Ухвала
від 24.01.2012 по справі 2а-1762/11/2670
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-1762/11/2670 Головуючий у 1-й ін станції: Добрівська Н.А.

Суддя-доповідач: Мацедо нська В.Е.

У Х В А Л А

Іменем України

"24" січня 2012 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Мацедонської В.Е.,

суддів Грищенко Т.М., Лічевецького І.О.,

при секретарі Гринчуку В.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м.Києві с праву за апеляційною скаргою Державної податкової інспек ції у Голосіївському районі м.Києва на постанову Окружно го адміністративного суду м. Києва від 24 травня 2011 року у спр аві за адміністративним позо вом Державної податкової інс пекції у Голосіївському райо ні м.Києва до товариства з обм еженою відповідальністю «Ін тер-Проф», третя особа без сам остійних вимог: Голосіївська районна у м.Києві державна ад міністрація про припинення ю ридичної особи,-

в с т а н о в и в:

Постановою Окружного адміністративного суду м.Ки єва від 24 травня 2011 року у задов оленні адміністративного по зову Державної податкової ін спекції у Голосіївському рай оні м.Києва до товариства з об меженою відповідальністю «І нтер-Проф», третя особа без са мостійних вимог: Голосіївськ а районна у м.Києві державна а дміністрація про припинення юридичної особи відмовлено.

Не погоджуючись з прийняти м рішенням, позивач подав апе ляційну скаргу, в якій просит ь суд апеляційної інстанції скасувати постанову Окружно го адміністративного суду м. Києва від 24 травня 2011 року з мот ивів порушення судом першої інстанції норм матеріальног о права та прийняти нову пост анову, якою задовольнити поз овні вимоги. Свої вимоги апел янт обґрунтовує з посиланням на п.5 ч. 2 ст.38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців», згідно якої підст авою для постановлення судов ого рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису п ро відсутність юридичної осо би за вказаним її місцезнахо дженням.

Заслухавши доповідь судді -доповідача, пояснення учасн иків процесу, що з' явились в судове засідання, дослідивш и матеріали справи та обгово ривши доводи апеляційної ска рги, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підляг ає задоволенню з наступних п ідстав:

Судом першої інстанції вст ановлено, що ТОВ «Інтер-Проф» зареєстроване як суб' єкт п ідприємницької діяльності Г олосіївською районною у м.Ки єві державною адміністраціє ю 20 квітня 2006 року за адресою: м.К иїв, вул.Академіка Заболотно го, 20-А, код за ЄДРПОУ 34287821. На пода тковий облік в ДПІ у Голосіїв ському районі м.Києва відпов ідач взятий 25 квітня 2006 року за №14894.

Згідно пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право, зокрема, у випадка х, встановлених законом, звер татися до суду щодо припинен ня юридичної особи та підпри ємницької діяльності фізичн ої особи-підприємця про визн ання недійсними установчих ( засновницьких) документів су б'єктів господарювання.

Також п.67.2 ст.67 Податкового ко дексу України передбачено, щ о органи державної податково ї служби в установленому зак оном порядку мають право зве ртатися до суду про винесенн я судового рішення щодо, сере д іншого, припинення юридичн их осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб-під приємців.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців»у разі на дходження державному реєстр атору від органу державної п одаткової служби повідомлен ня встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням дер жавний реєстратор зобов'язан ий надіслати рекомендованим листом протягом п' яти робо чих днів з дати надходження з азначеного повідомлення юри дичній особі повідомлення що до необхідності подання держ авному реєстратору реєстрац ійної картки. У разі неподанн я юридичною особою протягом місяця з дати надходження їй відповідного повідомлення р еєстраційної картки про підт вердження відомостей про юри дичну особу державний реєстр атор повинен внести до Єдино го державного реєстру запис про відсутність підтверджен ня зазначених відомостей дат ою, яка встановлена для черго вого подання реєстраційної к артки про підтвердження відо мостей про юридичну особу. Як що державному реєстратору по вернуто рекомендованого лис та, державний реєстратор пов инен внести до Єдиного держа вного реєстру запис про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням.

Згідно ст.38 Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців»підставою для по становлення судового рішенн я щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи, зо крема, є наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Як встановлено судом першо ї інстанції та вбачається з в итягу з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців стано м на 02 лютого 2011 року, який подан ий позивачем разом з позовно ю заявою до суду першої інста нції 07 лютого 2011 року, статус ві домостей про ТОВ «Інтер-Проф » підтверджено, а також відсу тній запис про відсутність ю ридичної особи за вказаним ї ї місцезнаходженням.

За таких обставин, колегія с уддів погоджується з висновк ом суду першої інстанції, зва жаючи на відсутність в Єдино му державному реєстрі юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців станом на 02 лютого 2011 року запису про відсутність ТОВ «Інтер-Проф»за вказаним місцезнаходженням, суд не вб ачає підстав, передбачених с т.38 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в», постановити судове рішен ня щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банк рутством юридичної особи.

На підставі вищенаведеног о, приймаючи до уваги, що судом першої інстанції правильно встановлено обставини справ и, судове рішення ухвалено з д одержанням норм матеріально го та процесуального права, в исновки суду першої інстанці ї доводами апелянта не спрос товані, колегія суддів прихо дить до висновку про відсутн ість підстав для зміни або ск асування постанови суду.

Керуючись ст.ст.195, 196, 198, 200, 205, 206, 212, 254 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу Дер жавної податкової інспекції у Голосіївському районі м.Ки єва - залишити без задоволен ня.

Постанову Окружного адмін істративного суду м.Києва ві д 24 травня 2011 року - залишити б ез змін.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м двадцяти днів з дня її склад ення в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги бе зпосередньо до Вищого адміні стративного суду України.

Повний текст ухвали вигото влено 30 січня 2012 року.

Головуючий суддя Мацедонська В.Е.

Судді: Грищенко Т.М.

Л ічевецький І.О.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.01.2012
Оприлюднено27.02.2012
Номер документу21592534
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1762/11/2670

Ухвала від 28.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 09.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

Ухвала від 10.07.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Лосєв А.М.

Ухвала від 24.01.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Мацедонська В.Е.

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрівська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні