Ухвала
від 31.05.2012 по справі 5011-50/285-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 5011-50/285-2012 31.05.12 За заявою дочірнього підприємства "Оллтек-Україна"

до товариства з обмеженою відповідальністю "СТОХОД"

про банкрутство

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника ОСОБА_1(дов. від 19.01.2012)

Від боржника не з'явився

Розп. майна Сінєльніков В.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки товариство з обмеженою відповідальністю "СТОХОД" неспроможне сплатити борг у сумі 1 745 779,77 грн. протягом трьох місяців після встановленого для його сплати строку.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 10.01.2012 порушено провадження у справі № 5011-50/285-2012.

Ухвалою підготовчого засідання від 14.02.2012 визнано безспірні грошові вимоги кредитора -дочірнього підприємства "Оллтек-Україна", який подав заяву про порушення справи про банкрутство до ТОВ "СТОХОД"(ідентифікаційний код 35900571) на суму 1 725 897,85 грн., призначено у справі № 5011-50/285-2012 з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів розпорядником майна ТОВ "СТОХОД" арбітражного керуючого Винниченка Олександра Валентиновича, обов'язано заявника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника, за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника та надати суду докази подання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети ). З метою виявлення всіх інших можливих кредиторів зобов"язано арбітражного керуючого направити запити до державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного страхування, податків і зборів (обов"язкових платежів).

Зобов'язано розпорядника майна - арбітражного керуючого Винниченка О.В. не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, у якому повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені). Внести в реєстр окремо відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Призначено попереднє засідання суду на 15.05.2012.

Представник боржника та розпорядник майна в підготовче засідання суду 15.05.2012 не з'явилися, витребувані судом докази та відзив на заяву про порушення справи про банкрутство не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи були попереджені належним чином.

Представник заявника в судове засідання з'явився, дав пояснення по справі та подав клопотання про дострокове припинення повноважень розпорядника майна боржника - Винниченка Олександра Валентиновича та призначення розпорядником майна ТОВ "СТОХОД" Сінєльнікова Валерія Васильовича.

Дане клопотання обгрунтоване тим, що наказом Міністерства юстиції України № 502/5 від 29.03.2012 анульовано ліцензію арбітражного керуючого Винниченка Олександра Валентиновича.

Суд задовольнив вказане клопотання.

Арбітражний керуючий Сінєльніков Валерій Васильович подав суду заяву на участь у даній справі про банкрутство.

Ухвалою від 15.05.2012 задоволено клопотання дочірнього підприємства "Оллтек-Україна" та припинено повноваження розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "СТОХОД" - арбітражного керуючого Винниченка Олександра Валентиновича. Призначено розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю "СТОХОД" арбітражного керуючого Сінєльнікова Валерія Васильовича, якого зобов"язати ознайомитись з матеріалами справи та виконати вимоги ухвали підготовчого засідання від 14.02.2012.

Призначено розгляд справи на 31.05.2012.

В судове засідання 31.05.2012 прибули представник заявника та розпорядник майна - арбітражний керуючий Сінєльніков В.В. і дали пояснення по справі.

Представник боржника в судове засідання 31.05.2012 не з'явився, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Судом встановлено, що на виконання вимог ухвали підготовчого засідання заявником подано оголошення про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "СТОХОД"(ідентифікаційний код 35900571) в газеті «Голос України»№ 37 від 25.02.2012.

Відповідно до ч. 15 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство в офіційному друкованому органі всі кредитори незалежно від настання строку виконання зобов'язань мають право подавати заяви з грошовими вимогами до боржника згідно зі статтею 14 цього Закону.

У відповідності до ч. 1 ст. 14 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»кредитори, за вимогами, які виникли до порушення провадження про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство подали до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і вимоги, які не були включені до реєстру вимог кредиторів.

Після публікації вказаного оголошення до Господарського суду м. Києва в порядку ч. 1 ст. 14 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі - Закон про банкрутство) заяв з грошовими вимогами до Боржника не надійшло. Таким чином, вимоги ініціюючого кредитора -дочірнього підприємства "Оллтек-Україна" в розмірі 1 725 897,85 грн. є єдиними вимогами до боржника.

Таким чином, до реєстру вимог кредиторів ТОВ "СТОХОД"(ідентифікаційний код 35900571) розпорядником майна включені вимоги:

1. Дочірнього підприємства "Оллтек-Україна"(код ЄДРПОУ 32047626) в розмірі 1 725 897,85 грн. четверта черга.

Заслухавши розпорядника майна суд приходить до висновку, що наявних в справі документів достатньо для прийняття рішення у даному судовому засіданні про затвердження реєстру вимог кредиторів.

За приписами ч. 1 ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, подаються конкурсними кредиторами протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»за результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів та призначається дата проведення зборів кредиторів.

Враховуючи вказані обставини, у суду є підстави затвердити реєстр вимог кредиторів боржника та закінчити попереднє засідання.

Керуючись ч. 4 ст. 12, ст.ст. 14, 15, абз. 8 ч. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Визнати кредитором товариства з обмеженою відповідальністю "СТОХОД"(04073, м. Київ, Московський проспект, буд. 21, офіс 434, ідентифікаційний код 35900571):

1. Дочірнє підприємство "Оллтек-Україна"(код ЄДРПОУ 32047626) на суму 1 725 897,85 грн. четверта черга.

2. Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

3. Затвердити реєстр вимог кредиторів боржника -ТОВ "СТОХОД"(04073, м. Київ, Московський проспект, буд. 21, офіс 434, ідентифікаційний код 35900571) на загальну суму 1 725 897,85 грн.

4. Зобов'язати розпорядника майна ТОВ "СТОХОД"(ідентифікаційний код 35900571) арбітражного керуючого Сінєльнікова В.В. протягом десяти днів з дня винесення даної ухвали повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів.

5. Зобов'язати розпорядника майна ТОВ "СТОХОД"(ідентифікаційний код 35900571) арбітражного керуючого Сінєльнікова В.В. надати суду у строк, що не перевищує строку дії процедури розпорядження майном, протокол зборів кредиторів боржника стосовно обрання комітету кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів щодо вирішення питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

6. Призначити розгляд протоколу засідання комітету кредиторів щодо вирішення питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника на 03.07.2012 о 14:45 в засіданні господарського суду за адресою: вул. Б.Хмельницького, 44-б, зал № 1. Викликати для участі у засіданні уповноважених представників сторін(заявника, боржника), розпорядника майна, явку яких визнати обов'язковою.

7. Попередити сторін та розпорядника майна, що при ухиленні від виконання вимог суду до них будуть застосовані санкції, передбачені п. 5 ст. 83 ГПК України.

8. Дана ухвала може бути оскаржена.

9. Копію ухвали направити:

- заявнику; - боржнику; - розпоряднику майна; - Головному управлінню юстиції у м. Києві(провул. Музейний 2-Б, м. Київ, 01001).

Суддя Головатюк Л.Д.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.05.2012
Оприлюднено07.06.2012
Номер документу24462640
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-50/285-2012

Ухвала від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 10.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні