Постанова
від 18.01.2012 по справі б3/116-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

"18" січня 2012 р. Сп рава № Б3/116-11

за заявою Тов ариства з обмеженою відповід альністю “Інвестиційно-буді вна корпорація “Місто”, м. Киї в

до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю “УК Екосорб”,

с. Петроп авлівська Борщагівка, Києво- Святошинський район, Київськ а область

про банкр утство

суддя Лопатін А.В.

за участю представникі в: згідно протоколу судового засідання.

Обставини справи:

Ухвалою господарсько го суду Київської області ві д 09.09.2011р. було порушено провадже ння у справі за заявою Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Інвестиційно-будівна корпорація “Місто”до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “УК Екосорб ”про банкр утство та призначено підгото вче засідання на 27.09.2011 р.

27.09.2011р. через канцелярію госп одарського суду Київської об ласті подана заява арбітражн ого керуючого Куделі М.О. від 2 6.09.2011р. №1102, про участь у справі пр о банкрутство ТОВ “УК Екосор б”.

Ухвалою підготовчого за сідання від 27.09.2011р. було визн ано кредитором Товариство з обмеженою відповідальністю “Інвестиційно-будівна корпо рація “Місто” на загальну су му 2629797,42 грн., введено процедуру розпорядження майном боржни ка та призначено розпорядник ом майна - арбітражного керу ючого Куделю Марію Олександр івну. Крім того, суд зобов' яз ав ініціюючого кредитора под ати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за їх рахунок оголошення про порушення справи про банкру тство Товариства з обмеженою відповідальністю “УК Екосор б”, а розпорядника майна - на дати суду на затвердження ре єстр вимог кредиторів; попер еднє засідання призначено на 16.11.2011р.

Ухвалою попереднього з асідання від 16.11.2011р. було зак інчено попереднє засідання г осподарського суду, затвердж ено реєстр вимог кредиторів в сумі 2630118,42 грн., зобов' язано р озпорядника майна призначит и збори кредиторів, на яких ви значитись з подальшою процед урою банкрутства та за резул ьтатами проведення зборів кр едиторів, розпорядника майна було зобов' язано надати го сподарському суду в судове з асідання 13.12.2011р. протокол зборі в кредиторів.

В судовому засіданні 13.12.2011р. п редставником розпорядника м айна було подано протокол за гальних зборів кредиторів То вариства з обмеженою відпові дальністю “УК Екосорб” №1 від 09.12.2011р., за результатом яких бул о вирішено затвердити звіт р озпорядника майна боржника п ро хід процедури розпоряджен ня майном ТОВ “УК Екосорб”; зв ернутися до господарського с уду Київської області з клоп отанням про визнання боржник а банкрутом та відкриття лік відаційної процедури; запроп онувати господарському суду Київської області призначит и на посаду ліквідатора ТОВ “ УК Екосорб” арбітражного кер уючого Куделю Марію Олександ рівну. Дане було прийнято до у ваги. Натомість, суд, додатков о дослідивши даний протокол, в якому розпорядник майна за значила, що на вимогу останнь ої від ТОВ “УК Екосорб” не над ійшла документація, яка б доз волила визначитись із фінанс ово-господарським станом під приємства та виявити будь як е майно, за рахунок якого можн а було б відновити платоспро можність боржника.

Ухвалою господарського су ду Київської області від 13.12.2011р . розгляд справи відкладено н а 18.01.2011р. та зобов' язано керівн ика боржника на вимогу розпо рядника майна боржника перед ати останній всю документаці ю для здійснення фінансового аналізу ТОВ "УК Екосорб".

У судовому засіданні розпо рядник майна ТОВ "УК Екосорб" п одала протокол №2 засідання к омітету кредиторів ТОВ "УК Ек осорб" від 12.01.2012р.на якому було п рийнято рішення про затвердж ення звіту розпорядника майн а боржника про хід процедури розпорядження майном ТОВ "УК Екосорб", а також про зверненн я до господарського суду з кл опотанням про визнання боржн ика банкрутом ті відкриття й ого ліквідаційної процедури та запропонувати господарсь кому суду Київської області призначити на посаду ліквіда тора ТОВ "УК Екосорб" арбітраж ного керуючого Куделю М.О.

Розглянувши клопотання про визнання боржника банкр утом та відкриття його лікві даційної процедури, суд вста новив наступне:

Відповідно до п. 5 частини 8 статті 16 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом» до компетенції комітету кредиторів належит ь прийняття рішення про звер нення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкри ття ліквідаційної процедури , припинення повноважень арб ітражного керуючого (розпоря дника майна, керуючого санац ією, ліквідатора) та про призн ачення нового арбітражного к еруючого (розпорядника майна , керуючого санацією, ліквіда тора), надання згоди на укладе ння арбітражним керуючим зна чних угод боржника чи угод бо ржника, щодо яких є заінтерес ованість.

На зборах комітету креди торів ТОВ "УК Екосорб", які від булись 12.01.2012р., доказом чого є пр отокол №2 засідання комітету кредиторів боржника, було ви рішено наступні питання: зат верджено звіт розпорядника м айна про проведену роботу; пр ийнято рішення про звернення до господарського суду Київ ської області з клопотанням про визнання боржника банкру том та відкриття його ліквід аційної процедури; прийнято рішення звернутись до господ арського суду Київської обла сті з клопотанням про призна чення ліквідатором ТОВ "УК Ек осорб" арбітражного керуючог о - Куделю Марію Олександрів ну.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », у випадках, передбачених ци м Законом, господарський суд приймає постанову про визна ння боржника банкрутом і від криває ліквідаційну процеду ру.

Оскільки виконані усі нео бхідні умови процедури розпо рядження майном, здійснена п ублікація в офіційному друко ваному органі з метою виявле ння кредиторів та санаторів боржника, складено та затвер джено реєстр заявлених вимог кредиторів, проведено аналі з фінансово-майнового стану боржника, від останнього не н адійшло пропозицій по віднов ленню його платоспроможност і та погашенню заборгованост і кредиторам, заяв від можлив их санаторів також не надійш ло, враховуючи прийняте на по вноважних зборах рішення ком ітету кредиторів, суд виріши в закінчити процедуру розпор ядження майном та задовольни ти клопотання розпорядника м айна ТОВ "УК Екосорб" - (що подан о на виконання рішення коміт ету кредиторів ТОВ "УК Екосор б", яке оформлено протоколом № 2 зборів комітету кредиторів ТОВ "УК Екосорб" від 12.01.2012р.) про в изнання боржника банкрутом т а відкриття його ліквідаційн ої процедури і призначення л іквідатором ТОВ "УК Екосорб" а рбітражного керуючого - Куд елю Марію Олександрівну.

На підставі вищевикладено го та керуючись ст. ст.3-1, 15, 16, 22, 23, 24, 2 5 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” та Господарським проце суальним кодексом України, с уд

постановив:

1. Визнати банкруто м Товариство з обмеженою від повідальністю

«УК Екосор б»(08130, Київська область, Києво- Святошинський район,

с. Пе тропавлівська Борщагівка, ву л. Грушевського, 60; код ЄДРПОУ 33 269251) та відкрити його ліквідаці йну процедуру.

2. Призначити ліквідат ором банкрута арбітражного к еруючого Куделю Марію Олекса ндрівну (ліцензія НОМЕР_1 від 15.12.2008р.; ідентифікаційний но мер НОМЕР_2; АДРЕСА_1).

3. Підприємницьку дія льність Товариства з обмежен ою відповідальністю

«УК Е косорб»завершити.

4. Строк виконання всіх грошових зобов' язань Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «УК Екосорб»вважати т аким, що настав 18.01.2012р.

5. Зобов' язати ліквід атора Куделю Марію Олександр івну у 5-денний термін подати д о офіційного друкованого орг ану оголошення про визнання боржника банкрутом.

Відомості про в изнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити : найменування та інші рек візити боржника, визнаного б анкрутом; найменування госпо дарського суду, в провадженн і якого знаходиться справа п ро банкрутство; дату прийнят тя господарським судом поста нови про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційн у комісію).

6. Попередити ліквідат ора банкрута про необхідніст ь суворо дотриматися чинного законодавства, зокрема поло жень ст.ст. 3-1, 23, 25, 29, 30, 31 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та діяти розумно, добросовісно в інте ресах кредиторів та банкрута .

7. Зобов' язати ліквід атора ТОВ «УК Екосорб»- Кудел ю Марію Олександрівну протяг ом встановленого Законом тер міну за результатами роботи подати господарському суду з віт про проведену роботу, поя снювальну записку до нього, л іквідаційний баланс, який ві дповідає фактичному фінансо вому та майновому стану банк рута.

8. Зобов' язати ліквід атора банкрута інформувати г осподарський суд та комітет кредиторів про свою роботу т а вжиття заходів, спрямовани х на задоволення вимог креди торів та ліквідацію підприєм ства-банкрута.

Копію постанови надіслати учасникам судового процесу, державному реєстратору та Г оловному управлінні юстиції у Київській області Міністе рства юстиції України (04071, м. Ки їв, вул. Ярославська, 5/2, каб. 2).

Суддя Лопатін А.В.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.01.2012
Оприлюднено08.02.2012
Номер документу21274567
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б3/116-11

Ухвала від 11.11.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 13.06.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Постанова від 17.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 05.02.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 23.01.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Постанова від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні