Постанова
від 31.01.2012 по справі 4-335/12
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

< відповідач > < третя ос оба > Печерський районний суд міста Києва < Суд-місто > Кі рєєв Родіон Володимирович

Справа № 4-335/12

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2012 року cуддя Печ ерського районного суду м. Ки єва Кірєєв Р.В., розглянувши ма теріали скарги адвоката ОС ОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за постанову за ступника начальника управлі ння ГСУ МВС України Мамки Г .М. від 16 вересня 2011 року про по рушення кримінальної справи за ознаками злочину, передба ченого ч. 5 ст. 191 КК України, за фа ктом заволодіння чужим майно м у особливо великих розміра х шляхом зловживання службов ою особою своїм службовим ст ановищем,-

В С Т А Н О В И В:

27 січня 2012 року до суду на дійшла скарга адвоката ОСО БА_2 в інтересах ОСОБА_3 т а ОСОБА_4 за постанову зас тупника начальника управлін ня ГСУ МВС України Мамки Г.М . від 16 вересня 2011 року про пор ушення кримінальної справи з а ознаками злочину, передбач еного ч. 5 ст. 191 КК України, за фак том заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання службово ю особою своїм службовим ста новищем.

Дослідивши матеріали скар ги, вважаю, що у відкритті пров адження за скаргою слід відм овити виходячи з наступного.

Відповідно до ст.236-7 КПК Укра їни скарга на постанову орга ну дізнання, слідчого та прок урора про порушення кримінал ьної справи за фактом вчинен ня злочину може бути подана д о суду особою, інтересів якої стосується порушена криміна льна справа, її захисником чи законним представником, з до статнім обґрунтуванням пору шення прав та законних інтер есів відповідної особи. Якщо обґрунтування порушення пра в та інтересів особи визнано суддею недостатнім, суддя пр иймає рішення про відмову у в ідкритті провадження з розгл яду скарги.

В матеріалах скарги відсут ні дані про те, що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 відносяться чи ві дносилися до кола службових осіб, відносно яких постанов ою заступника начальника упр авління ГСУ МВС України було порушено кримінальну справу , а також того, що вказана пост анова стосується саме законн их прав та інтересів ОСОБА_ 3 та ОСОБА_4, оскільки оск аржуваною постановою кримін альна справа порушена за фак том заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання службово ю особою своїм службовим ста новищем.

Таким чином, оскільки в скар зі відсутнє обґрунтування пі дстав звернення адвоката в і нтересах ОСОБА_3 та ОСОБ А_4 зі скаргою на постанову з аступника начальника управл іння ГСУ МВС України Мамки Г.М. від 16 вересня 2011 року про п орушення кримінальної справ и за ознаками злочину, передб аченого ч. 5 ст. 191 КК України, за ф актом заволодіння чужим майн ом у особливо великих розмір ах шляхом зловживання службо вою особою своїм службовим с тановищем, тому у відкритті п ровадження з розгляду скарги слід відмовити.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 236-7 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити у відкритті п ровадження за скаргою ОСОБ А_2 в інтересах ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за постанову заст упника начальника управлінн я ГСУ МВС України Мамки Г.М. від 16 вересня 2011 року про поруш ення кримінальної справи за ознаками злочину, передбачен ого ч. 5 ст. 191 КК України, за факто м заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах ш ляхом зловживання службовою особою своїм службовим стан овищем.

Копію зазначеної постанов и направити заявнику, та до Ге неральної прокуратури Украї ни.

Постанова оскарженню не пі длягає.

Суддя Р.В. Кірєєв

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.01.2012
Оприлюднено27.06.2012
Номер документу21466854
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-335/12

Постанова від 22.02.2012

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Губко А. О.

Постанова від 03.09.2012

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Коліуш О. Л.

Постанова від 28.03.2012

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Волошин С. О.

Постанова від 31.01.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кірєєв Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні