Постанова
від 06.02.2012 по справі 5009/312/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 23/10/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

06.02.12 Справа № 5009/312/12

За заявою кредитора - Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (02091 АДРЕСА_1, ідент ифікаційний код НОМЕР_1, р /р №НОМЕР_3 в філії РЦ «Прив атБанк»МФО 320649)

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «О-ВІЛ»(69095 м. Запоріжжя, вул . Дзержинського, 114, ідентифіка ційний код юридичної особи 3755 9627, р/р №26005007614001 в АТ КБ «ТК Кредит», МФО 322830)

про визнання банкрутом

Суддя Шевченко Т.М.

Представники сторі н:

від кредитора: не з' явивс я;

від боржника - не з' явився.

Розглядається заява Фізич ної особи-підприємця ОСОБА _1 (далі за текстом - ФОП ОС ОБА_1) про визнання банкруто м Товариство з обмеженою від повідальністю «О-ВІЛ»(далі з а текстом ТОВ «О-ВІЛ») на підст аві ст. 52 Закону України «Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом»(далі за текстом - Закон про банкрутство).

Ухвалою господарського су ду від 25.01.2012 р. заяву прийнято до розгляду, порушено провадже ння у справі №5009/312/12 про банкрут ство ТОВ «О-ВІЛ», введено мора торій на задоволення вимог к редиторів, засідання суду пр изначено на 06.02.2012р.

Кредитор та боржник уповно важених представників в судо ве засідання 06.02.2012 р. не направи ли, про час та місце проведенн я судового засідання були по відомлені відповідно до вимо г законодавства (за місцезна ходженням юридичної особи бо ржника та кредитора згідно д овідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців та наданих кредитором (заявник ом) у справу даних).

Справа розглядається відп овідно до приписів ст. 75ГПК Ук раїни - за наявними у справі матеріалами..

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Дослідивши надані докумен ти, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

З матеріалів справи вба чається, ТОВ «О - ВІЛ»в Єдиному державному реєстрі юридични х осіб та фізичних осіб - підпр иємців значиться за ідентифі каційним кодом юридичної осо би - 37559627; дата первинної держа вної реєстрації підприємств а - 25.03.2011р., на дату порушення пр овадження у справі про банкр утство підприємство зареєст роване за юридичною адресою: 69095 м. Запоріжжя, вул. Дзержинсь кого, будинок 114.

Матеріалами справи підтве рджено, що ФОП ОСОБА_1 (кред итор у справі) є законним держ ателем простого векселя за н аступними реквізитами: прост ий вексель, серія АА 0553159, на суму 21 000,00 грн., складений 08 грудня 2011р .; зі строком платежу -- «за пред ' явленням», відповідно до я кого ТОВ «О - ВІЛ»має сплатити 21 000,00 грн. кредитору - ФОП ОСО БА_1

ТОВ «О - ВІЛ»взяті на себе зо бов' язання не виконав, опла ту за векселем не здійснив, у з в' язку із чим 14.12.2011р. приватним нотаріусом Київського міськ ого нотаріального округу О СОБА_2 був опротестований в казаний вексель про неоплату проти векселедавця (ТОВ «О - В ІЛ» ), реєстровий №1685, та вчинен о виконавчий напис, зареєстр ований в реєстрі за № 1686.

Виконавчий напис пред' яв лений Кредитором до виконанн я до Жовтневого ВДВС Запоріз ького МУЮ.

05.01.2012 р. державним виконавцем Жовтневого ВДВС Запорізьког о МУЮ винесено постанову про повернення виконавчого доку мента стягувачеві на підстав і п.5 ст.47 Закону України «Про ви конавче провадження»у зв' я зку із відсутністю підприємс тва за місцезнаходженням.

В матеріали справи надано о ригінал простого векселю, ви конавчий напис нотаріуса, пр отест про неоплату векселя, т ощо.

Наведені обставини та пода ні ФОП ОСОБА_1 докази підт верджують безспірність вимо г кредитора.

Отже, кредитором вживались заходи щодо стягнення забор гованості, втім, борг не погаш ений ані у добровільному, ані у примусовому порядку через державну виконавчу службу.

Суд відзначає, що відповідн о до приписів статті 52 Закону України «Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особ и відсутні за її місцезнаход женням, або у разі ненадання б оржником протягом року до ор ганів державної податкової с лужби згідно із законодавств ом податкових декларацій, до кументів бухгалтерської зві тності, а також за наявності і нших ознак, що свідчать про ві дсутність підприємницької д іяльності боржника, заява пр о порушення справи про банкр утство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його в имог до боржника та строку ви конання зобов'язань.

Отже, умовою здійснення про вадження у справі про банкру тство відсутнього боржника з а спрощеною процедурою є ная вність передбачених даною но рмою обставин (однієї або у су купності) чи будь-яких інших о бставин, які свідчили б про не здійснення боржником підпри ємницької діяльності у зв' я зку з його відсутністю.

З огляду на зазначені обста вини справи наявні визначені законом підстави для визнан ня відсутнього боржника банк рутом за спрощеною процедуро ю відповідно до приписів ст. 52 Закону про банкрутство.

Відповідно до ст.ст. 24, 52 Закон у про банкрутство, відкриваю чи ліквідаційну процедуру, с уд призначає ліквідатора. Зо крема, у ч. 2 ст. 52 Закону про банк рутство визначено: господ арський суд у двотижневий ст рок з дня винесення ухвали пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за зг одою останнього.

Аналіз наведених вище нор м свідчить про те, що господар ський суд може призначити лі квідатором ініціюючого кред итора за його згодою або іншу особу, кандидатуру якої може запропонувати кредитор або орган з питань банкрутства. П ри наявності декількох канди датур остаточне рішення з ць ого приводу приймає суд.

Ініціюючий кредитор не зап ропонував кандидатуру лікві датора у справі.

В даному випадку суд задово льняє заяву арбітражного кер уючого Клименка Олександр а Юрійовича про призначенн я його ліквідатором банкрута (ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства серії НОМЕР_4 від 03.05.2007 р., іде нт. код НОМЕР_2, місце прожи вання: АДРЕСА_2). Вказана ка ндидатура відповідає вимога м ст. 31 Закону про банкрутство , відповідна згода арбітражн ого керуючого міститься в ма теріалах справи .

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 31, 5, 22-24, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом»ст.ст. 41, 45 Господарського процесуаль ного кодексу України, господ арський суд Запорізької обла сті -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з об меженою відповідальністю «О -ВІЛ»(69095 м. Запоріжжя, вул. Дзерж инського, будинок 114, ідентифі каційний код юридичної особи 37559627) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Клименка Олександра Юр ійовича (ліцензія Державно го департаменту з питань бан крутства серії НОМЕР_4 від 03.05.2007 р., ідентифікаційний код НОМЕР_2, місце проживання: АДРЕСА_2).

Зобов' язати ліквідатора, відповідно до приписів ч. 5 ст . 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», письмово повідомити про визнання відсутнього бор жника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, у тому числі Фон ди, податкові інспекції як за місцем реєстрації боржника на момент порушення провадже ння у справі, так і за місцем п опередньої реєстрації. До кази повідомлення надати суд у.

Кредитори в місячний строк з дня одержання повідомленн я можуть направити ліквідато ру заяви з вимогами до банкру та.

Зобов' язати ліквідатора здійснити ліквідаційну проц едуру згідно із Законом Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»та за ре зультатами проведеної робот и подати до господарського с уду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

Завірені примірники поста нови надіслати: кредитору, ба нкруту, ліквідатору, державн ому реєстратору Запорізької міської ради, Жовтневому ВДВ С Запорізького МУЮ, ДПІ у Жовт невому районі м. Запоріжжя, ДП І у Голосіївському районі м. К иєва, Головному управлінню с татистки у Запорізькій облас ті, Головному управлінню юст иції у Запорізькій області.

Суддя Т.М. Ше вченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення06.02.2012
Оприлюднено15.02.2012
Номер документу21398886
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/312/12

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 13.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 16.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 15.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Постанова від 06.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 25.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні