Постанова
від 16.02.2012 по справі 5011-28/933-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

16.02.2012 справа № 5011-28/933-2012

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Келтон"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Авілла" (код 37199597)

про визнання бан крутом (ст. 52)

Суддя Копитова О.С.

Секретар с/з Атарщікова А.М .

За участю представникі в сторін:

від заявника: ОСОБА_1 , представник за довіреністю б/н від 24.03.2011

від боржника: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю "Келтон" з вернулось до господарського суду міста Києва з заявою про визнання банкрутом товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Авілла" з урахуванням при писів ст. 52 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у ра зі, якщо громадянин-підприєм ець - боржник або керівні орга ни боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходж енням, або у разі ненадання бо ржником протягом року до орг анів державної податкової сл ужби згідно із законодавство м податкових декларацій, док ументів бухгалтерської звіт ності, а також за наявності ін ших ознак, що свідчать про від сутність підприємницької ді яльності боржника, заява про порушення справи про банкру тство відсутнього боржника м оже бути подана кредитором н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов'язань.

В обґрунтування своїх вимо г заявник посилається на від сутність товариства з обмеже ною відповідальністю "Авілла " за юридичною адресою.

Заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника є підставою д ля порушення провадження у с праві у разі наявності будь-я кої з ознак, передбачених ст. 5 2 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", а не виключно за наявност і всієї сукупності перелічен их у цій статті підстав. Зазна чена позиція викладена в пос танові Верховного Суду Украї ни від 17.02.2004 № 02-2-24/12669 та в Постанові Пленуму Верховного Суду Укр аїни від 18.12.2009 № 15.

Як убачається з матері алів справи, згідно реєстрац ійних документів товариство з обмеженою відповідальніст ю "Авілла" зареєстровано в м. К иєві, по провулку Несторівсь кому, 10.

Відповідно до ч. 5 ст. 17 Закон у України "Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців" в Єдин ому державному реєстрі містя ться також відомості про від сутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про ві дсутність підтвердження від омостей про юридичну особу, а також відомості про зарезер вовані найменування юридичн их осіб.

Згідно з ч. 11 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", юридична осо ба зобов'язана подавати (надс илати) щороку протягом місяц я, що настає за датою державно ї реєстрації, починаючи з нас тупного року, державному реє стратору для підтвердження в ідомостей про юридичну особу реєстраційну картку про під твердження відомостей про юр идичну особу.

Відповідно до положень ч. 12 с т. 19 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в", у разі ненадходження в уста новлений частиною одинадцят ою цієї статті строк реєстра ційної картки про підтвердже ння відомостей про юридичну особу державний реєстратор з обов'язаний надіслати рекоме ндованим листом протягом п'я ти робочих днів з дати, встано вленої для подання реєстраці йної картки, юридичній особі повідомлення щодо необхідно сті подання державному реєст ратору зазначеної реєстраці йної картки.

У разі надходження державн ому реєстратору від органу д ержавної податкової служби п овідомлення встановленого з разка про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням державний реєстратор з обов'язаний надіслати рекоме ндованим листом протягом п'я ти робочих днів з дати надход ження зазначеного повідомле ння юридичній особі повідомл ення щодо необхідності подан ня державному реєстратору ре єстраційної картки.

Частиною 14 ст. 19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців" передбачено, що у разі неподання юридично ю особою протягом місяця з да ти надходження їй відповідно го повідомлення реєстраційн ої картки про підтвердження відомостей про юридичну особ у державний реєстратор повин ен внести до Єдиного державн ого реєстру запис про відсут ність підтвердження зазначе них відомостей датою, яка вст ановлена для чергового подан ня реєстраційної картки про підтвердження відомостей пр о юридичну особу.

Якщо державному реєстрато ру повернуто рекомендованог о листа, державний реєстрато р повинен внести до Єдиного д ержавного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

До заяви про порушення пров адження по справі заявником додано оригінал витягу з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців серії АБ № 359765, стан ом на 09.11.2011, у якому значиться, що товариство з обмеженою відп овідальністю "Авілла" відсут нє за місцезнаходженням.

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 30.01.2012 порушен о провадження у справі за № 5011-2 8/933-2012 за особливостями, передба ченими ст. 52 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом" та призначено розгляд справи на 16.02.2012.

В судовому засіданні предс тавник заявника надав суду В итяг з Єдиного державного ре єстру юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців Серії АЖ № 433873 станом на 14.02.2011, відповідн о до якої державним реєстрат ором внесено запис до Єдиног о державного реєстру юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців про порушення провад ження у справі про банкрутст во товариства з обмеженою ві дповідальністю "Авілла".

На доказ наявності у б оржника заборгованості пере д товариством з обмеженою ві дповідальністю "Келтон", заяв ником додано до матеріалів с прави договір № 642 від 23.05.2011, замо влення на постачання товару № 1 від 23.05.2011, акт приймання-перед авання від 23.05.2011, простий вексел ь серії АА № 2386585 від 23.05.2011 виданий заявнику товариством з обме женою відповідальністю "Авіл ла" на суму 18 000,00 грн. На підставі протесту про неоплату прост ого векселя, приватним нотар іусом Київського міського но таріального округу ОСОБА_2 , вчинено виконавчий напис № 1404, яким запропоновано товари ству з обмеженою відповідаль ністю "Келтон", стягнути кошти у примусовому порядку. Заявн ик звернувся до відділу Держ авної виконавчої служби Шевч енківського районного управ ління юстиції м. Києва із заяв ою про відкриття виконавчого провадження по виконанню ви конавчого напису № 1404. Постано вою відділу Державної викона вчої служби Шевченківського районного управління юстиці ї м. Києва від 04.10.2011 було відкрит о виконавче провадження. В хо ді примусового виконання вик онавчого документа було вста новлено, що за адресою: м. Київ , провулок Несторівський, 10, бо ржник не знаходиться. Стягну ти заборгованість не виявило сь можливим і 14.12.2011 державним ви конавцем винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачеві.

Станом на день подання зая ви про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Авілла" банкрутом заборгова ність не погашена.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 5011-28/933-2012, доводять безспірність вимог заявника та неспромож ність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитор ом у встановлений Законом ст рок.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно ч. 2 ст. 52 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" господарс ький суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про по рушення провадження у справі про банкрутство, відкриває л іквідаційну процедуру і приз начає ліквідатором ініціююч ого кредитора за згодою оста ннього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні в матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, враховуючи позицію викладен у в постанові Верховного Суд у України від 17.02.2004 № 02-2-24/12669, Постан ові Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 № 15., господарсь кий суд приходить до висновк у щодо наявності всіх підста в для визнання боржника банк рутом та відкриття ліквідаці йної процедури.

В судовому засіданні 16.02.2012 представник заявника зая вив клопотання про призначен ня ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Авілла" ініціюючого кредито ра - товариство з обмеженою ві дповідальністю "Келтон".

За таких обставин, суд вва жає за можливе призначити лі квідатором товариства з обме женою відповідальністю "Авіл ла" ініціюючого кредитора - то вариство з обмеженою відпові дальністю "Келтон".

При цьому, господарський вв ажає за необхідне зазначити, що приписами ст. 52 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом" не визна чений порядок або особливост і здійснення ліквідаційної п роцедури у справі про банкру тство, в зв'язку з чим ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника, здійснюється т акож відповідно до вимог, що п ередбачені розділом ІІІ Зако ну - "Ліквідаційна процедура". Отже, на ліквідатора поклада ються, зокрема, обов' язки лі квідатора у справі про банкр утство, що передбачені ст. ст. 23, 25,52 Закону.

Відповідно до ч. 3 ст. 23 Закону ліквідатор зобов' язаний оп ублікувати в офіційних друко ваних органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень ч. 5 ст. 52 Зак ону вбачається, що на ліквіда тора боржника покладені обов ' язки щодо виявлення, встан овлення кредиторів відсутнь ого боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання в ідсутнього боржника банкрут ом, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можу ть направити ліквідатору зая ви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го, керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", су д -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом тов ариство з обмеженою відповід альністю "Авілла" (04053, м. Київ, пр овулок Несторівський, 10; код 3719 9597).

2. Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Келтон" кредитором товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Авілла" на суму 18 000,00 грн.

3. Припинити процедуру роз порядження майном.

4. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру.

5. Призначити ліквідатором банкрута товариства з обмеж еною відповідальністю "Авілл а" ініціюючого кредитора - тов ариство з обмеженою відповід альністю "Келтон".

6. Зобов' язати ліквідатора у п' ятиденний строк з дня пр ийняття постанови про визнан ня боржника банкрутом подати до офіційного друкованого о ргану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Украї ни оголошення про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановленн я кредиторів відсутнього бор жника та повідомлення їх (кре диторів) про визнання відсут нього боржника банкрутом. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра (ліквідаційну комісію).

7. Зобов' язати ліквідатора надати суду докази публікац ії оголошення в офіційному д рукованому органі про визнан ня боржника банкрутом та від криття ліквідаційної процед ури протягом двох тижнів з мо менту опублікування (ориг інал примірника газети).

8. Зобов' язати ліквідатора письмово повідомити про виз нання господарським судом ві дсутнього боржника банкруто м усіх відомих йому кредитор ів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержа ння повідомлення можуть напр авити ліквідатору заяви з ви могами до банкрута, зокрема о ргани державної податкової с лужби та інші державні орган и, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасніст ю виконання всіх грошових зо бов'язань банкрута та зобов'я зання щодо сплати єдиного вн еску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння, податків і зборів (обов'яз кових платежів), повернення к оштів Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності.

9. Зобов' язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з ви могами до банкрута письмово повідомити про це суд.

10. Зобов'язати Державного ре єстратора за місцем знаходже ння боржника внести до Єдино го державного реєстру запис про визнання боржника банкру том, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про л іквідатора боржника.

11. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

12. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 16.02.2012.

13. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 16.02.2012.

14. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 16.02.2012.

15. Зобов' язати ліквідатора надати суду ліквідаційний б аланс банкрута та звіт лікві датора до 16.02.2013 з додатками:

довідку обслуговуючого ба нку боржника про закриття ра хунків;

витяг з Єдиного реєстру заб орон відчуження об' єктів не рухомого майна;

витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

довідку Головного управлі ння Міністерства внутрішніх справ в м. Києві УДАІ про наяв ність зареєстрованих трансп ортних засобів у банкрута;

довідку Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку про наявність у власн ості банкрута цінних паперів ;

довідку Головного управлі ння земельних ресурсів КМДА управління земельного кадас тру про наявність зареєстров аних земельних ділянок за ба нкрутом;

інформацію з територіальн их органів Держземагенства п ро наявність зареєстрованих за банкрутом земельних діля нок та прав на них, а також інф ормацію про обмеження при їх використанні;

довідку Головного управлі ння статистики в м. Києві щодо наявності у боржника структ урних підрозділів або підпри ємств засновником яких є бор жник;

довідку Інспекції державн ого технічного нагляду щодо реєстрації і перереєстрації боржником тракторної, сільс ькогосподарської, дорожньо-б удівельної та меліоративної техніки;

довідку Державної інспекц ії України з безпеки на морсь кому та річковому транспорті (Укрморрічінспекція) про ная вність у власності боржника водних транспортних засобів ;

інформацію з територіальн их органів Бюро технічної ін вентаризації та реєстрації п рава власності на об' єкти н ерухомого майна про наявніст ь у боржника у власності неру хомого майна;

докази публікації оголоше ння в офіційному друкованому органі про визнання боржник а банкрутом та відкриття лік відаційної процедури;

докази повідомлення про ви знання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута, зокрема органи державної податкової служби та інші державні орга ни, які здійснюють контроль з а правильністю та своєчасніс тю виконання всіх грошових з обов'язань банкрута та зобов 'язання щодо сплати єдиного в неску на загальнообов'язкове державне соціальне страхува ння, податків і зборів (обов'яз кових платежів), повернення к оштів Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності.

16. Відповідно до п. 1 ст. 23 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" з м оменту прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом скас овується арешт, накладений н а майно боржника, визнаного б анкрутом, чи інші обмеження щ одо розпорядження майном так ого боржника. Накладення нов их арештів або інших обмежен ь щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

17. Копію постанови направит и заявнику, боржнику та лікві датору.

18. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, вул. Шолуде нка, 33/19 (Управління по забезпеч енню оперативно-правового су проводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА у м . Києві), установі банку боржни ка та державному реєстратору за місцем знаходження боржн ика для виконання.

Суддя О.С. Копитова

Дата ухвалення рішення16.02.2012
Оприлюднено02.03.2012
Номер документу21658824
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-28/933-2012

Ухвала від 17.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 09.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Постанова від 09.10.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Постанова від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні