Ухвала
від 21.02.2012 по справі 22/247
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.02.12р. Справа № 22/247

За позовом Відкритого акціонерного товариства "Ні копольський завод феросплав ів",

до В-1: Державного підпри ємства "Придніпровська заліз ниця", м. Дніпропетровськ

В-2: Товариства з обмежено ю відповідальністю "Байп Ко., Л тд", м. Дніпропетровськ

В-3: Відкритого акціонерн ого товариства "Авдіївський коксохімічний завод", м.Авдії вка

про перегляд рішення за нововиявленими обставинами

Суддя Петренко Н.Е.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1, п редставник за довіреністю №2 52-4016 від 11.05.11р.

від відповідача-1: не з'явив ся

від відповідача-2: не з'явив ся

від відповідача- 3: не з'яви вся

СУТЬ СПОРУ:

Ухвалою господ арського суду Дніпропетровс ької області від 14.06.04р. (суддею П уппо Л.Д.) порушено провадженн я у справі № 22/247 за позовом Відк ритого акціонерного товарис тва "Нікопольський завод фер осплавів", м. Нікополь (далі-по зивач) до Державного підприє мства "Придніпровська залізн иця", м. Дніпропетровськ (далі- відповідач-1), Товариства з обм еженою відповідальністю "Бай п Ко., Лтд", м. Дніпропетровськ (д алі-відповідач-2), Відкритого а кціонерного товариства "Авді ївський коксохімічний заво д", м.Авдіївка (далі-відповіда ч-3), про стягнення 2 232,91 грн.

Рішенням господ арського суду від 01.07.04р. (суддею Пуппо Л.Д.) позов задоволено у повному обсязі, вирішено стя гнути з відповідача-3 на корис ть позивача 2 232,91 грн., про що 02.08.04р . видано наказ.

30.08.04р. до суду наді йшла заява відповідача-3 про п ерегляд судового рішення по даній справі за нововиявлени ми обставинами, яку ухвалою с уду від 03.09.04р. призначено до роз гляду у судовому засіданні.

Ухвалою господа рського суду від 09.11.04р. (суддею П уппо Л.Д.) зупинено провадженн я по даній справі, у зв'язку з п ризначенням судової експерт изи, яку доручено проводити Д онецькому державному центру стандартизації, метрології і сертифікації.

13.12.11р. до суду наді йшов експертний висновок за результатами експертизи з ві дповідями на питання, постав леними в ухвалі господарсько го суду від 09.11.04р.

Розпорядженням керівника апарату господарс ького суду Дніпропетровсько ї області від 18.01.12р. за № 987, у зв'яз ку з тим, що суддя Пуппо Л.Д. у ві дставці, проведено повторний автоматичний розподіл справ и, відповідно якого справу пе редано для розгляду судді Пе тренко Н.Е.

Ухвалою господа рського суду від 19.01.12р. прийнят о справу № 22/247 до провадження, п оновлено провадження у справ і та призначено справу до роз гляду в засіданні на 21.02.12р. Явку в судове засідання повноваж них представників учасників судового процесу визнано об ов' язковою.

21.02.12р. повноважни й представник відповідача-1 у судове засідання не з'явився , але

20.02.12р. до суду надійшли поясне ння, відповідно яких відпові дач-1 вважає, що заява відповід ача-3 про перегляд судового рі шення по даній справі за ново виявленими обставинами задо воленню не підлягає, оскільк и висновок експертизи не міс тить відповіді на головне пи тання - чи можливо вважати дос товірними дані зважування, о тримані при використанні ваг № 3, а вказані у заяві обставин и більше ґрунтуються на пере оцінці доказів, які вже оціню вались господарським судом у процесі розгляду справи і ма ють відношення до нового док азу.

Повноважний пре дставник відповідача-2 у судо ве засідання не з'явився. Жодн их пояснень щодо причини нея вки або інших клопотань до го сподарського суду не надходи ло.

Крім того, у судо ве засідання також не з'явивс я повноважний представник ві дповідача-3. Жодних пояснень щ одо причини неявки або інших клопотань до господарського суду не надходило. Про день, ч ас та місце розгляду справи в ідповідач-3 повідомлений нал ежним чином, що підтверджує п овідомлення про вручення пош тового відправлення (а.с.116).

Враховуючи зазн ачене, господарський суд при йшов до висновку про те, що пов новажні представники відпов ідачів у судове засідання не з'явилися без поважних причи н, у зв'язку з чим суд вважає за можливе розглянути справу у даному судовому засідання б ез участі повноважних предст авників відповідачів за наяв ними в ній матеріалами.

Повноважний пре дставник позивача у судовому засіданні вважає, що заява ві дповідача-3 про перегляд судо вого рішення по даній справі за нововиявленими обставина ми задоволенню не підлягає, т ому що з тексту висновку вбач ається, що експертиза не дала відповіді на питання - чи можл иво вважати достовірними дан і зважування, отримані при ви користанні ваг № 3. Також, повн оважний представник позивач а зазначає про те, що наведені відповідачем-3 обставини вин икли після вирішення спору і не можуть бути підставою для зміни або скасування судово го рішення, оскільки не відно сяться до нововиявлених обс тавин, на яких ґрунтуються ви моги і заперечення сторін, а т акож інші факти, які мають зна чення для правильного виріше ння спору. До того ж, виходячи зі змісту вказаного судового рішення, зазначені відповід ачем-3 обставини не є істотним и для розгляду справи, вони не спростовують факти, які покл адено в основу судового ріше ння. Крім того, повноважний пр едставник позивача звертає у вагу суду на те, що вказані від повідачем-3 обставини більше ґрунтуються на переоцінці т их доказів, які вже оцінювали ся господарським судом у про цесі розгляду справи і мають відношення до нового доказу .

Дослідивши мате ріали справи, подані докумен ти, заслухавши повноважного представника позивача, суд з годен з доводами позивача, у з в'язку з чим приходить до висн овку про те, що заява відпові дача-3 про перегляд судового р ішення по даній справі за нов овиявленими обставинами зад оволенню не підлягає.

Враховуючи вище викладене, керуючись ст.ст. 86, 11 2-114 Господарського процесуаль ного кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заява Відкритого акціо нерного товариства "Авдіївсь кий коксохімічний завод" про перегляд судового рішення п о даній справі за нововиявле ними обставинами задоволенн ю не підлягає.

Рішення господарськог о суду Дніпропетровської обл асті від 01.07.04р. залишено без змі н.

Суддя Н.Е. Петренко

Дата ухвалення рішення21.02.2012
Оприлюднено02.03.2012
Номер документу21649162
СудочинствоГосподарське
Сутьперегляд рішення за нововиявленими обставинами

Судовий реєстр по справі —22/247

Ухвала від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 11.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

Ухвала від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Андреїшина І.О.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Наталія Едуардівна

Ухвала від 19.01.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Наталія Едуардівна

Рішення від 26.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Ухвала від 19.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Ухвала від 28.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Самсін Р.І.

Рішення від 16.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пуппо Лариса Дмитрівна

Судовий наказ від 17.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Пуппо Лариса Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні