Ухвала
від 14.02.2012 по справі 5017/166/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



У Х В А Л А

ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

"14" лютого 2012 р. Справа № 5017/166/2012

За заявою кредитора: ПАТ КБ „Приватбанк” в особі ф ілії „Южне Головне Регіональ не Управління”, м.Одеса

до боржника: ТОВ „Сіль ськогосподарська фірма „При кордоник”, с.Ліски, Кілійськи й район, Одеська область

про визнання банкрут ом

Суддя Ле пеха Г.А.

Представники:

від кредитора - ОСОБА_1 ., за довіреністю;

від боржника - не з' явивс я;

приймав участь: а/к Новіков Ю.П.

Суть спору: Публічн е акціонерне товариство коме рційного банку „Приватбанк” в особі філії „Южне Головне Р егіональне Управління” (далі - Кредитор) звернулось до го сподарського суду Одеської о бласті з заявою про визнання товариства з обмеженою відп овідальністю „Сільськогосп одарська фірма „Прикордоник ” (далі - Боржник) банкрутом, о скільки останнє неспроможне сплатити заборгованість піс ля настання встановленого ст року у сумі 1 780 125,27 грн.

Представник Кредитора зая ву підтримує, наполягає на св оїх вимогах.

Представник Боржника у суд ове засідання не з' явився, в ідзив на заяву не надав.

Розглянувши заяву Кредито ра і додані до неї документи, з аслухавши пояснення предста вника кредитора у підготовчо му засіданні, суд встановив:

23.01.2008р. господарським судом О деської області по справі №6-25 /220-04-4277 було прийнято рішення пр о стягнення з Боржника на кор исть Кредитора 1 588 000,00 грн. боргу по поверненню отриманого кр едиту, 123 072,80 грн. відсотків за ко ристування кредитом, 67 417,32 грн. пені, 1 700,00 грн. витрат державног о мита, 118,00 грн. витрат на ІТЗ суд ового процесу.

Для виконання зазначеного рішення від 23.01.2008р. був виданий наказ на його примусове вико нання, який в подальшому пред ' явлено до виконання до від ділу державної виконавчої сл ужби Кілійського районного у правління юстиції Одеської о бласті.

27.09.2011р. державної виконавчої службою Кілійського районно го управління юстиції Одеськ ої області було винесено пос танову про відкриття виконав чого провадження (реєстрацій ний номер виконавчого провад ження ВП № 28910509).

За час перебування зазначе ного вище виконавчого докуме нта на примусовому виконанні в ДВС Кілійського РУЮ Одеськ ої області з Боржника на кори сть Кредитора було стягнуто 182,85 грн., що підтверджується ли стом ДВС Кілійського РУЮ Оде ської області №22-80 від 10.01.2012р.

Станом на дату подачі заяви до господарського суду Одес ької області Боржник свої зо бов' язання перед Кредиторо м не виконав.

Отже, загальна сума кредито рських вимог становить 1 780 125,27 г рн.

Згідно п.3 ст.6 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” справа пр о банкрутство порушується го сподарським судом, якщо безс пірні вимоги кредитора (кред иторів) до боржника сукупно с кладають не менше трьохсот м інімальних розмірів заробіт ної плати, які не були задовол ені протягом трьох місяців п ісля встановленого для їх по гашення строку, якщо інше не п ередбачено цим Законом.

Відповідно до ст.1 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” безсп ірні грошові вимоги кредитор ів - вимоги кредиторів, визн ані боржником, інші вимоги кр едиторів, підтверджені викон авчими документами чи розрах унковими документами, за яки ми відповідно до законодавст ва здійснюється списання кош тів з рахунків боржника.

Статтею 1 вказаного Закону з азначено, що неплатоспроможн ість - неспроможність суб' єкта підприємницької діяльн ості виконати після настання встановленого строку їх спл ати грошові зобов' язання пе ред кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також в иконати зобов' язання щодо с плати податків і зборів (обов ' язкових платежів) не інакш е як через відновлення плато спроможності.

В статті 1 Закону України „П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” вказано, що к редитор - це юридична або фі зична особа, яка має у встанов леному порядку підтверджені документами вимоги щодо гро шових зобов' язань до боржни ка, щодо виплати заборговано сті із заробітної плати прац івникам боржника, а також орг ани державної податкової слу жби та інші державні органи, я кі здійснюють контроль за пр авильністю та своєчасністю с правляння податків і зборів (обов' язкових платежів).

Приписами статті 11 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” пере дбачено, що якщо при прийнятт і заяви про порушення справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможлив о, розпорядник майна признач ається на підготовчому засід анні.

Пунктом 5 статті 11 Закону Укр аїни „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом” передб ачено, що з метою виявлення вс іх кредиторів та осіб, які вия вили бажання взяти участь у с анації боржника, суддя у підг отовчому засіданні виносить ухвалу, якою зобов' язує зая вника подати до офіційних др укованих органів у десятиден ний строк за його рахунок ого лошення про порушення справи про банкрутство. Газетне ого лошення має містити повне на йменування боржника, його по штову адресу, банківські рек візити, найменування та адре су господарського суду, номе р справи, відомості про розпо рядника майна.

Відповідно до ст. 33 ГПК Украї ни кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на які вона посилається як на підставу с воїх вимог і заперечень.

Отже, суд доходить до виснов ку, що кредиторські вимоги ПА Т КБ „Приватбанк” в особі філ ії „Южне Головне Регіональне Управління” до ТОВ „Сільськ огосподарська фірма „Прикор доник” є безспірні, сукупно с кладають не менше трьохсот м інімальних розмірів заробіт ної плати та не були задоволе ні протягом трьох місяців пі сля встановленого для їх пог ашення строку.

30.01.2012 до господарського суду Одеської області надійшла за ява арбітражного керуючого Д арієнка В.Д. (вх. №2903/2012) про призна чення його розпорядником май на ТОВ „Сільськогосподарсь ка фірма „Прикордоник”.

Також, представник ПАТ КБ „П риватбанк” в особі філії „Юж не Головне Регіональне Управ ління” у судовому засіданні заявив клопотання у я кому пр осить призначити в якості ро зпорядника майна ТОВ „Сільсь когосподарська фірма „Прико рдоник” арбітражного керуюч ого Новікова Ю.П.

Враховуючи попередній чим алий досвід, щодо показників , наслідків та якості роботи а рбітражних керуючих Новіков а Ю.П. та Дарієнка В.Д. у справах про банкрутство, що розгляда лись суддею Лепехою Г.А. суд на дає безумовну перевагу остан ньому.

Згідно наведеного вище, суд вважає за можливе ввести про цедуру розпорядження майном боржника та призначити розп орядником майна арбітражног о керуючого Дарієнка В.Д.

Керуючись ст.ст. 11, 12, 14, 15 Закон у України „Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст.86 ГПК України, суд

У Х В А Л И В:

1. Визнати грошові вимоги публічного акціонерн ого товариства комерційного банку „Приватбанк” в особі ф ілії „Южне Головне Регіональ не Управління” (код ЄДРПОУ 2321283 9) до товариства з обмеженою ві дповідальністю „Сільського сподарська фірма „Прикордон ик” (код ЄДРПОУ 31388709) у сумі 1 780 125,27 г рн.

2. Ввести процеду ру розпорядження майном това риства з обмеженою відповіда льністю „Сільськогосподарс ька фірма „Прикордоник” (Оде ська область, Кілійський рай он, с.Ліски, вул. Суворова, 1. Код ЄДРПОУ 31388709).

3. Розпорядником майна товариства з обмежено ю відповідальністю „Сільськ огосподарська фірма „Прикор доник” призначити арбітражн ого керуючого Дарієнка Вікто ра Дмитровича (ліцензія сері ї АГ №НОМЕР_1 від 04.04.2011р.; ід. ко д НОМЕР_2; місце проживанн я: АДРЕСА_1).

4. Зобов' язати П АТ КБ „Приватбанк” в особі фі лії „Южне Головне Регіональн е Управління” подати в десят иденний строк оголошення про порушення провадження у спр аві про банкрутство товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Сільськогосподарська ф ірма „Прикордоник” з метою в иявлення всіх кредиторів та можливих санаторів. Оголошен ня повинно відповідати вимог ам п.5 ст.11 Закону України „Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”. Примірник огол ошення надати суду.

5. Призначити суд ове засідання на „03” квітн я 2012р. о 10:20. Засідання відб удеться у приміщенні господа рського суду (м.Одеса, пр-т Шев ченка, 29, зал №14, тел. (0482) 307-965).

6. Зобов' язати у засіданні представити:

Кредитора - докази вик онання пункту „4” резолютивн ої частини даної ухвали.

Розпорядника майна боржни ка - реєстр вимог кредито рів.

7. Визначити дати у даній справі:

- дата попереднього за сідання суду - не пізніше тр ьох місяців після дати прове дення підготовчого засіданн я ;

- дата скликання перши х загальних зборів кредиторі в - за визначенням самих кре диторів, але не пізніше трьох місяців і десяти днів після д ати проведення підготовчого засідання суду;

- дата засідання суду, н а якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури, чи припинення провад ження у справі про банкрутст во - не пізніше шести місяці в після дати проведення підг отовчого засідання суду.

- дата складання та над ання суду розпорядником майн а реєстру вимог кредиторів н е пізніше двох місяців з дня п роведення підготовчого засі дання суду.

Примірник ухвали надіс лати: кредитору, боржнику, розпоряднику майна.

Суддя Лепеха Г.А.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено20.02.2012
Номер документу21437597
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/166/2012

Ухвала від 29.05.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Постанова від 24.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 10.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 29.05.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 14.05.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 29.04.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 17.04.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 19.03.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні