Постанова
від 28.12.2011 по справі 4-1224/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 4-1224/11.

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 грудня 2011 року Шевченківський районний су д м.Чернівці в складі:

головуюч ого судді - Яреми Л.В.

при секрет арі - Скрипій А.А.

з участю п рокурора - Чернушки А.Е. ,

розглянувши подання старш ого слідчого СУ УМВС України в Чернівецькій області Оста фійчука С.О. про обрання запоб іжного заходу у вигляді взят тя під варту відносно ОСОБА _1, підозрюваного в скоєнні з лочину, передбаченого ст.185 ч.3 К К України, -

В С Т А Н О В И В :

До суду з поданням зве рнувся старший слідчий СУ УМ ВС України в Чернівецькій об ласті Остафійчук С.О., як е погоджено 28 грудня 2011 року із заступником прокурора Черн івецької області Савіним М.М . про обрання запобіжного зах оду у вигляді взяття під варт у відносно ОСОБА_1, який пі дозрюється у вчиненні умисно го, тяжкого злочину, за який пе редбачено покарання на стро к до шести років позбавлення волі, ОСОБА_1, перебуваючи на волі, може переховуватись від органів слідства та суду , перешкоджати встановленню істини у справі, продовжити з лочинну діяльність, оскільки раніше судимий, а також для за безпечення виконання процес уальних рішень, просить обра ти ОСОБА_1 запобіжний зах ід - взяття під варту.

У своєму поданні посилає ться на те, що 11 грудня 2011 року в період часу з 17 до 18 години, ОС ОБА_1 за попередньою змовою з ОСОБА_2 та ОСОБА_3, з ме тою вчинення крадіжки чужого майна прибули до м. Чернівці, а саме на проспект Незалежно сті, де розподіливши ролі по в чиненню даного злочину, ОСО БА_1 та ОСОБА_3 стали спос терігати за навколишньою обс тановкою, а ОСОБА_2 викону ючи свою злочинну роль, підій шов до АДРЕСА_1 де таємно п роник на балкон другого пове рху, звідки шляхом пошкоджен ня метало-пластикових дверей таємно проник до приміщення квартири НОМЕР_1 вказаног о будинку, звідки за попередн ьою змовою з останніми таємн о викрав майно ОСОБА_4, а са ме: золотий ланцюжок, золотий кулон з у вигляді літери «Л», два мобільних телефони марки «Nokia». Заволодівши вказаним ма йном, ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з місця вчинення з лочину скрилися та розпоряди лись викраденим на власний р озсуд, чим завдали потерпілі й ОСОБА_4 матеріальної шко ди на загальну суму 2000 грн.

За даним фактом 25 грудня 2011 ро ку СУ УМВС України в Чернівец ькій області відносно ОСОБ А_1 була порушена криміналь на справа за ознаками ст.185 ч.3 К К України.

25 грудня 2011 року ОСОБА_1 з атриманий в порядку ст. 115 КПК У країни та утримується в ІТТ п ри УМВС України в Чернівецьк ій області.

Розглянувши пода ння слідчого, вивчивши матер іали кримінальної справи, за слухавши думку прокурора, як ий просить задовольнити пода ння, підозрюваного ОСОБА_1 , який просив не обирати йому запобіжний захід у вигляді в зяття під варту, суд вважає, що подання обґрунтоване і підл ягає до задоволення.

Згідно ст.ст. 148-150 КПК України, запобіжний захід у в игляді тримання під вартою з астосовується за наявності д остатніх підстав вважати, що підозрюваний буде намагатис ь ухилитись від слідства та с уду або від виконання процес уальних рішень, перешкоджати встановленню істини по спра ві чи продовжити злочинну ді яльність.

Стаття 155 КПК України перед бачає, що взяття під варту, як запобіжний захід застосовує ться в справах про злочини, за які законом передбачено пок арання у виді позбавлення во лі на строк понад три роки.

При обранні міри запобіж ного заходу у вигляді взяття під варту відносно підозрюв аного ОСОБА_1 суд враховує надані органом досудового с лідства докази причетності й ого до скоєння злочину, особу підозрюваного, який раніше судимий, судимість не погаше на, тяжкість злочину, у яком у підозрюється останній, сан кція якого передбачає покар ання у вигляді позбавлення в олі на строк від трьох до шест и років. Також суд вважає, що п еребуваючи на волі підозрюва ний може ухилитися від орган ів слідства або суду, перешко джати встановленню істини по справі, а тому у відношенні н ього слід обрати міру запобі жного заходу у вигляді взятт я під варту, яка забезпечить н алежну поведінку обвинуваче ного, в тому числі процесуаль ну.

На підставі викладеног о та керуючись ст.ст. 148,149, 155,165,165-1,165-2 К ПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Обрати підозрюваному ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, пі дозрюваного у вчиненні злочи ну, передбаченого ст.185 ч.3 КК Ук раїни запобіжний захід у виг ляді взяття під варту і утрим увати його в Чернівецькому с лідчому ізоляторі ВДДУ ПВП в Чернівецькій області.

На постанову може бу ти подана апеляція протягом трьох діб з дня її винесення д о апеляційного суду Чернівец ької області.

Суддя Л.В. Яре ма

З постановою ознайом лений:


Воловик В.В.

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення28.12.2011
Оприлюднено03.03.2012
Номер документу21549674
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1224/11

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кушніренко Ю. С.

Постанова від 27.07.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Голубкін О. І.

Постанова від 21.07.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Голубкін О. І.

Постанова від 31.05.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Постанова від 29.07.2011

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Постанова від 05.08.2011

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Постанова від 01.08.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 28.12.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Сизова Л. А.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Двірник Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні