Ухвала
від 14.02.2012 по справі 5011-50/285-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 5011-50/285-2012 14.02.12

За заявою дочірньог о підприємства "Оллтек-Украї на"

до товари ства з обмеженою відповідаль ністю "СТОХОД"

про банкрутст во

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1(дов. від 19.01.2012)

Від боржника не з' яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Кредитор звернувся до с уду із заявою про порушення с прави про банкрутство боржн ика, оскільки товариство з об меженою відповідальністю "СТ ОХОД" неспроможне сплатити б орг у сумі 1 745 779,77 грн. протягом тр ьох місяців після встановлен ого для його сплати строку.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 10.01.2012 порушено пр овадження у справі № 5011-50/285-2012 та п ризначено підготовче засіда ння суду на 02.02.2012.

Представник боржника в під готовче засідання суду 02.02.2012 не з' явився, витребувані судо м докази та відзив на заяву пр о порушення справи про банкр утство не подав, причин неявк и суд не повідомив, хоча про ча с та місце розгляду справи бу в попереджений належним чино м.

Представник заявника в суд ове засідання з'явився та дав пояснення по справі.

Судом встановлено, що заявн ик не виконав вимог попередн ьої ухвали суду.

Розгляд справи було відкла дено на 14.02.2012.

Представник боржника в під готовче засідання суду 14.02.2012 по вторно не з' явився, витребу вані судом докази та відзив н а заяву про порушення справи про банкрутство не подав, при чин неявки суд не повідомив, х оча про час та місце розгляду справи був повідомлений нал ежним чином.

Представник заявника в суд ове засідання 14.02.2012 з'явився, да в пояснення по справі та пода в заяву про зменшення кредит орських вимог до боржника на суму 19 881,92 грн. у зв' язку зі спл атою вказаної суми боржником та просив визнати дочірнє пі дприємство "Оллтек-Україна" к редитором товариства з обмеж еною відповідальністю "СТОХО Д" на суму 1 725 897,85 грн. Суд задовол ьнив дану заяву.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у підготовчому засіданні судд я оцінює подані документи, за слуховує пояснення сторін, р озглядає обґрунтованість за перечень боржника.

При розгляді даної справи в підготовчому засіданні су д -

В С Т А Н О В И В:

Згідно наявних докумен тів боржник зареєстрований О болонською РДА у м. Києві як т овариство з обмеженою відпов ідальністю "СТОХОД" за адресо ю: 04073, м. Київ, Московський просп ект, буд. 21, офіс 434, ідентифікаці йний код 35900571. Заявлені вимоги д очірнього підприємства "Оллт ек-Україна" документально пі дтверджуються наявними судо вим рішенням, наказом про йог о примусове виконання, поста новою ВДВС про відкриття вик онавчого провадження, боржни ком не спростовані, тому визн аються судом безспірними та обґрунтованими.

Вимоги заявника підтверд жені документами, за якими ві дповідно до законодавства зд ійснюється списання коштів з рахунків боржника, які не спл ачені боржником - ТОВ "СТОХО Д"(ідентифікаційний код 35900571) пр отягом трьох місяців після н астання встановленого строк у для їх сплати.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах даної сп рави доводять безспірність грошових вимог заявника та н еспроможність боржника вико нати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений з аконом строк.

На виконання вимог суду пре дставник заявника подав суду кандидатуру арбітражного ке руючого Винниченка Олександ ра Валентиновича (ліцензія Д ержавного департаменту з пит ань банкрутства серії НОМЕ Р_1 від 09.08.2010, ідентифікаційни й номер фізичної особи - пла тника податків та інших обов ' язкових платежів НОМЕР_2 ) для призначення його розпо рядником майна - ТОВ "СТОХОД "(ідентифікаційний код 35900571).

З огляду на матеріали спра ви, суд встановив, що арбітраж ний керуючий Винниченко О.В. м ає вищу освіту, не є заінтерес ованою особою стосовно боржн ика, відповідає вимогам ст.3-1 З акону про банкрутство, а тому суд вважає за доцільне призн ачити його розпорядником май на боржника.

Частиною 1 статті 11 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” вста новлено, що якщо при прийнятт і заяви про порушення провад ження справи про банкрутство призначити розпорядника май на неможливо, розпорядник ма йна призначається на підгото вчому засіданні.

Оскільки заявник вправі зв ернутися із заявою про поруш ення справи про банкрутство боржника, якщо останній ухил яється чи неспроможний задов ольнити протягом трьох місяц ів безспірні претензійні вим оги та враховуючи вищевказан е, є підстави закінчити підго товче засідання.

Керуючись ст.ст. 11, 13 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Визнати безспірні грошо ві вимоги кредитора - дочірн ього підприємства "Оллтек-Ук раїна"(ідентифікаційний код 32047626), який подав заяву про поруш ення справи про банкрутство до ТОВ "СТОХОД"(ідентифікацій ний код 35900571) на суму 1 725 897,85 грн.

2. Призначити у справі № 5011-5 0/285-2012 з метою забезпечення майн ових інтересів кредиторів ро зпорядником майна ТОВ "СТОХО Д"(ідентифікаційний код 35900571) ар бітражного керуючого Виннич енка Олександра Валентинови ча (ліцензія Державного депа ртаменту з питань банкрутств а серії НОМЕР_1 від 09.08.2010, іде нтифікаційний номер фізично ї особи - платника податків та інших обов' язкових плате жів НОМЕР_2) .

Відповідно до вимог ст. 13 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” органи правління боржника не мають права без згоди розп орядника майна приймати ріше ння про:

- реорганізацію (злиття, при єднання, поділ, виділення, пер етворення) і ліквідацію борж ника; - створення юридичних ос іб або про участь в інших юрид ичних особах; - створення філі й та представництв; - виплату д ивідендів; - проведення боржн иком емісії цінних паперів; - в ихід із складу учасників бор жника юридичної особи, придб ання в акціонерів раніше вип ущених акцій боржника. Призн ачення розпорядника майна не є підставою для припинення п овноважень керівника чи орга ну управління боржника.

3. Зобов' язати заявни ка з метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санац ії боржника, за власний рахун ок у десятиденний строк пода ти до офіційних друкованих о рганів оголошення про поруш ення справи про банкрутство боржника з метою виявлення в сіх кредиторів та осіб, які ви являть бажання взяти участь у санації боржника та надати суду докази подання вищевка заного оголошення протягом д вох тижнів з моменту опублік ування (оригінал примірни ка газети). Газетне оголош ення має містити: повне найме нування боржника, його пошто ву адресу, банківські реквіз ити; найменування та адресу г осподарського суду, номер сп рави, відомості про розпоряд ника майна.

4. З метою виявлення всіх інш их можливих кредиторів зобов ”язати арбітражного керуюч ого направити запити до держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов' язкового держ авного страхування, податків і зборів (обов”язкових плате жів).

5. Зобов' язати розпорядник а майна - арбітражного керуюч ого Винниченка О.В. не пізн іше двох місяців та десяти дн ів після дати проведення підготовчого засідання суду надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів бор жника, у якому повинні містит ися відомості про кожного кр едитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати с трахових внесків на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування та інші види за гальнообов'язкового державн ого соціального страхування , податків і зборів (обов'язков их платежів), черговість задо волення кожної вимоги, окрем о розмір неустойки (штрафу, пе ні). Внести в реєстр окремо від омості про майно боржника, як е є предметом застави згідно з державним реєстром застав .

6. Призначити попереднє засі дання суду на 15.05.2012 о 10:00 год. (не пізніше 3-х місяців від дат и проведення підготовчого за сідання), яке відбудеться за а дресою : вул. Б.Хмельницького, 4-б, м. Київ, зал. № 1.

7. Призначити перші загальні збори кредиторів, які повинн і відбутися не пізніше 24.05.2012 (не пізніше 3-х місяців і 10 дн ів від дати проведення підго товчого засідання).

8. Копію ухвали направити за явнику, боржнику, розпорядни ку майна, державному органу з питань банкрутства - Головно му управлінню юстиції у м. Ки єві та державному реєстратор у Оболонської районної у м. Ки єві державної адміністрації .

9. Ухвала може бути оскаржен а у встановленому порядку.

Суддя Головатюк Л .Д.

Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено22.02.2012
Номер документу21443593
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-50/285-2012

Ухвала від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні