., 02.11.20 10 року, виданим Автозаводськи м районним судом м. Кременчук а Полтавської області, про ст ягнення з Дочірнього автосер вісного підприємства «Креме нчукавтосервіс»ВАТ «Полтав а-Авто»(далі -ДАСП «Кременчук автосервіс») на користь ОСО БА_5 боргу в розмірі 54091,43грн. та 990,45грн. на Публічне акціонерне товариство «Полтава-Авто», П АТ «Полтава-Авто»(код 03118340), місц е знаходження: 36028, Полтавська о бл.., м. Полтава, Октябрський ра йон, вулиця Великотирнівська , б.1.

В апеляційній скарзі Ген еральний директор ПАТ «Полта ва-Авто»ухвалу Автозаводськ ого районного суду м. Кременч ука Полтавської області від 06 липня 2011 року скасувати та ух валити нову, якою заявнику ві дмовити у задоволенні заявле них вимог, посилаючись на пор ушення судом матеріального т а процесуального права.

Зазначають, зокрема , що, незважаючи на клопотання директора філії «Кременчука втосервіс» ВАТ «Полтава-авто »Геріна Ю.В. від 04.07.2011р. про в ідкладення розгляду справи с уд виніс ухвалу без участі пр едставників сторін, не викон авши умови ст.169 ЦПК України, чи м порушив законні права та ін тереси як філії, так і ПАТ «Пол тава-Авто».

Вважають, що відповід альність щодо стягнення заро бітної плати та відшкодуванн я шкоди на користь ОСОБА_5 має нести філія «Кременчука втосервіс»ПАТ «Полтава-Авто »(код ЄДРПОУ 34411824), яка була виді лена на окремий баланс відпо відно до Наказу №314 від 19.06.2007 року .

У судовом у засіданні представники бор жника доводи апеляційної ска рги підтримали та прохали її задовольнити.

Представник Авт озаводського відділу ДВС Кре менчуцького МУЮ Гоголєва А .В. доводи апеляційної скар ги вважає безпідставними, за значає, що ухвала суду винесе на з дотриманням вимог чинно го законодавства та прохала залишити її без змін.

Колегія суддів, перевіривши законність і об грунтованість ухвали місцев ого суду у межах заявлених ви мог та доводів апеляційної с карги, заслухавши пояснення осіб, які беруть участь у спра ві, вважає, що апеляційна скар га задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Відповідно до. ч.1 ст.312 ЦПК У країни розглянувши скаргу на ухвалу суду першої інстанці ї, апеляційний суд відхиляє с каргу і залишає ухвалу без зм ін, якщо судом першої інстанц ії постановлено ухвалу з дод ержанням вимог закону.

Судом установлено та вба чається з матеріалів справи, що в Автозаводському відділ і державної виконавчої служб и Кременчуцького міського уп равління юстиції на виконанн і перебувають виконавчі лист и №2-9 від 14.09.2010р., 02.11.2010 року, видані А втозаводським районним судо м м. Кременчука Полтавської о бласті, про стягнення з Дочір нього автосервісного підпри ємства «Кременчукавтосерві с»ВАТ «Полтава-Авто»на корис ть ОСОБА_5 боргу в розмірі 54091,43грн. та 990,45грн., а всього на за гальну суму 55081,88грн.

Судом першої інстанції вір но встановлено, що ДАСП «Крем енчукавтосервіс»(код ЄДРПОУ 05461958) не звітується до Кременчу цької ОДПІ з липня 2008 року, а 01.08.20 08 року до ЄДР внесено запис пр о припинення юридичної особи , що підтверджується листом К ременчуцької ОДПІ від 24.12.2010р. (а .с.5).

Згідно інформац ії, наданої Головним управлі нням статистики у Полтавські й області від 22.12.2010р., Дочірнє ав тосервісне підприємство «Кр еменчукавтосервіс»ВАТ «Пол тава-Авто», код ЄДРПОУ 05461958, прип инено 31.07.2008 року внаслідок лікв ідації юридичної особи в рез ультаті злиття, приєднання, п оділу, перетворення, ідентиф ікаційний код правонаступни ка-03118340 (а.с.6).

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців за ідентифікаційним к одом 03118340 зареєстровано Публіч не акціонерне товариство «По лтава-Авто», місцезнаходженн ям якого є м. Полтава, Октябрсь кий район, вулиця Великотирн івська, буд.1.

Той факт, що саме ВАТ (ПАТ) «П олтава-Авто»є правонаступни ком ДАСП «Кременчукавтосерв іс»підтверджується Наказом №423 від 03.11.2006р. по ВАТ «Полтава-Ав то», у пункті першому якого ви значено щодо реорганізації ш ляхом приєднання до ВАТ «Пол тава-Авто»Дочірнього автосе рвісного підприємства «Крем енчукавтосервіс»та правона ступника останнього, а саме В АТ «Полтава-Авто».

З огляду на наведене, коле гія суддів вважає, що місцеви й суд правильно дійшов до вис новку, що правонаступником Д очірнього автосервісного пі дприємства «Кременчукавтос ервіс»є ПАТ «Полтава-Авто».

Доводи апелянта відносно т ого, що суд виніс ухвалу без уч асті представників сторін, н е виконавши умови ст.169 ЦПК Укр аїни, не можуть бути підставо ю для скасування судового рі шення, оскільки дана норма ст осується розгляду справи в п орядку позовного провадженн я (Розділ ІІІ ЦПК). У даному вип адку судом розглядалося проц есуальне питання, пов»язане з виконанням судового рішенн я у цивільній справі (Розділ У І ЦПК), що регулюється статтею 378 ЦПК України, відповідно до я кої неявка сторін та інших ос іб не є перешкодою для виріше ння питання про заміну сторо ни виконавчого провадження.

З матеріалів справи вбачає ться, що сторони та заінтерес овані особи були належним чи ном повідомлені про дату, час і місце розгляду заяви Голов ного державного виконавця Ав тозаводського відділу ДВС Кр еменчуцького МУЮ про заміну сторони виконавчого провадж ення, у т.ч. і судове засідання 06.07.2011 року, на якому було оголош ено судове рішення, що підтве рджується розписками про вру чення судових повісток та по відомленнями про вручення по штового відправлення (а.с.34-38).

Твердження в апеляційній с карзі про те, що філія «Кремен чукавтосервіс»ПАТ «Полтава -Авто»є колишнім ДАСП «Креме нчукавтосервіс» ВАТ «Полтав а-Авто», а тому всю відповідал ьність щодо стягнення заробі тної плати та відшкодування шкоди на користь ОСОБА_5 м ає нести філія самостійно не ґрунтується на матеріалах с прави та на законі.

Так, філія «Кременчукавтос ервіс», яка є відособленим пі дрозділом Товариства без ста тусу юридичної особи, була ст ворена за рішенням загальних зборів акціонерів ВАТ Полта ва-Авто»17.03.2006 року, та, відповід но до п.1.4 Положення про філію, Т овариство відповідає по зобо в»язанням Філії.

ДАСП «Кременчукавтосервіс »ВАТ «Полтава-Авто», яке існу вало до 01.08.2008 року, одночасно із філією «Кременчукавтосерві с», мало статус юридичної осо би, та, відповідно до п.4.2 Статут у ДАСП «Кременчукавтосервіс » ВАТ «Полтава-Авто», підприє мство, зокрема, проводить роз рахунки та виплачує заробітн у плату працівникам за рахун ок коштів Підприємства.

Таким чином, суд першої інс танції, на підставі наданих д оказів, дійшов вірного висно вку про заміну боржника по ви конавчим листам №2-9 від 14.09.2010р., 02.1 1.2010 року, виданим Автозаводськ им районним судом м. Кременчу ка Полтавської області, про с тягнення з ДАСП «Кременчукав тосервіс»ВАТ «Полтава-Авто» на користь ОСОБА_5 боргу в розмірі 54091,43грн. та 990,45грн. на Пуб лічне акціонерне товариство «Полтава-Авто».

З огляду на те, що ухвала суд у відповідає вимогам закону, зібраним по справі доказам, о бставинам справи, підстав дл я її скасування з мотивів, вик ладених в апеляційній скарзі , колегія суддів не вбачає.

Виходячи з ч.1 ст.308 ЦПК Україн и, апеляційний суд відхиляє с каргу і залишає ухвалу без зм ін, якщо судом першої інстанц ії постановлено ухвалу з дод ержанням вимог закону.

Керуючись ст.ст.303,307,312,314,315 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Пу блічного акціонерного товар иства «Полтава-Авто», - відх илити.

Ухвалу Автозаводського р айонного суду м. Кременчука П олтавської області від 06 липн я 2011 року залишити без змін.

Ухвала набирає законної с или з моменту її проголошенн я та може бути оскаржена безп осередньо до Вищого спеціалі зованого суду України з розг ляду цивільних та кримінальн их справ протягом двадцяти д нів з дня набрання нею чиннос ті.

ГОЛОВУЮЧИЙ: підпис

СУДДІ: підписи

Копія

Дата ухвалення рішення05.09.2011
Оприлюднено09.02.2012
Номер документу21257123
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну с торони виконавчого провадже ння. Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача

Судовий реєстр по справі —22ц-2939/11

Ухвала від 05.09.2011

Цивільне

Апеляційний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Рішення від 29.09.2011

Цивільне

Апеляційний суд Хмельницької області

Карпусь С. А.

Ухвала від 12.09.2011

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Оніщук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні